PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dutasterid Avodart Kullananlar

Sayfa : [1] 2 3

miracle
22.08.2014, 22:55
Dutasterid kullanan kullanan arkadaşlar tüm soru, görüş, tavsiye ve deneyimlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

Ozgur85
22.08.2014, 23:05
5 aydır kullanıyorum. Saçlarım kuvvetlendi. Kapanma yok. Biraz yorgunluk ve depresiflik yaptı gibi. Yakında bırakmaya karar verdim. Az da olsa kalp krizi ve inme riski de olduğunu çalışmalardan öğrendim.

Bizim iş zor, kel kalacaz:)

adriano10
23.08.2014, 01:35
5 aydır kullanıyorum. Saçlarım kuvvetlendi. Kapanma yok. Biraz yorgunluk ve depresiflik yaptı gibi. Yakında bırakmaya karar verdim. Az da olsa kalp krizi ve inme riski de olduğunu çalışmalardan öğrendim.

Bizim iş zor, kel kalacaz:)

5 ay oral kullanim ve 0 sac cikisi mi yani???

pua
23.08.2014, 02:45
1 aydır kullanıyorum hiçbir yanetki görmedim ,herhangi bir olumlu etkisini yok, teorik olarak finasterid den çok daha güçlü olmasına rağmen iş uygulamaya gelince finasterid de gördüğüm yanetkiyi bunda görmedim

Ozgur85
23.08.2014, 09:40
Evet. Bende bir türlü saç çıkmıyor.. En azından ben göremiyorum ve fotoğraflarda gözle görülür bir değişiklik yok..

Ozgur85
23.08.2014, 09:43
1 aydır kullanıyorum hiçbir yanetki görmedim ,herhangi bir olumlu etkisini yok, teorik olarak finasterid den çok daha güçlü olmasına rağmen iş uygulamaya gelince finasterid de gördüğüm yanetkiyi bunda görmedim

Aynen. Finasterid göğsümü biraz büyütmüştü 5 ayda ama dutası 5 aydır kullanıyorum öyle bir şey olmadı. Zaten bilimsel çalışmada yan etki finasteride göre birazcık daha az olduğu görülmüş. Ama uzun süreli kullanımda sıkıntılar çıkabilir. Çalışma 1 yılla sınırlı.

Invincible
23.08.2014, 16:21
Ben de 25 gün içerisinde jinekomasti yapmıştı.Onun dışında finasteride'tan gördüğüm meni de sıvılaşma ve libido kaybını görmedim.

pua
23.08.2014, 17:20
Aynen. Finasterid göğsümü biraz büyütmüştü 5 ayda ama dutası 5 aydır kullanıyorum öyle bir şey olmadı. Zaten bilimsel çalışmada yan etki finasteride göre birazcık daha az olduğu görülmüş. Ama uzun süreli kullanımda sıkıntılar çıkabilir. Çalışma 1 yılla sınırlı.

mantıksal olarak ne kadar cok yanetki görürsek ilacın o kadar etkili olduğu anlamına gelmez mi,yani finasterid de daha cok yanetki görmemiz finasın dutas tan daha etkili olduğu anlamına geliyor sanki

Ozgur85
23.08.2014, 18:01
mantıksal olarak ne kadar cok yanetki görürsek ilacın o kadar etkili olduğu anlamına gelmez mi,yani finasterid de daha cok yanetki görmemiz finasın dutas tan daha etkili olduğu anlamına geliyor sanki

Ben şöyle tahmin ediyorum: Finasla DHT hormonu her gün düşüp yükseliyor. Dutasla ise bir içiyorsun, yeniden içene kadar DHT kolay kolay yükselmiyor. Yani dalgalanma olmuyor. Finasla ise hormon düzeyimiz sürekli dalgalanıyor. Bu yüzden finasla yan etki biraz daha çok oluyor. Tahminim bu..

