PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dermaroller kullanicilari

PARKKAL
12.12.2014, 09:04
Dermaroller kullanan arkadaşlar yorumlarınızı eksik etmeyiniz:confused:

KoCaKuRT
15.12.2014, 18:45
Arkadaşlar dermaroller sipariş verdim 1.5 mm bazı sorularım olacak.
1- losyondan hemen önce mi kullanmam gerek yoksa losyondan hemen sonra mı?
2- hergün mü kullanmam lazım yoksa haftada 2-3 kez falan mı?
3- saçlı saçsız her bölgeye mi süreceğim ve sayısı önemli mi?

Kazakcemil
15.12.2014, 18:52
Arkadaşlar dermaroller sipariş verdim 1.5 mm bazı sorularım olacak.
1- losyondan hemen önce mi kullanmam gerek yoksa losyondan hemen sonra mı?
2- hergün mü kullanmam lazım yoksa haftada 2-3 kez falan mı?
3- saçlı saçsız her bölgeye mi süreceğim ve sayısı önemli mi?

Ben dermaroller kullanmıyorum ama bildiklerimi anlatayım
1-Losyondan sonra kullanmanız daha faydalı olacaktır,
2-Haftada 2 tavsiye ediliyor,
3-Saçlı bölgeye de uygulayabilirsiniz zayıflık varsa,7-8 defa üzerinden geçme şeklinde uygulayabilirsini.

KoCaKuRT
15.12.2014, 18:57
Ben dermaroller kullanmıyorum ama bildiklerimi anlatayım
1-Losyondan sonra kullanmanız daha faydalı olacaktır,
2-Haftada 2 tavsiye ediliyor,
3-Saçlı bölgeye de uygulayabilirsiniz zayıflık varsa,7-8 defa üzerinden geçme şeklinde uygulayabilirsini.

Cemil abi teşekkür ederim.

kamil155
15.12.2014, 19:35
Ben haftada bir kere kullanıyorum ve sonrasında losyon uyguluyorum.

teto1907
16.12.2014, 01:36
arkadaşlar dermarolleri kullanmadan önce losyonunuzu sürün kurumadan dermarolleri uygulayın sonrasında tekrar losyonu sürün böyle çok daha fazla etki göreceksinizdir ve ilk 1 ay 4 günde bir sonraki ay haftada bir sonraki ay 10 günde bir olarak yavaş yavaş kullanımı aralığını açınki deri bağışıklık kazanmasın ..

PARKKAL
10.01.2015, 16:55
Fayda sağlayan varmı veya ne gibi olumlu/olumsuz etkileri var?? şimdiden ellerinize sağlık.

hairwish
17.01.2015, 22:37
yaklaşık 3 ay boyunca kullandım.sanırım daha fazla dökülmeye sebep oldu. herkese etkisi farklıdır tabi. belki de yanlış uyguladığımdan saç köklerine zarar verdim ve dökülme bundan kaynaklandı.

PARKKAL
21.06.2015, 15:48
yaklaşık 3 ay boyunca kullandım.sanırım daha fazla dökülmeye sebep oldu. herkese etkisi farklıdır tabi. belki de yanlış uyguladığımdan saç köklerine zarar verdim ve dökülme bundan kaynaklandı.

Bu yorumundan sonra konu kapandı gibi olmuş,başka kullanıcı yorumları eminimki faydalı olacaktır.

anl
21.06.2015, 15:53
Dermarollerı tek başına kullanarak dahi inanilmaz sonuclar almış birisiyim. Tedavinin olmazsa olmazı.

murat1371
21.06.2015, 20:14
Dermarolleri her losyon sürdüğümüzdemi kullanicaz yoksa haftada 1 mi kullanicaz

anl
21.06.2015, 23:11
Dermarolleri her losyon sürdüğümüzdemi kullanicaz yoksa haftada 1 mi kullanicaz

istediğin gibi, mesela ben önce uyguluyorum, mikro delikler kapanmadan losyonlari uyguluyorum. 2 günde bir uyguluyorum

murat1371
22.06.2015, 21:37
Yani dermaroller her gün kullanılmıyor dimi

muros
23.06.2015, 00:33
hergün kullanmak zararlı olur haftada 2 yi geçmemek lazım bence

emrebrk
17.07.2015, 16:18
arkadaşlar dermaroller almayı düşünüyorum ama kaç mm ve hangi marka almalıyım kullananlar yardımcı olabilir mi?

zkannm
09.09.2015, 17:26
Dermaroller almayı düşünüyorum ama kaç milim almam gerekli bir de saçlı saçsız olarak değişiyor mu ? şu ürünü buldum iş görür mü bide videolarda uygulama yaparken baya bi zahmetli gözüküyo heleki tek başımıza yapcaksak kullanan arkadaşlar biraz bilgi verirse iyi olur :) Zgts Ti?tanyum Derma Roller 540 I?ğne / 0,25mm Göz Altı Ve Saç 807 - n11.com (http://urun.n11.com/goz-kremi/zgts-titanyum-derma-roller-540-igne-025mm-goz-alti-ve-sac-P18620917)

teto1907
09.09.2015, 20:02
Dermaroller almayı düşünüyorum ama kaç milim almam gerekli bir de saçlı saçsız olarak değişiyor mu ? şu ürünü buldum iş görür mü bide videolarda uygulama yaparken baya bi zahmetli gözüküyo heleki tek başımıza yapcaksak kullanan arkadaşlar biraz bilgi verirse iyi olur :) Zgts Ti?tanyum Derma Roller 540 I?ğne / 0,25mm Göz Altı Ve Saç 807 - n11.com (http://urun.n11.com/goz-kremi/zgts-titanyum-derma-roller-540-igne-025mm-goz-alti-ve-sac-P18620917)

190 iğne 1mm al eğer beklemek istersen ebay dan al daha ucuza gelir

zkannm
09.09.2015, 21:03
iğne sayısının fazla olması iyi bişey değil mi ? bide baya ağrılı ve kızarıyor diyolar onun dışında saçı 3 gün yıkamayın diye söylüyolar ne kadar doğru ?

teto1907
09.09.2015, 21:06
iğne sayısının fazla olması iyi bişey değil mi ? bide baya ağrılı ve kızarıyor diyolar onun dışında saçı 3 gün yıkamayın diye söylüyolar ne kadar doğru ?

çok fazla iğne saç tellerini koparıyor verimsiz oluyor evet sancılı bi tedavi ama sonuçları güzel , ben 12 saat sonra yıkıyorum

zkannm
09.09.2015, 21:43
herkes farklı bişey diyor nettede 0.5 1 diyor ve çok iğneli ama saçlı deri benimkisi öyle çok kısa 3 numara saç değil. ama az iğneli olması daha makul bencede yıpratabilir ancak boyutunda kararsız kaldım forumdaki arkadaşlardaki genel kullanım ebatı ne kadar senin söylediğin 1 ml makul geldi :)

Aykut
04.11.2015, 16:02
Arkadaşlar dermaroller bugün aldım.ve nasıl temzleyeceğim hakkında bilgim yok.
Dermarolleri kullanmadan önce temizliyormuyuz ? bu temizlemeyi ggelen spreylemi yapıyoruz dermarolleri kullanmadan ve kullandıktan sonramı spreyle dezennfekte ediyoruz.
Kafamızı vs temizlemeye gerek varmı suyla vs sizler nasıl kullanıyorsunuz arkadaşlar ?temizliği nasıl yapıyorsunuz.

dasmachnicht
04.11.2015, 16:25
dermaroller ile gelen sprey ile temizliyorum.

sadece saçımı yıkadıktan sonra dermaroller kullandığım için temizlik konusunda sıkıntı olmuyor. kullanmadan önce su tutuyorum, kullandıktan sonra spreyi sıkıp 30 saniye bekleyip yeniden su tutup kutusuna koyuyorum.

dasmachnicht
04.11.2015, 16:27

ben 1.5 mm 1080 iğneli kullanıyorum. bence iğne sayısının fazla olması kullanım kolaylığı sağlıyor.

ama bana 1.5 mm de yetmiyor gibi geldi :) çünkü ne kızarıklık yapıyor ne de çok fazla acı hissediyorum.

n11'den almıştım.

tolga077
04.11.2015, 21:17
ben 1.5 mm 1080 iğneli kullanıyorum. bence iğne sayısının fazla olması kullanım kolaylığı sağlıyor.

ama bana 1.5 mm de yetmiyor gibi geldi :) çünkü ne kızarıklık yapıyor ne de çok fazla acı hissediyorum.

n11'den almıştım.

Kullanırken yeterince bastırmıyor olabilirsiniz.

Invincible
04.11.2015, 23:11
Arkadaşlar dermaroller bugün aldım.ve nasıl temzleyeceğim hakkında bilgim yok.
Dermarolleri kullanmadan önce temizliyormuyuz ? bu temizlemeyi ggelen spreylemi yapıyoruz dermarolleri kullanmadan ve kullandıktan sonramı spreyle dezennfekte ediyoruz.
Kafamızı vs temizlemeye gerek varmı suyla vs sizler nasıl kullanıyorsunuz arkadaşlar ?temizliği nasıl yapıyorsunuz.

Kullanmadan önce spreyle güzelce temizliyorsun, birkaç fısla ıslat tüm yüzeyi. Ardından uygulamanı yap, uygulama sonrasında yine spreyle tüm yüzey ıslanana kadar sık.

Suyla falan yıkamayın, suyun içinde birçok madde var çünkü.

Amaç sadece strelize tutabilmek, sprey yoksa şayet alkol ile ya da kolonya ile de aynı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Aykut
05.11.2015, 00:30
hocam ilk kullanmadan bi su vurayım dedim ne olur olmaz neyse ilk denemeyi yaptım spreyleyip yerine koydum yorum için teşekürler.

Aykut
08.11.2015, 21:54
Arkadaşlar dermarolleri kullanmaya baslıyalı 1 hafta oldu saçlarımı yıkayacağım zaman kullanıyorum sonra çörek otu yağı vuruyorum.Genelde saçlarım yaglı oluyor dermarolleri kullanırken aşşağı yukarı 20 tel saçım döküldü bunun %90 saçlarım yağlı diye genelde elimi atsam bile dökülür saçlarım yağlı olunca ve kafamda yanma hissediyorum biraz,2-3 hafif nokta nokta kan var bunlar normalmi arkadaşlar.

Muzdarip
09.11.2015, 00:05
Arkadaşlar dermarolleri kullanmaya baslıyalı 1 hafta oldu saçlarımı yıkayacağım zaman kullanıyorum sonra çörek otu yağı vuruyorum.Genelde saçlarım yaglı oluyor dermarolleri kullanırken aşşağı yukarı 20 tel saçım döküldü bunun %90 saçlarım yağlı diye genelde elimi atsam bile dökülür saçlarım yağlı olunca ve kafamda yanma hissediyorum biraz,2-3 hafif nokta nokta kan var bunlar normalmi arkadaşlar.

Dermarollera bende anlam veremedim bi turlu yanı sonuçta kafamizda iğneli tekerlek suruyoruz :) illaki kökler zarar goruyodur saclar kopuyodur. Bende kullanıyorum bi kaç tel görüyorum tekerlekte ama nede olsa yararlıdır diye sallamiyorum pek :)

Aykut
09.11.2015, 16:49
Dermarollera bende anlam veremedim bi turlu yanı sonuçta kafamizda iğneli tekerlek suruyoruz :) illaki kökler zarar goruyodur saclar kopuyodur. Bende kullanıyorum bi kaç tel görüyorum tekerlekte ama nede olsa yararlıdır diye sallamiyorum pek :)

Dün biraz zorladım galiba dermaroller sonrası yağ sürdüm hala biraz kızarıklık var kafada saçlar geri çıkıyorsa sıkıntı yok hocam dökülsün. :)

loofy
09.11.2015, 16:50

hocam iyi günler hangi dermaroller kullanıyorsunuz

Serdar34
29.12.2015, 04:10
Herkese merhaba. Saçlı ve saçsız deriye dermaroller uyguladığımızda, dermaroller ın iğnelerinin
saç kökü hücrelerine zarar verme olasılığı var mıdır. Var ise, iğne tarafından zedelenmiş kök hücre
üretkenliğine devam edebilir mi. Konu ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar.

Muzdarip
29.12.2015, 10:21
Herkese merhaba. Saçlı ve saçsız deriye dermaroller uyguladığımızda, dermaroller ın iğnelerinin
saç kökü hücrelerine zarar verme olasılığı var mıdır. Var ise, iğne tarafından zedelenmiş kök hücre
üretkenliğine devam edebilir mi. Konu ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar.

Hocam ben sacimi kanatana kadar kokuyle beraber goturuyodum valla ama hep ileri gidiş oldu bunu rahatça söyleyebilirim.

Serdar34
29.12.2015, 19:08
İlginize çok teşekkür ederim. Henüz sorumun yanıtını alamadım fakat iyi bir konuya değinmişsiniz.
Kanatma konusunda yabancı bir makalede şöyle bir yazı okumuştum, özetle şunu diyordu. Etken madde
olan minoxilinin bu durumda kana direk karışacağını, aslında tansiyon ilacı olan bu etken maddenin
beklenmeyen olumsuz etkilerinin olabileceğinden bahsediyordu. Yani kritik bir durum söz konusu.
Genede tercih tabi ki kullanıcıların.

Altta verdiğiniz diyeti harfiyen uygulayanların, halı gibi saçları oluyordur eminim. :)

PARKKAL
29.12.2015, 20:52
İlginize çok teşekkür ederim. Henüz sorumun yanıtını alamadım fakat iyi bir konuya değinmişsiniz.
Kanatma konusunda yabancı bir makalede şöyle bir yazı okumuştum, özetle şunu diyordu. Etken madde
olan minoxilinin bu durumda kana direk karışacağını, aslında tansiyon ilacı olan bu etken maddenin
beklenmeyen olumsuz etkilerinin olabileceğinden bahsediyordu. Yani kritik bir durum söz konusu.

Altta verdiğiniz diyeti harfiyen uygulayanların, halı gibi saçları oluyordur eminim. :)
200 igneli 1mm aldım daha bekliyorum ,enson a bırakıyorum çünkü saç köküne zarar verecekmiş diye hissediyorum.kararsız

Muzdarip
30.12.2015, 11:05

Sorunuzun cevabını verdim. Kanatcaksin bastiracaksin hocam hücreler tedavi için oraya gelecek ve kullandığınız ilaçlar 5 kat daha çok etki edecek. Tabiki sadece kan akışını hizlandirsin vs istiyorsanız nazik bir şekilde de uygulayabilirsiniz. Benim şuan saclarim kapandığı için dermastamp aldım ama saçı kazittiktan sonraki 2 ay hep dediğim şekilde uyguladim ve dediğim gibi kokuyle beraber goturdugumde oldu ama hep daha çok geldi ve saç sorunum kalmadı.

kordinaryus
30.12.2015, 11:36
Sorunuzun cevabını verdim. Kanatcaksin bastiracaksin hocam hücreler tedavi için oraya gelecek ve kullandığınız ilaçlar 5 kat daha çok etki edecek. Tabiki sadece kan akışını hizlandirsin vs istiyorsanız nazik bir şekilde de uygulayabilirsiniz. Benim şuan saclarim kapandığı için dermastamp aldım ama saçı kazittiktan sonraki 2 ay hep dediğim şekilde uyguladim ve dediğim gibi kokuyle beraber goturdugumde oldu ama hep daha çok geldi ve saç sorunum kalmadı.

hocam kanatacak kadar bastırınca kırmızı nokta şeklinde izler kalmıyor mu? şakaklarda falan belli olur o izler veya diğer seyrek bölgelerde, onu nasıl yapıcaz?

Muzdarip
30.12.2015, 13:19
hocam kanatacak kadar bastırınca kırmızı nokta şeklinde izler kalmıyor mu? şakaklarda falan belli olur o izler veya diğer seyrek bölgelerde, onu nasıl yapıcaz?

Ya kusura bakmayın ama böyle ufak detaylarda kaybolursaniz saç çıkışı felan zor hocam. Kırmızı nokta da kaldı derilerim pul pul olup döküldü kafam çiş gibi de koktu yağlı yağlı gün boyu ortalıklarda da dolandim katlandik yani herşeyin bi sikintisi var

Serdar34
30.12.2015, 19:08
Merhabalar. Sorum şu idi, '' Saçlı ve saçsız deriye dermaroller uyguladığımızda, dermaroller ın iğnelerinin saç kökü hücrelerine zarar verme olasılığı var mıdır. Var ise, iğne tarafından zedelenmiş kök hücre üretkenliğine devam edebilir mi. ''.