Miracle
23.08.2014, 19:27
Ben şöyle tahmin ediyorum: Finasla DHT hormonu her gün düşüp yükseliyor. Dutasla ise bir içiyorsun, yeniden içene kadar DHT kolay kolay yükselmiyor. Yani dalgalanma olmuyor. Finasla ise hormon düzeyimiz sürekli dalgalanıyor. Bu yüzden finasla yan etki biraz daha çok oluyor. Tahminim bu.. Çok mantıklı bir saptama başka bir sebep olasılığı neredeyse yok gibi olsa da sadece sexüel yanetkiye odaklanmamalıyız. Her iki etkenin de kimyasal bir molekül olması neticesiyle de bu yönde de ikincil yanetkileri var ve bu kimyasal miktar dutasta faha düşük finasta ise daha fazla bunuda göz önünde bulundurmalıyız.

blkgl
23.08.2014, 21:20
bu dutasterid gerçekten çok enteresan. hem daha çok dht baskılıyor hemde kullananlara göre yan etkileri daha da az. finasterid 1mg kullananlarda genel olarak menide hafif sıvılaşma(sulanma) vardır.(bunun nedeni sperm miktarının bir miktar azalması ama sperm kalitesinde değişme olmuyor.). ama dutasterid kullananlarda sanırım böyle bir şey bile pek görülmüyor.

Ozgur85
23.08.2014, 21:38
Dutas icince canim daha bir cok sıkılıyor:) Etraf da berbat, kadinlar hamami.. Disari pek cikmiyom:)

blkgl
14.09.2014, 23:09
Dutas icince canim daha bir cok sıkılıyor:) Etraf da berbat, kadinlar hamami.. Disari pek cikmiyom:)

kardeş avodartı kullanmaya devam ediyormusun.

bu arada cennete düşmüşsün haberin yok. ya erkekler hamamı olsaydı...:)

Eastanbull
15.09.2014, 02:26
Dutasterid kullananlar kaç mg alıyor ? Ben 1 mg alıyorum yeter mi ki

blkgl
15.09.2014, 07:35
Dutasterid kullananlar kaç mg alıyor ? Ben 1 mg alıyorum yeter mi ki

kardeş sen ne kullandığının farkında mısın acaba. nerede gördün,nereden duydun 1mg dutasterid kullanıldığını. aldığın avodart ın prospektüsünde bile günde 0,5mg yani 1 tablet diyor. niye böyle bir maceraya atıldın anlamış değilim.

Miracle
15.09.2014, 09:58
Dutasterid kullananlar kaç mg alıyor ? Ben 1 mg alıyorum yeter mi ki 2 ya da 3 günde bir 0.5 mg lık kapsül öneririm yarılanma ömrü uzun ve fazlası zarar. Herne kadar dutas yanetkisi az densede hormon dalgalanması yapmadan hissettirmiyor. uzun vade çok daha kötü yanetkilere sebep olabilir. Bu tabi benim şuanki düşüncem uzun vade araştırma sonuçları çıktığında netleşir herşey risk almayın derim.

Ozgur85
18.09.2014, 21:47
Haftada 2 devam. Bir de tüm kafama 108 lazer yapıyorum:) İkisinin de iyi geldiğini hissediyorum. Saçlarımda hareketlenme var. Biraz renk almış tüyler görüyorum.

Dutası bırakıcaktım ama vazgeçtim. 6 ay 1 hafta oldu. Devam!

Ozgur85
18.09.2014, 21:51
Şu cihazı size iyi niyetle tavsiye ediyorum:) Bu cihazın farkı lazerler birbirine çok yakın ve 54 tane!. Ayrıca 160 hz'de çalışıyorlar. Lazer saç kliniklerindeki makinelerde hep 160 hz kullanılıyor "muş".

Fiyatı da çok uygun. Tavsiye ederim.. İlla ki faydası vardır..

Laser Hair re Growth Treatment with More Power Than Any Hair Regrowth Combs | eBay (http://www.ebay.com/itm/251580405173?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT)

Ozgur85
18.09.2014, 21:52
Yalnız ben buna 4 tane ayak yapıştırdım. Yoksa havada 15 dk tutmak olacak iş değil..