Siz kendi yaptığınız uygulamadan bahsetmişsiniz ve sonucun olumlu olduğunu söylüyorsunuz. Bu bir yere kadar fikir verebilir fakat sonucu garanti altına almaz. Pek çok kişi bu yüzden dermaroller dan uzak duruyor. Neyse bu soruyu uzman bir dermatoloğa sormakta yarar var.

Ayrıca, kanatma durumunda etken maddenin kana direk karışması halinde bir takım olumsuz yan etkilerinin olabileceği ile ilgili bir yazıdan bahsetmiştim. Bu ciddi bir durumdur ve şiddetle dikkate alınması gerekir. Umarım zaman içinde, sizde bir takım olumsuz yan etkiler oluşmaz. Battı balık yan gider mantığıyla işe kalkışmamalı. Bu arada size geçmiş olsun, saç sorununuzu çözmüşsünüz. Sevgilerimle esen kalın.

Şimdiden herkese İYİ YENİ YILLAR . . .

kordinaryus
30.12.2015, 20:35
Ya kusura bakmayın ama böyle ufak detaylarda kaybolursaniz saç çıkışı felan zor hocam. Kırmızı nokta da kaldı derilerim pul pul olup döküldü kafam çiş gibi de koktu yağlı yağlı gün boyu ortalıklarda da dolandim katlandik yani herşeyin bi sikintisi var

hocam kalıyor mu demiştim, kalıyorsa belli olur demiştim. yani kalıyor mu anlamadım ben? belli olacak derecede iz kalıyor mu?

raprap1
30.12.2015, 22:40
Dermaroller almayin saci cok kopariyor ben atmistim cope resmen sac kopariyor sacin cok kisa olmasi lazim onun yerine dermastamp alin

Serdar34
31.12.2015, 00:30
Arkadaşlar. Yetkim olmasına rağmen, yeni konu açamıyorum, 'Bize Yazın' sekmesi kullanım dışı, özel mesaj iptal. Gönderme yaptığım anda beyaz bir ekran geliyor. Sistemde bir sorun mu var. Hiçbir yoldan adminlere durumu ulaştıramadım. Konu ile ilgilenirseniz sevinirim.

Muzdarip
31.12.2015, 01:00
Merhabalar. Sorum şu idi, '' Saçlı ve saçsız deriye dermaroller uyguladığımızda, dermaroller ın iğnelerinin saç kökü hücrelerine zarar verme olasılığı var mıdır. Var ise, iğne tarafından zedelenmiş kök hücre üretkenliğine devam edebilir mi. ''.

Siz kendi yaptığınız uygulamadan bahsetmişsiniz ve sonucun olumlu olduğunu söylüyorsunuz. Bu bir yere kadar fikir verebilir fakat sonucu garanti altına almaz. Pek çok kişi bu yüzden dermaroller dan uzak duruyor. Neyse bu soruyu uzman bir dermatoloğa sormakta yarar var.

Ayrıca, kanatma durumunda etken maddenin kana direk karışması halinde bir takım olumsuz yan etkilerinin olabileceği ile ilgili bir yazıdan bahsetmiştim. Bu ciddi bir durumdur ve şiddetle dikkate alınması gerekir. Umarım zaman içinde, sizde bir takım olumsuz yan etkiler oluşmaz. Battı balık yan gider mantığıyla işe kalkışmamalı. Bu arada size geçmiş olsun, saç sorununuzu çözmüşsünüz. Sevgilerimle esen kalın.

Şimdiden herkese İYİ YENİ YILLAR . . .

Hücrelerin uretkenlige devam edip etmeyeceğini dunyada ki hangi dermatologa sorarsan sor net cevap vereceğini sanmıyorum :) açık ve net diyorum ki bu dermaroller dediğimiz aleti insanlar ya masaj mahiyetinde kan akışını hızlandırmak için nazik bir şekilde kullanır yada benim gibi ilaçların etkisini arttırmaya ve hücrelerin kanlı bölgeye onarımını sağlamak için kullanır. Avrupalilardaki no pain-no gain mantığı var birazda. Dermaroller sonrası miracle losyon kremler ve min-dut kullanan çok kişi var forumda. Yan etki biraz da bünye ile alakalı ama topikalden yan etki goren çok çok az forumda. Ayrıca bi araştırmada sıralı bir şekilde cımbızla çekilen saçlar çoğalarak çıkmıştı sanırım fareler üzerinde denenmişti. Emin olmamakla beraber iğneler saç köküne zarar vermez ve çıkışı engellemez. Güzel yorumların için tesekkur ederim. Mutlu yıllar dilerim.

Keltoşş
02.01.2016, 14:52
Dermaroller kullandigim gun losyonlari uyguladiktan sonra saclarim şaha kalkiyor :)

Serdar34
02.01.2016, 16:25
(Muzdarip) Merhabalar. Amerikalılarda ' more risk, more money ' derler, ama en güzeli Türkçe olanı. Yani ' ne kadar para, o kadar köfte ' durumu :) :)

Yan etkiler için peşin hüküm vermemek gerekir. 3-5 sene bekleyin bakalım. Sağlıcakla . . .

-----------------------------------------------------------

Dermaroller kullandigim gun losyonlari uyguladiktan sonra saclarim şaha kalkiyor :)

Merhaba. Söylediğinizden, durumun kalıcı olmadığı anlaşılıyor. Kısa süreli bir placebo etkisi olabilir mi.

NOT: #41 de belirttiğim konuya yardımcı olabilecek yok mu.

Muzdarip
02.01.2016, 17:25
(Muzdarip) Merhabalar. Amerikalılarda ' more risk, more money ' derler, ama en güzeli Türkçe olanı. Yani ' ne kadar para, o kadar köfte ' durumu :) :)

Yan etkiler için peşin hüküm vermemek gerekir. 3-5 sene bekleyin bakalım. Sağlıcakla . . .

Merhaba. Söylediğinizden, durumun kalıcı olmadığı anlaşılıyor. Kısa süreli bir placebo etkisi olabilir mi.

Serdar bey aradığınız cevap nedir tam olarak bilmiyorum ama burdaki tecrübeler kafanizdaki sorulari tam olarak yanitlamiyorsa yanlış yerdesiniz kusura bakmayın.

Serdar34
03.01.2016, 23:43
Anlamsız vede gereksiz hezeyan . . . Kaş yapayım derken göz çıkartmamak gerekir . . .

hayal00
04.01.2016, 00:57
Birde bu kafayı kanatma olayı yanlış gibi geliyor bana, vücudumuzdaki deride herhangi bir yer çizilip ,kanayıp yara olduktan sonra orada kıl çıkmıyor diye biliyorum

Deathrow
04.01.2016, 01:10
Zaten olay kanlanma.Kesinlikle kanatmayacaksınız.Kanasa bile birkaç yer kanayacak.seri olacaksınız dermaroller kullanırken.Bastıra bastıra değil yüzeysel yapar gibi aynı yere seri darbeler uygulayacaksınız aralıklarla.Asıl kullanımı bu şekildedir ve kendim üzerinde gözle görülür etkisi vardır.Doğru kullanıldığı taktirde herkeste sonuç görüleceğinden şüphe duymuyorum.

Serdar34
04.01.2016, 02:41
hayal00 - Deathrow , her ikinize merhaba. Dermaroller kullanımında aslında 2 sıkıntı var. Şöyleki;

1- Dermarollerın iğnelerinin kıl veya saç üreten kökü tahrip edip, üretkenliğe veda ettirebilme olasılığı.

2- Daha da beteri, kanatarak dermaroller uygulaması sonrasında kullanılan kimyasalların (örn. minoxilin) kana direk karışarak, ilerde istenmeyen bir takım yan etkilere sebep olabilirliği.

Her nedense bazı arkadaşlar bu durumu kabullenmeye pek yanaşmıyor. Unutmayalım saçtan önce söz konusu olan sağlığımız. Kanımca daha kısa iğneli (örn. 0,50 mm ) dermaroller kullanıp, 2-3 ayda sonuç alma beklentisine girmeyip, tedavi süresini 6-7 veya daha fazla aya yaymak daha sağlıklı olacaktır. Tabi ki tercih kullanıcıların.

Keltoşş
05.01.2016, 11:24
hayal00 - Deathrow , her ikinize merhaba. Dermaroller kullanımında aslında 2 sıkıntı var. Şöyleki;

1- Dermarollerın iğnelerinin kıl veya saç üreten kökü tahrip edip, üretkenliğe veda ettirebilme olasılığı.

2- Daha da beteri, kanatarak dermaroller uygulaması sonrasında kullanılan kimyasalların (örn. minoxilin) kana direk karışarak, ilerde istenmeyen bir takım yan etkilere sebep olabilirliği.

Her nedense bazı arkadaşlar bu durumu kabullenmeye pek yanaşmıyor. Unutmayalım saçtan önce söz konusu olan sağlığımız. Kanımca daha kısa iğneli (örn. 0,50 mm ) dermaroller kullanıp, 2-3 ayda sonuç alma beklentisine girmeyip, tedavi süresini 6-7 veya daha fazla aya yaymak daha sağlıklı olacaktır. Tabi ki tercih kullanıcıların.

Hocam igneler cok kucuk koku tahrip edecek seviyede bisey degil . ikinci dediginize katılıyorum ama cok buyuk bi sıkıntı olcagıni sanmıyorum

Keltoşş
05.01.2016, 11:27

İllaki hocam yıkayınca okadar olmuyor ama yinede etkili . dermaroller kullandigim gun sonrası sac dokulmememdede azalama oluyor .

Serdar34
06.01.2016, 03:00
hocam igneler cok kucuk koku tahrip edecek seviyede bisey degil . Ikinci dediginize katılıyorum ama cok buyuk bi sıkıntı olcagıni sanmıyorum

not: Bu mesaj nasil çikti anlamadim. Silinmiyor da. Lütfen yok sayin. Saygilar.

Serdar34
06.01.2016, 03:21
Hocam igneler cok kucuk koku tahrip edecek seviyede bisey degil . ikinci dediginize katılıyorum ama cok buyuk bi sıkıntı olcagıni sanmıyorum

Merhaba. 1-1,5 mm lik iğneler küçük değil. Üstelik iğneler uzadıkça çapları da büyüyor. Ayrıca iğne 90 derecelik bir açıyla sadece girip-çıkma hareketi yapmayıp bağlı olduğu silindirin dönmesi nedeniyle, bir çeşit kesme hareketi de yapıyor. Bu durumun bazı köklere zarar verme olasılığı var.

Bu durumda kanımca en iyisi, dermaroller yerine, 0,50 mm dermastamp kullanmak. Tercih kullanıcıların. . .

''ikinci dediginize katılıyorum ama cok buyuk bi sıkıntı olcagıni sanmıyorum['' demişsiniz. Belki pek çokları gibi tehlikenin farkında değilsiniz ama, aslında en önemli konu bu, yani sağlık.

Saç kazanacağız derken, kepi kaybetmekte var işin ucunda. :) :) :) Sağlık ve esenlikler dileklerimle.

Arpad
08.01.2016, 00:56
Bence de arkadaşın dediği doğru. En temizi 0.50 derece dermastamp, hem saçı yolup atmaz, hem daha ölçülü, daha lokal ve daha muntazam darbelerle tedavi uygulayabilirsiniz.

Ayrıca kafayı kanatmayın arkadaşlar. Bu zarardan başka bir şey sağlamaz, dermaroller faydalı bir araç, bunu normal uygulayınca da o faydayı görürsünüz, ne kadar çok acı, ne kadar aşırı o kadar fayda mantığı yok bunda. Başka şeylere benzemez bu. Standart bir dermaroller uygulamasında kanlanma sağlanır zaten, dermarollerin amacı kan akışını hızlandırarak, yüzeysel tahribata uğramış yerlere onarım hücrelerini yollamaktır.

Bu durum kanatmadan da gerçekleşir. İğneler zaten siz kan görmeseniz bile kafanızda yüzeysel delikler açar, incecik iğne sonuçta bu. Kanatmayın aman aman, kanamanın gerçekleşmesinin bir faydası yok, çünkü ilaç kana karışarak alındığında fayda sağlamıyor size, topikal, lokal olarak emilim sağladığında faydalı oluyor.

Bunun içinde standart bir dermaroller uygulaması yeter. Arkadaşın dediği gibi, kana karışan kimyasallar adamı eşekten düşmüşe çevirir. Minox'u falan bırak içinde alkol var bunların. Zararlı maddeler var kana girince oluşacak. Bir saç için değmez. En kolay yolla faydayı maksimuma çıkarma peşinde olmak gerekir.

Ha bu arada, kökleri yok eder mi diye sorulmuş, dediğim "normal" olan uygulama yapılırsa hiçbir şey olmaz. Aksine yok olmaya yüz tutmuş, artık gözle görülmeyen mikro saçlar çıkaran köklerin yoğun tamiratı sonucu yeni saç çıkışları bile yakalanır.

Bana göre dermaroller uygulamasından sonra kimyasallar yerine lavanta yağı, emu yağı, zeytin yağı gibi yağlar kullanmanız. Hatta emu, nane, ısırgan, lavanta, evin, bemiks karışımı uygulanabilir. Bunların içinde anti dht, ostrojen, e vitamini, b vitamini gibi saçları korumanın birden fazla yolu olan etkenler vardır. Üstelik doğaldır. Yağ emilmesi çok kolay bir maddedir, üstelik bir dermaroller uygulaması o emilimi maksimize edecek, alacağınız faydayı da maksimuma çıkaracaktır.

Kimyasal şeyleri de sonrasında kullanırsınız, dermarollerin etkisi anında geçecek değil. Bana göre haftada iki veya üç kere yapılmalı. Veyahutta farklı yerlere birer gün arayla uygulanmalı. Şakaklara bir gün, tepe kısmına bir gün, arka çembere bir gün gibi.

Hisoka
28.01.2016, 22:30
Dermarolleri kullandiginda dokulmenin arttigini dusunen bir tek ben degilim anlasilan. 2 yildir yuzume kullanirim gercekten cok etkili bir yontem ciltten emilimi artirma konusunda.
Sorun su ki tam 20 gundur Cell losyon ve min-dut kullaniyorum 10 gun boyunca dermaroller ile yaptim bu uygulamalari hep ve her uygulamada 50-60 sac teli yani sabah aksam olunca 100 den asagi degildi gunluk sonra 1 hafta sadece geceleri dermarollerla uyguladim sonuc sabah dermarollersiz 20 tel dokuluyosa aksam dermarollerla 50-60... o kadar sac gitti ki 17-18 gunde on cizgide sorunum hic yokken sorun olmaya basladi resmen on taraflar ozellikle acildi tepe de oyle ama tabii on taraf surekli gordugumden batiyo gozume.
Basta sok dokulme sandim ama gordugum kadariyla sok dokulme degil bu.
Simdi 2 gundur dermarolleri yere dusurdum diye kullanamiyordum fark ettim ki uygulama sirasinda elime gelen sac sayisi baya farkli ve dusuk olsa olsa 10-20 tel falan, evet emilimi artiriyor ama sac koklerine mi zarar veriyo yaparken nedir anlamadim ama resmen dokuyo uygularken ve bir daha kullanmayi istemiyorum bari su 20 gunde gidenler saglikli sac olarak geri donseler...

Dokulenler umarim koku zarar gormediyse cikicaklar yine ama korkumdan 3 gun once de nizoral sampuana ve biotine basladim en azindan tekrar cikan olursa incelip zayiflamadan ciksin, fikirlerinizi duymak isterim acikcasi.

Muzdarip
29.01.2016, 08:09
Dermarolleri kullandiginda dokulmenin arttigini dusunen bir tek ben degilim anlasilan. 2 yildir yuzume kullanirim gercekten cok etkili bir yontem ciltten emilimi artirma konusunda.
Sorun su ki tam 20 gundur Cell losyon ve min-dut kullaniyorum 10 gun boyunca dermaroller ile yaptim bu uygulamalari hep ve her uygulamada 50-60 sac teli yani sabah aksam olunca 100 den asagi degildi gunluk sonra 1 hafta sadece geceleri dermarollerla uyguladim sonuc sabah dermarollersiz 20 tel dokuluyosa aksam dermarollerla 50-60... o kadar sac gitti ki 17-18 gunde on cizgide sorunum hic yokken sorun olmaya basladi resmen on taraflar ozellikle acildi tepe de oyle ama tabii on taraf surekli gordugumden batiyo gozume.
Basta sok dokulme sandim ama gordugum kadariyla sok dokulme degil bu.
Simdi 2 gundur dermarolleri yere dusurdum diye kullanamiyordum fark ettim ki uygulama sirasinda elime gelen sac sayisi baya farkli ve dusuk olsa olsa 10-20 tel falan, evet emilimi artiriyor ama sac koklerine mi zarar veriyo yaparken nedir anlamadim ama resmen dokuyo uygularken ve bir daha kullanmayi istemiyorum bari su 20 gunde gidenler saglikli sac olarak geri donseler...