Vertex kısmına cihazı koyuyorum. Ayaklar sayesinde direk kafamda kendi kendine duruyor:)

piranha
18.09.2014, 23:02
GlaxoSmithKline Publishes Japanese Dutasteride Hair Loss Study Results | The end of hair loss and balding by 2020 (http://hairlosscure2020.com/glaxosmithkline-publishes-japanese-dutasteride-hair-loss-study-results/)
ilacın üretici firması gsknin japonyada yaptıgı bir çalışma dutla ilgili

eco
19.09.2014, 00:01
Şu cihazı size iyi niyetle tavsiye ediyorum:) Bu cihazın farkı lazerler birbirine çok yakın ve 54 tane!. Ayrıca 160 hz'de çalışıyorlar. Lazer saç kliniklerindeki makinelerde hep 160 hz kullanılıyor "muş".

Fiyatı da çok uygun. Tavsiye ederim.. İlla ki faydası vardır..

Laser Hair re Growth Treatment with More Power Than Any Hair Regrowth Combs | eBay (http://www.ebay.com/itm/251580405173?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT)dostum sen ebaydanmi aldin takilma riski yok degilmi geliyo yani

blkgl
19.09.2014, 00:56
GlaxoSmithKline Publishes Japanese Dutasteride Hair Loss Study Results | The end of hair loss and balding by 2020 (http://hairlosscure2020.com/glaxosmithkline-publishes-japanese-dutasteride-hair-loss-study-results/)
ilacın üretici firması gsknin japonyada yaptıgı bir çalışma dutla ilgili

glaxosmithkline, dutasterid 1 yıllık faz3 çalışmasını bitirmiş. ve sonuçlar kendi sayfsında daha ayrıntılı olarak var.
GSK Clinical Study Register - Study 114264 (http://www.gsk-clinicalstudyregister.com/study/114264#ps)

buda direkt pdf linki:
http://www.gsk-clinicalstudyregister.com/files/114264/1597/114264-Clinical-Study-Result-Summary.pdf

şu sonuç raporunu ayrıntılı olarak türkçeye çevirecek babayiğit çıksada bizde tam olarak öğrensek.

Ozgur85
19.09.2014, 06:05
Arkadaşlar DHL ile gönderiyor normalde. Ama bunla göndertmeyin, takılabilir. Sadece adama "Please send me by Australian Post and show the value as $20-40" diyin. 15-20 günde elinize PTT tarafından ulaşır. Gümrüğe takılmaz.

Ozgur85
19.09.2014, 06:37
Phase 3 çalışması diyor ama 2010'da phase 3 çalışması tamamlandı. Bende çalışma var. Buna niye phase 3 denmiş anlamadım.

Ozgur85
19.09.2014, 06:39
Efficacy, safety, and tolerability of dutasteride 0.5 mg once daily in male patients with male pattern hair loss: a randomized, double-blind, placebo-controlled, phase III study.

Eun HC, et al. Show all

J Am Acad Dermatol. 2010 Aug;63(2):252-8. Epub 2010 Jun 3.

Department of Dermatology, Seoul National University College of Medicine, Seoul, Korea. hceun@snu.ac.kr

Abstract BACKGROUND: Dutasteride (Avodart) is a dual inhibitor of both type I and type II 5 alpha reductases, and thus inhibits conversion of testosterone to dihydrotestosterone, a key mediator of male pattern hair loss.

OBJECTIVES: The aim of this randomized double-blind phase III study was to compare the efficacy, safety, and tolerability of dutasteride (0.5 mg) and placebo for 6 months of treatment in male patients with male pattern hair loss.

METHODS: A total of 153 men, 18 to 49 years old, were randomized to receive 0.5 mg of dutasteride or placebo daily for 6 months. Efficacy was evaluated by the change of hair counts, subject assessment, and photographic assessment by investigators and panels.

RESULTS: Mean change of hair counts from baseline to 6 months after treatment start was an increase of 12.2/cm(2) in dutasteride group and 4.7/cm(2) in placebo group and this difference was statistically significant (P = .0319). Dutasteride showed significantly higher efficacy than placebo group by subject self-assessment and by investigator and panel photographic assessment. There was no major difference in adverse events between two groups.