Dokulenler umarim koku zarar gormediyse cikicaklar yine ama korkumdan 3 gun once de nizoral sampuana ve biotine basladim en azindan tekrar cikan olursa incelip zayiflamadan ciksin, fikirlerinizi duymak isterim acikcasi.

Ben fikir verince bilimsel olmuyor ama ben dahil her akşam losyonlardan önce kullanıp sonuç alan çok arkadaş var bu forumda. Ben hatta kafami kanatiyodum resmen kaybedecek pek biseyim yoktu açıkçası o yüzden gözümü karartmistim baya bi. Bide ben göz yanılması olduğunu da düşünüyorum mesela uygulama yaptığın bölgede kan birden çekilince o bölge beyazlaşıyor ulan kökten mi gitti yoksa diyosun ama öyle birşey olmuyor. Yada saclar uzunsa dermastamp al ben pek sevmedim ama arada sırada kullanıyorum yinede.

Hisoka
29.01.2016, 10:24
Ben fikir verince bilimsel olmuyor ama ben dahil her akşam losyonlardan önce kullanıp sonuç alan çok arkadaş var bu forumda. Ben hatta kafami kanatiyodum resmen kaybedecek pek biseyim yoktu açıkçası o yüzden gözümü karartmistim baya bi. Bide ben göz yanılması olduğunu da düşünüyorum mesela uygulama yaptığın bölgede kan birden çekilince o bölge beyazlaşıyor ulan kökten mi gitti yoksa diyosun ama öyle birşey olmuyor. Yada saclar uzunsa dermastamp al ben pek sevmedim ama arada sırada kullanıyorum yinede.

Yok saclar baya kısa 2 numara yani çok rahat kullanımı ve öyle kanatma yapmadım hiç ama noktasal kanama evet oluyordu. Genelde kızarıyordu baya. Dediğim gibi gerçekten emilimi artıran bir şey ama bence kesinlikle iğnenin denk geldiği köklere de zarar veriyor. Yani daha yoğun saçı olanda daha tehlikeli daha seyrek olanda daha çok işe yarayabilir, hani iğnenin denk geleceği kök sayısı açısından düşününce. Ben deneyimimi aktardım haftada 1 kez yaparım belki ancak daha fazla asla çünkü bariz bir dökülme artışı oluyor uygulama sırasında dermorallerla yapınca.

ako360
29.01.2016, 10:52
Yok saclar baya kısa 2 numara yani çok rahat kullanımı ve öyle kanatma yapmadım hiç ama noktasal kanama evet oluyordu. Genelde kızarıyordu baya. Dediğim gibi gerçekten emilimi artıran bir şey ama bence kesinlikle iğnenin denk geldiği köklere de zarar veriyor. Yani daha yoğun saçı olanda daha tehlikeli daha seyrek olanda daha çok işe yarayabilir, hani iğnenin denk geleceği kök sayısı açısından düşününce. Ben deneyimimi aktardım haftada 1 kez yaparım belki ancak daha fazla asla çünkü bariz bir dökülme artışı oluyor uygulama sırasında dermorallerla yapınca.

Kesinlikle doğru bakış açısına sahipsin. Hergün uygulamak hata olur istediğiniz uzmana/doktora sorabilirsiniz. Haftada 1 veya 2 kez kullanmak; deri geçirgenliğinin artması ve onarım sisteminin devreye girmesi için oldukça yeterli. Daha fazlası uzun vadede problem yaratır bu tip uygulamaların. Mevzu kanlanma ve dolaşım ise hergün dermaroller/dermastamp yerine masaj yapılabilir saçlı ve saçın döküldüğü derinin tamanına. Şahsen bende dermastamp kullanıyorum hafta 2 defa ama her saçımı yıkayışımdan sonra soğuk suyla durulayıp masaj yaparım kısa bir süre.

Dipnot: 1,5 aydır imzamdaki tedaviyi uygulamama rağmen saçlarım geriye gidiyor problemim var :S

Hisoka
29.01.2016, 12:29
umut ediyorum ki dermaroller ile döktüğüm saçlar geri gelir :(:(
köklere 10-15 gün boyunca zarar vererek döktüysem geri gelmezler ki :( :( :( , evladımı yolculuğa yollayıp oturup dönüşü için endişelenen anne gibiyim şuan

SİMURG
29.01.2016, 21:05
Hocam saç kökü ölür ya da bir daha çıkmaz diye bir durum yok ki. Hangi makalede okumuştum şu an hatırlayamıyorum ama saç kökünün ölmediği sadece beslenemediği için aktive olamadığını yazıyordu. Sonuçta tüm vücudumuz gibi saçlarımızın kökleri de hücrelerden oluşur ve yaşadığımız sürece hücreler sürekli yeniler. Elbette ağır yaralanmalar ve yanıklar dokuyu geri dönülmez tahribata uğratır ama bence sizin için umut vardır ya.

Aykut
30.01.2016, 15:52
Arkadaşlar dermarollerimin 2-3 iğnesinin kökü siyahlaştı 2-3 tane sizde de öyle oldumu ?

Adana85
30.01.2016, 17:11
Arkadaşlar dermarollerimin 2-3 iğnesinin kökü siyahlaştı 2-3 tane sizde de öyle oldumu ?

Ne zamandir ne siklikla kullaniyorsun? bir de her kullanimdan once ve sonra iyice temizledinmi?

Aykut
30.01.2016, 22:06
haftada en fazla 2 kez kullanıyorum ve kullanmadan önce dezenfekte ediyorum spreyle kullandıktan sonrada dezenfekte edip koyuyorum.
dezenfekte ederken ıslak bırakıyorum ondanmı acaba ? herangi birşeyle kurulamıyorum yani.

pas değilde böyle siyahlık işte resimlere bakınız.
http://i.hizliresim.com/vnG75p.jpg
http://i.hizliresim.com/1Mb0vG.jpg

bankopm
31.01.2016, 01:49
aglutine olmus kan olabilir benim dermarollerde böyleydi ve bir sure sonra degistirdim.

Aykut
31.01.2016, 13:12
zaten kafa derimde nokta nokta kan oluyor dermarolleri kullanırken.

Serdar34
01.02.2016, 06:57
Hocam saç kökü ölür ya da bir daha çıkmaz diye bir durum yok ki. Hangi makalede okumuştum şu an hatırlayamıyorum ama saç kökünün ölmediği sadece beslenemediği için aktive olamadığını yazıyordu. Sonuçta tüm vücudumuz gibi saçlarımızın kökleri de hücrelerden oluşur ve yaşadığımız sürece hücreler sürekli yeniler. Elbette ağır yaralanmalar ve yanıklar dokuyu geri dönülmez tahribata uğratır ama bence sizin için umut vardır ya.

Zaten problem bu değil mi. Saç üreten köklerin 'aktivasyonunu' kaybetmesi sonucu, yerine gelmeyen saçların kelliğe sebep olması. Bu durumda, saç köklerini oluşturan hücrelere zarar vermekten mümkün mertebe kaçınmalıyız. Daha önceki yazılarımda, dermaroller yerine kısa uçlu (max. 0.50mm) dermastamp önermiştim ve tercihi kullanıcılara bırakmıştım.

Şimdi ise, mekanik olmayan bir yöntem olan, deri soyucu krem kullanımını öneriyorum. Tabi ki her zaman dediğim gibi, yine tercih kullanıcıların.

Bu arada unutmuşum ekledim. ako360 - Hisoka, her ikinizede geçmiş olsun, acil şifalar. Okuyan herkese sevgilerimle.

Aykut
01.02.2016, 14:13
sadece dermaroller kullanıyorum ve sağ şakağımda birsürü beyaz tüy sol şakağımda öyle fakat sol şakağımda ufak saçlar görüyorum.
Bunlar saça dönüşmicek galiba

mrzl
03.02.2016, 02:12
Bende yeni dermaroller aldım(0,25mm 540 iğneli)bana göre max 0,50mm iğneli kullanın, çünkü bir saç kökünüze baktığınızda saç kökü derinliği 1mm olacağından 1 mm iğne direk şaç köküne zarar verebilir ama 0.25mm iğne saçın üzerine gelsede köke zarar vermez
Eğer 0,25mm etkili olmazsa 0,50mm iğneli alcam ama daha uzununu almam kimseye de tavsiye etmem

Serdar34
06.02.2016, 06:23
sadece dermaroller kullanıyorum ve sağ şakağımda birsürü beyaz tüy sol şakağımda öyle fakat sol şakağımda ufak saçlar görüyorum.
Bunlar saça dönüşmicek galiba

Ne zamandan beri sadece dermaroller kullanıyorsunuz, bilgi verirmisiniz.

marjinalist
07.05.2016, 19:32
arkadaşlar yaklaşık 2,5 aydır dermaroller kullanıyorum. Uygulama anında çok acı çekiyorum. üstelik öyle her alanı da kanatmıyorum, hafif kızarıklık oluşması için bastırarark 4-5 defa geçiyorum aynı alanın üzerinden. 0,5 ml'lik olanıyla başladım, şimdi 1 ml'liğini kullanıyorum ama her ikisi de çok acı verici. bir ara bir yerde uyuşturuculu kremle kullandıklarını (bu kremin saç derisine faydalı mı ya da zararlı mı olduğu da çok önemli) okumuştum ancak şimdi bulamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Kemairon
10.09.2016, 20:11
Bugün ben de 1 mm dermaroller aldım. Öncelikle dermaroller kullanımı ile ilgili bir kaç video izledim. Uygulanan yerde minik noktacıklar şeklinde kanamaya neden oluyor. Ancak kendimde uyguladığımda hafif bir batma-yanma hissi dışında kanama görmedim. Hızlı, yavaş, bastırarak, bastırmadan her şekilde uyguladım ama deriyi kanatmayı beceremedim. :D Bende mi tuhaflık var yanlış mı uyguladım bilmiyorum ama uygulama sonrası losyon sıktığımda yanma hissi oldu. Uygularken yaşanan acı hissi de o kadar abartılacak bir şey değil. Lafını etmeye bile değmez diye düşünüyorum.

Mosoko
02.08.2017, 00:58
0.75 lik dermoreller aldim olan köküde öldurmekten korkuyom kullansam sikinti olur mu ki

Kazakcemil
02.08.2017, 11:02
0.75 lik dermoreller aldim olan köküde öldurmekten korkuyom kullansam sikinti olur mu ki

Saçlı alanlarda dermastamp 1-1,5 mm daha güvenilir tamamen saçsız alanlarınız varsa dermaroller düşünebilirsiniz.

Mosoko
02.08.2017, 16:51
Tmm hocam dermastamp alayin onerebileceginiz bir marka var mi

Barmen
02.08.2017, 16:57
Bunu yasayan oluomu hic ben her seferinde uyguladimda o bolge sacliymis gibi siyahlasior

Uygur
30.08.2017, 15:25
0.75 lik dermastamp nasıl ?
Hem köke fazla zarar vermez.hem de etkili olur.sitesinde 0.75 ten yukarıyı saça önermemiş zaten.

Uygur
30.08.2017, 15:26
0.75 lik dermastamp nasıl ?
Hem köke fazla zarar vermez.hem de etkili olur.sitesinde 0.75 ten yukarıyı saça önermemiş zaten.

Flame
30.08.2017, 18:15
Ben insülin iğnesi kullanıyorum, doğru uyguluyor muyum bilmiyorum ama köklere zarar vermediği ve saç yolmadığı kesin. Miracle hocam da İnsülin iğnesi önermişti bir konusunda. Maliyeti ise çok daha uygun.

Sırmasaçlı
30.08.2017, 18:38
Ben insülin iğnesi kullanıyorum, doğru uyguluyor muyum bilmiyorum ama köklere zarar vermediği ve saç yolmadığı kesin. Miracle hocam da İnsülin iğnesi önermişti bir konusunda. Maliyeti ise çok daha uygun.
İnsülin iğnesini nerden aldınız ben bütün eczaneleri dolaştım bulamadım.Kaç milimlik kullanıyorsunuz birde

Flame
31.08.2017, 15:05
İnsülin iğnesini nerden aldınız ben bütün eczaneleri dolaştım bulamadım.Kaç milimlik kullanıyorsunuz birde

Ben 2. baktığım eczanede buldum hocam ama çok satıldığı için bulamamış olabilirsiniz siz. Kaç milim olduğu önemli mi ki 1 milimlikmiş benimki.

Tosunbey
31.08.2017, 15:26
Bende 1.5mm stamp kullanıyorum 1 aydır haftada 1 yeterli oluyor

Feridun
31.08.2017, 15:46
Ben 2. baktığım eczanede buldum hocam ama çok satıldığı için bulamamış olabilirsiniz siz. Kaç milim olduğu önemli mi ki 1 milimlikmiş benimki.
1 mm uzunlugumu ignenin hangi markanın? ben en kısa 4mm uzunlugunda görebildim internetten

Flame
31.08.2017, 17:03
1 mm uzunlugumu ignenin hangi markanın? ben en kısa 4mm uzunlugunda görebildim internetten

Yok hocam 1 mililitre :D sizin dediğiniz benimkinde 8 mm sanırım http://urun.n11.com/diger/ayset-3p-1ml-super-insulin-enjektoru-siringa-50-adet-P84941075 bu benimki.

Fatih
01.09.2017, 06:54
1.5mm stamp kullanıyorum. Daha yeniyim ama deriye hissedilir derecede kondisyon kazandırdı.

asdff
30.11.2017, 21:39
Derma stamp işe yarıyor. Tavsiye ederim.

Tuna34
12.12.2017, 14:44
beyler bu dermastamp kullandıktan sonra gözenekler kaç dakika sonra kapanıyor en geç?

samil
24.12.2017, 21:37
sadece derma stamp işe yarıyor mu bilmiyorum 1mm kullanıyorum.

Bleu
24.12.2017, 23:00
yabancı forumlarda 1.5mm 2.mm kullananlar var. no pain no gain nidalarıyla haraket ediyorlar .Bu duruma ne diyorsunuz

samil
25.12.2017, 10:28
acıda kazanç ta yok mu diyorlar.

srkn2014
25.12.2017, 11:32
Dermayı saç derinize tam batırmayın bence. Hafif dokundurarak derinin kızarmasını sağlayın. Hızlıca dermastamp ile deriyi tarayın. Masaj yapar gibi.

Deriyi delmediğim için iki günde 1 uyguluyorum. Bazen her gün yapıyorum. Daha faydalı olduğunu düşünüyorum böyle.

Zaten doktorlar da fazla batırmayın diyor. Yüzeysel yapın.

Tuna34
26.12.2017, 00:26
beyler dermaroller veya dermastampınızı en fazla kaç kez veya kaç ay kullanıyorsunuz? iyi temizledikten sonra yinede bir sınır varmı kullanma sayısı?

Kazakcemil
26.12.2017, 08:33
Haftada iki kez, kaç ay diye bir şey yok losyon tedavisindeki mantık burda da geçerli sonuç alıncaya kadar.