LIMITATIONS: The study was limited to 6 months.

CONCLUSIONS: This study clearly showed that 0.5 mg of dutasteride improved hair growth and was relatively well tolerated for the treatment of male pattern hair loss.

Copyright 2009 American Academy of Dermatology, Inc. Published by Mosby, Inc. All rights reserved.

PMID 20605255 [PubMed - indexed for MEDLINE]

Ozgur85
19.09.2014, 06:40
Hmm, bu 2010'daki 6 aymış..

Ozgur85
19.09.2014, 06:41
Bu bir yıllık yeni phase 3 çalışması Japonya'da yapılmış. Geçici bilgilendirme raporu yazmışlar. "%38" yan etki görülmüş..

piranha
19.09.2014, 11:18
vertexde 117 kişiden=>1kişi biraz kötüleşme
18 kişi değişim yok
38 kişi biraz iyileşme
33 kişi orta derece gelişme
10 kişi büyük ilerleme

Ön alanda=> 1kişi orta derece kötüleşme
1 kişi düşük oranda kötüleşme
22 kişi değişim yok
36 kişi ufak gelişme
32 kişi orta derece gelişme
8 kişi büyük değişme

Yan etkiler=>
Ereksiyon bozukluğu 11 kişi
libido düşüşü 8 kişi
nazofarenjit 6kişi
boşalma sorunu 4kişi
sexüel difüzyon 3kişi
baş agrısı 3
gingivitis 2kişi
sırt agrısı 2

savasci
19.09.2014, 13:48
18 kişi değişim yok
38 kişi biraz iyileşme
10 kişi büyük ilerleme

22 kişi değişim yok
36 kişi ufak gelişme
8 kişi büyük değişme

Yan etkiler=>
libido düşüşü 8 kişi
nazofarenjit 6kişi
boşalma sorunu 4kişi
sexüel difüzyon 3kişi
baş agrısı 3
gingivitis 2kişi
sırt agrısı 2

Hocam bunlar oral kullananlar mi yoksa topikal olarak kullananlar mi

pua
19.09.2014, 14:42
18 kişi değişim yok
38 kişi biraz iyileşme
10 kişi büyük ilerleme

22 kişi değişim yok
36 kişi ufak gelişme
8 kişi büyük değişme

Yan etkiler=>
libido düşüşü 8 kişi
nazofarenjit 6kişi
boşalma sorunu 4kişi
sexüel difüzyon 3kişi
baş agrısı 3
gingivitis 2kişi
sırt agrısı 2

oranlar ck düşük bu kadar riski bunun için mi alıyoruz

savasci
19.09.2014, 15:01

Siz oral yolla mi kullanıyorsunuz kardesim

piranha
19.09.2014, 16:28
Hocam bunlar oral kullananlar mi yoksa topikal olarak kullananlar mi

oral kullanım

piranha
19.09.2014, 16:32

pdfden çevrdim oran onlar kişi sayısı degil 1/5 oynar

Invincible
19.09.2014, 18:01
Topikale devam gençler :D

LahmacuN
19.09.2014, 20:13
nazofarenjit(soğuk algınlığı) ne alaka? Şuan yoğun bi soğuk algınlığım var da acaba dutas mı yaptı yoksa :)

piranha
19.09.2014, 21:38
nazofarenjit(soğuk algınlığı) ne alaka? Şuan yoğun bi soğuk algınlığım var da acaba dutas mı yaptı yoksa :)

yan etki olarak soğuk algınlıgı mı :D ne şirin :D :D

blkgl
11.10.2014, 18:51
şu lanet avodartı kullanmaya başlayalı bir ayı geçti. henüz bir faydası yok. tamam bir ay kısa bir süre ama en azından yağlanmayı azaltması gerekmezmiydi.

metro
12.10.2014, 09:37
şu lanet avodartı kullanmaya başlayalı bir ayı geçti. henüz bir faydası yok. tamam bir ay kısa bir süre ama en azından yağlanmayı azaltması gerekmezmiydi. İlginç gerçekten kedmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Yanetki olarak ne gördünüz ?