Tuna34
26.12.2017, 14:50
Haftada iki kez, kaç ay diye bir şey yok losyon tedavisindeki mantık burda da geçerli sonuç alıncaya kadar.

hocam aslında ben eksik sormuşum anlaşılmamış

aldığım dermastamp da belirli süreden sonra kullanmayın yazıyordu sanırım kağıdında, paslanma falan tehlikesi olabilir mi acaba ondan sordum, şundan var elimde
https://st3.myideasoft.com/shop/di/93/myassets/products/054/stamp_min.jpg?revision=1493984830

skorfit
26.12.2017, 15:24
Arkadaşlar bu dermastampı en fazla haftada 2 kere kullanın benim tavsiyem.tedavide katkısı çok oluyor ancak abartılınca deri delik deşik oluyor.nitekim benim tepe öyle .1 aydır dermastampa dokunmuyorum ki toparlansın biraz deri

bugra
16.05.2018, 12:06
Selamlar,
Ben de dermaroller kullanmaya başladım. Fakat kullandıktan sonra herhangi bir noktasal kanama gözlemleyemedim. Biraz kızarma oldu, sonrasında min+dut sürdüm o esnada da biraz yanma hissettm. Sizce biraz daha baskı uygulayarak mı kullanmalıyım? Minoxilden yanma hissettiğim için yeterli olmuş mudur? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kemairon
16.05.2018, 12:54
Selamlar,
Ben de dermaroller kullanmaya başladım. Fakat kullandıktan sonra herhangi bir noktasal kanama gözlemleyemedim. Biraz kızarma oldu, sonrasında min+dut sürdüm o esnada da biraz yanma hissettm. Sizce biraz daha baskı uygulayarak mı kullanmalıyım? Minoxilden yanma hissettiğim için yeterli olmuş mudur? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bastırmaya, kanatmaya gerek yok. Kızarması yeterli. Zaten losyon sürünce yanma da hissettiysen işlem tamamdır. Ama önce losyon sürüp sonra uygularsan daha iyi sonuç alırsın.

odtulu
26.05.2018, 16:17
http://dermarollerinfo.com/micro-needling-derma-roller-for-hair-loss/

Arkadaşlar bu sitede 0.25mm dermarollerin emilimi artırdığını 0.5-1.5mm'nin de saç gelişimini desteklediğini söylemiş ve ayrıca 0.75-1.00 mm'nin ayda 1'den fazla uygulanmaması gerektiği ve 0.25'nin hergün uygulanabileceğinden bahsetmiş. 0.5-1.5mm arasında uygulama sonrasi minoxil gibi bir losyon uygulanırsa yan etki gösterebilirmiş. Bundan dolayı 2 tane dermaroller alınıp birisinin günlük yada 2 günde 1 diğerinin ise ayda 1 uygulanması gerektiğini söylüyor.

xperia
10.09.2018, 22:58
http://dermarollerinfo.com/micro-needling-derma-roller-for-hair-loss/

Arkadaşlar bu sitede 0.25mm dermarollerin emilimi artırdığını 0.5-1.5mm'nin de saç gelişimini desteklediğini söylemiş ve ayrıca 0.75-1.00 mm'nin ayda 1'den fazla uygulanmaması gerektiği ve 0.25'nin hergün uygulanabileceğinden bahsetmiş. 0.5-1.5mm arasında uygulama sonrasi minoxil gibi bir losyon uygulanırsa yan etki gösterebilirmiş. Bundan dolayı 2 tane dermaroller alınıp birisinin günlük yada 2 günde 1 diğerinin ise ayda 1 uygulanması gerektiğini söylüyor.

Hocam yani dermaroller veya dermastamp ile minoxil nasıl kullanmalıyız şimdi (: Aman yan etki olmasında ..

kelpapaz
26.09.2018, 11:13
Sadece Dermastamp kullansak etkisini görür müyüz?

Shevans
23.12.2019, 09:51

Halen dermarollerun saç köklerine zarar verdiğini düşünüyor musunuz?

kami
23.12.2019, 23:12
arkadaşlar 3 mm çok mu olur?

glaurung
24.12.2019, 02:43
arkadaşlar 3 mm çok mu olur?

3mm çok olabilir, dermastamp kullaniyordum, bende dermarollere geçtim, biraz yoluyor saçı ama olsun, bayağı gelişme var gibi, 2mm kullaniyorum.

Benedict
24.12.2019, 15:25
3 mm aşırı fazla, skar oluşturup kalıcı dökülme yapabilir.

Violator
05.02.2020, 11:03
Dermastamp çok etkisiz.
Dermaroller kullanın.

anil1098
05.02.2020, 16:52
3mm çok olabilir, dermastamp kullaniyordum, bende dermarollere geçtim, biraz yoluyor saçı ama olsun, bayağı gelişme var gibi, 2mm kullaniyorum.

Ben de dermastamp kullanıyorum. Dermaroller ile ne farkı var?

Bugra3
06.02.2020, 13:32
Ben de dermastamp kullanıyorum. Dermaroller ile ne farkı var?

Ben de dernastamp, insülin iğnesi vs kullanıyordum. Dermaroller çok daha acı veriyor bende. 1 aydır günlük dermaroller uygulaması ypamaya başladım, losyondan önce. Bir iki ay sonra dikkate değer bir etkisi olacak mı göreceğiz birlikte.

Geçen sene ilk tedaviye başladığımda, min+dut ile birlikte kullandığında çok iyi etki görmüştüm diye hatırlıyorum.

anil1098
06.02.2020, 19:52
Ben de dernastamp, insülin iğnesi vs kullanıyordum. Dermaroller çok daha acı veriyor bende. 1 aydır günlük dermaroller uygulaması ypamaya başladım, losyondan önce. Bir iki ay sonra dikkate değer bir etkisi olacak mı göreceğiz birlikte.

Geçen sene ilk tedaviye başladığımda, min+dut ile birlikte kullandığında çok iyi etki görmüştüm diye hatırlıyorum.

Ben de hem yüz hem saç için dermaroller kullanmayı düşünüyorum ama Dermastamp ile Dermaroller'in saçta kullanımı için pek bir fark yaratacağını düşünmüyordum, daha pratik diye dermastampı tercih etmiştim, ki benim tek tedavim bu sayılır, arada da Ketoral ve Acnelyse'i şakaklara sürüyorum. Ama yukarıda üyelerin yorumları beni şaşırtıp düşüncelere sevketti. Hocam sizce gözlemlemiş olduğunuz 1 ay içinde dermarollerin artıları ve eksileri nedir stampa göre?

anil1098
11.02.2020, 16:47
Arkadaşlar bu konuya eğilmeliyiz bence, ben bir süredir bu Dermastamp/Dermaroller'a acayip takmış durumdayım. Yabancı sitelerde birçok başarı alan insan var ama salt Dermaroller ile bu başarıya ulaştıkları konusu meçhul. Şu da var, bu başarıya ulaşan insanlar da kellik sorunu olmayan insanlar genellikle, bu bir nebze inandırıcı kılıyor. Yani saçı agresif dökülmeye maruz kalmamıış kişiler. Bu yüzdencsaçını kaybetmekten korkan, saçında açılmalar yaşayan arkadaşlar için büyük fayda sağladığını düşünüyorum. Haftada 1-2 kez yapıyoruz bu işlemi pekâlâ da saç derisi haftalık yapılan bir işlemle canlanacak mı? Masaj yapıyoruz ama saç derisi buna saç çıkışı olarak geri dönüşte bulanacak mı? Bu soruların cevaplarını arıyorum ama bulamıyorum. Sitedeki insanların da masaj ve dermaroller/dermastampin bir etkisinin pek de olmadığını söylemesi üzerine umudumu kaybetmeye başladım. Lütfen bu konuyu canlı tutalım, fikir alışverişi olur en azından.

charm35
11.02.2020, 20:47
derma roller ve dermastamp ın etkisini yaşayanların çoğu minoxil vs kullananlar.Topikal tedavi kullanmayıp çok iyi bir etki yaşayan yok

anil1098
12.02.2020, 09:28
derma roller ve dermastamp ın etkisini yaşayanların çoğu minoxil vs kullananlar.Topikal tedavi kullanmayıp çok iyi bir etki yaşayan yok

Üzerinde durulması gereken bir konu, elimizde uygulaması bu denli basit, bütçe yormayan bir ürün var. Belki kellik problemi yaşayan insanlarda istenilen etki alınamaz doğrudur ama kısmi açılma gibi problem yaşayan insanlarda düzenli ve uzun kullanımlarda muhakkak faydası olduğunu düşünüyorum. Ve diğerlerinin aksine bu faydanın kalıcı olacağını kalıcı olmasa bile diğerlerinden daha uzun süre kalıcılığı olduğunu düşünüyorum.

anil1098
12.02.2020, 09:32
İki aydır kullanıyorum bir sonuç için en azından 4. ayı doldurmam gerektiğini biliyorum bu yüzden haftada Iki kez uyguluyorum. Günlük masaj yapıyorum ve Ketoral+Acnelyse krem uyguluyorum. Tedavim böyle. Iki veya üç ay sonra gelişim var mı ya da yok mu bu bağlamda gelişmeleri paylaşacağım. En ufak bir etki bile bir kıvılcım yaratır en azından, hepimiz görmüş oluruz.

fat32
05.03.2020, 13:26
Arkadaşlar herkes birşey yazmış ben size olayın gereğiniden bahsedeyim...

Kısa uçlu iğneler sadece emilimi arttırır, uzun iğneli uçlar ise kolajen , keratin ve yeni saç oluşumu, kalınlaşması için kökü uyarır. Saç kökleri kafa derisinin her bölümünde değişiklik gösterir. Saç kökleri şakaklarda en kısa halini alırken enseye doğru daha derinde gözlemlenir.

Saç köklerini öldürmek o kadar kolay bir iş değildir. Saç kökleri genelde dikiş atıldığında yok olur. Basit bir örnek vereyim çocukken düştüğünde diz kapaklarınız kabuk tuttuktan sonra bile tüyler çıkıyor. Öte yandan tıraş olurken elbet yanaklarınızı kestiğiniz olmuştur ve kanama meydana gelmiştir bazen derinden bile kestiğiniz olmuştur. Oralardan sakal yine sakal nasıl çıkıyorsa bu durumda aynıdır.

Panik yapmanıza gerek yok. Çok uzun iğne enfeksiyona sebebiyet verebileceğinden ev kullanımı için ideal değildir. Ben 2.5 dermastamp kullanıyorum hepsini batırabilmenizin mümkünatı zaten yok çoklu iğnelerin aynı anda sonuna kadar girmesi için çok güçlü bastırmanız gerekiyor komple tamamlayana kadar yorulursunuz mümkün değil yani...

Saç ekimi videolarını izleyin ve açılan deliklere bakın kökler o kadar derinlikte bulunuyor izleyince daha iyi anlarsınız.. :)

iğneleme işleminden sonra dökülen saçlar zaten ömrünü tamamlayan saçlar aşağıdan daha kalını geldiği için üstteki çelimsiz saçla işi kalmıyor ve onu atıyor onda da herhangi bir problem yok arkadaşlar rahat olun.. :)

Mavix
15.06.2020, 21:23
1.00 mm'lik dermastamp kullanıyorum. 2 günde bir kullanıyorum biraz sık ama saç derimde kanama kabuklanma yara filan olacak kadar batıramadığım için en azından masaj olsun diye kullanıyorum. Kullandıktan sonra neredeyse bir saat boyunca saç derim kaşınıp karıncalanıyor, elimi saçımdan indiremiyorum kaşımaktan. Böyle bir durumu yaşayan var mı? İyi midir kötü müdür bilemedim.

santo21
17.12.2020, 11:51
Tecrübelerim dolayısıyla ve çevreden ekimci arkadaşlarım vasıtasyıla duyduğum saçı bu tarz işlemlere alıştırmayın oluyor. Dokular bir yerden sonra keratinize olup testosteron hormonunun sonucu olan doku sertleşmesi oluşuyor ve saç köklerinin çıkışı daha da zorlaşıyormuş.

İsteyen saç dökülmüş alan ile dökülmemiş alan arasında bir dokunup farkı görsün....

Miracle
17.12.2020, 15:16
Tecrübelerim dolayısıyla ve çevreden ekimci arkadaşlarım vasıtasyıla duyduğum saçı bu tarz işlemlere alıştırmayın oluyor. Dokular bir yerden sonra keratinize olup testosteron hormonunun sonucu olan doku sertleşmesi oluşuyor ve saç köklerinin çıkışı daha da zorlaşıyormuş.

İsteyen saç dökülmüş alan ile dökülmemiş alan arasında bir dokunup farkı görsün.... Buna katılıyorum agresif kullanılmamalı hatta bir çok mavi losyoncu dermaroller veriyor yanında ücretsiz sabah akşam dermaroller ile uygulayın diyor ilk zamanlar yenilenme(healing) etkisi ile aslında dermaroller etkisi alıp bunu losyona maletseler de sonrası büyük hüsran oluyor aşırı fibriyal yapıdan dolayı. Agresif kullanmayınız.

SaçDostu
17.12.2020, 15:36
Buna katılıyorum agresif kullanılmamalı hatta bir çok mavi losyoncu dermaroller veriyor yanında ücretsiz sabah akşam dermaroller ile uygulayın diyor ilk zamanlar yenilenme(healing) etkisi ile aslında dermaroller etkisi alıp bunu losyona maletseler de sonrası büyük hüsran oluyor aşırı fibriyal yapıdan dolayı. Agresif kullanmayınız.

hocam agresif kullanmayın derken sert bastırmaktan mı kastediyosunuz yoksa sık kullanımdanmı haftada 2 uygunmudur ?

kelaynak
17.12.2020, 19:49
Buna katılıyorum agresif kullanılmamalı hatta bir çok mavi losyoncu dermaroller veriyor yanında ücretsiz sabah akşam dermaroller ile uygulayın diyor ilk zamanlar yenilenme(healing) etkisi ile aslında dermaroller etkisi alıp bunu losyona maletseler de sonrası büyük hüsran oluyor aşırı fibriyal yapıdan dolayı. Agresif kullanmayınız.

Üstadım, bu konuda sizin tavsiye ettiğiniz peryot nedir?

Miracle
17.12.2020, 21:48
Üstadım, bu konuda sizin tavsiye ettiğiniz peryot nedir? Periyoddan çok scarsız yaralama önemli yani hafif yapmanız yerinde olur tabi çok sık da yapılmamalı hafta da 2 iyidir sık bir dönem olsa da ara verilmeli.

vedovedo
26.10.2021, 12:54
Arkadaşlar bende yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ama bi faydasını görmedim hatta en çok uyguladığım alandan daha fazla seyreldi gerçekten fayda gören var mı dermarollerden şimdi sadece sarımsak suyu ile tekrar sıklaştırmak istiyorum 2010 yılında sarımsak suyu ile saçlarım çok güzel artmıştı ..

sakak
16.12.2021, 15:47
Araştırdığım kadarıyla 0.50 mm kullanılacaksa haftada 1 uygulanabilir ancak 1 mm kullanılacaksa ayda 1 veya en fazla 3 haftada 1 uygulanmalı. Çünkü 1 mm üzerinde sık uygulanan dermaroller sonucu alınacak verim başlarda daha hızlı alınıyor gibi gözükse de zamanla bu hız yerini kalitesizliğe bırakıyormuş. Yabancı forumlarda 1 mm ve üzerinde sık uygulanacak (ayda 1’den fazla) dermaroller kullanımının daha hızlı ancak çok daha verimsiz kollajen üretimi gerçekleştireceği bu yüzden 1 mm’lik dermaroller kullanımının ayda 1 veya 3 haftada 1 uygulanması gerektiği söylenmiş.
Periyoddan çok scarsız yaralama önemli yani hafif yapmanız yerinde olur tabi çok sık da yapılmamalı hafta da 2 iyidir sık bir dönem olsa da ara verilmeli.

sevenup
20.12.2021, 16:56
Çok agresif kullanım ben de geriye götürdü malesef azalttım dermarolleri.

CİVİL MÜHENDİZ
22.12.2021, 20:30
arkadaşlar lütfen şu konuyu artik bir açıklığa kavuşturalım.rica ediyorum bunu düzenli uygulayip iyi verim almiş arkadaşlar yazsinlar tecrübelerini.mesela 1 mm 3 günde bir kullandım atiyorum 0.75 hergün kanatmadan yaptim gibi kaç mm yi kaç günde bir kullandiğini ve kanatip mı yoksa kızartacak şekilde mi olduğuyla ilgili temel detaylari verip hatta öncesi sonrası fotolari atsalar ne güzel olur.mesela ben şunu merak ediyorum araştirmama göre 0.75 mm yi kanatmadan günde 5 dkyı geçmeyecek şekilde hafif kizartacak şekilde her gün kullanabiliyormuşuz.Ama bunu iğne boyutu düşük de olsa her gün yapmak deri sertleşmesini sağlar mı.burada önemli olan düzenli verim almak ve başlarda hızlı sonuç almak adına tarlayı da berbat etmemek lazım.bu sertleşme olayı oldukdan sonra dermarollerinda bir esprisi kalmıyor anladiğim kadariyla.mesela ayda 2 kere yani 15 günde bir 1.5 mm daha verimli olacaksa neden hergün veya 2-3 günde bir 1mm lık 0.75 lık uygulamalar yapıp kendimize boşa zahmet verelim ki.netleşsse şu konu bence ciddi bir fayda sağlamiş oluruz.optimum verim nasıl oluyor dermarollerda bunu bulmalıyız.

zagor
26.12.2021, 22:12
Ben istesemde fazla yapamıyorum aşırı acıyor sizde nasıl durum?