blkgl
12.10.2014, 13:56
İlginç gerçekten kedmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Yanetki olarak ne gördünüz ?

yan etki gördüğüm söylenemez ama sanki menide biraz sıvılaşma var gibi.

blkgl
12.10.2014, 16:10
arkadaşlar avodart kullanan yokmu. etkileri ne oldu. ne kadar sürede etki etmeye başladı. saç veya yüz yağlanmasına etkisi oldumu.

blkgl
17.10.2014, 20:34
arkadaşlar avodart kullanan yokmu. etkileri ne oldu. ne kadar sürede etki etmeye başladı. saç veya yüz yağlanmasına etkisi oldumu.

up.........

LahmacuN
17.10.2014, 20:45
up.........

1 haftadır oral olarak kullanıyorum. 1 haftada dökülmeyi azaltarak kesti. Döngü döneminden çıkana kadar kullanmayı düşünüyorum. Daha sonra finasteride devam etmeyi düşünüyorum.
Yüz yağlanmam hissedilir derecede azaldı. Cinsel olarak libido normal.

Ozgur85
17.10.2014, 21:38
7 aydır kullanıyorum. İlk başlarda haftada 3 ya da her gün kullandım. Bir haftada dökülmeyi bıçak gibi kesti. Sonra haftada 2 kullandım uzun süre fakat dökülme günde 20-25 tel falan oldu son zamanlarda. O yüzden son artık haftada 3 kullanıyorum. 10 tele falan düştü.

Dün ısırgan losyonuna da başladım. Hemen etkisini farkettim. Lavaboda 2-3 tel gördüm bugün sadece.

Yan etki görmüyorum. Kullanmak zorundayım, fazla takmıyorum.

blkgl
17.10.2014, 21:39
1 haftadır oral olarak kullanıyorum. 1 haftada dökülmeyi azaltarak kesti. Döngü döneminden çıkana kadar kullanmayı düşünüyorum. Daha sonra finasteride devam etmeyi düşünüyorum.
Yüz yağlanmam hissedilir derecede azaldı. Cinsel olarak libido normal.

imzanda proscarda var. ikisinidemi kullanıyorsun. proscar ı ne kadar süredir kullanıyorsun.

blkgl
17.10.2014, 21:42
7 aydır kullanıyorum. İlk başlarda haftada 3 ya da her gün kullandım. Bir haftada dökülmeyi bıçak gibi kesti. Sonra haftada 2 kullandım uzun süre fakat dökülme günde 20-25 tel falan oldu son zamanlarda. O yüzden son artık haftada 3 kullanıyorum. 10 tele falan düştü.

Dün ısırgan losyonuna da başladım. Hemen etkisini farkettim. Lavaboda 2-3 tel gördüm bugün sadece.

Yan etki görmüyorum. Kullanmak zorundayım, fazla takmıyorum.

sadece avodart mı kullanıyorsun. başka tedaviler denedin mi.

Ozgur85
17.10.2014, 21:49
sadece avodart mı kullanıyorsun. başka tedaviler denedin mi.

Bunun yanında bir tek lazer ve nizoral şampuan kullandım. Lazer saç dökülmemi azaltıyor ama günde 4-5 tele düşürecek kadar olmuyordu. Ne zaman dutasa başladım saç dökülmem hızla kesildi.

Yalnız haftada 2 tam yetmiyor. Yeni saç için en az haftada 3 kullanmak lazım. Yabancılardan da böyle tecrübe edenler olmuş. İlacın yarılanma ömrü uzun olsa da haftada 3 kullanmak lazım. Sonra korumak için belki haftada 2 falan.

Yüz yağlanmam şöyle oldu: Alnımda biraz sivilceler çıktı. Kapalı sivilce. Önceden böyle olmuyordu. Uzun bir süre devam etti ama şu anda artık yok. Saç yağlanmam hep aynı.

LahmacuN
17.10.2014, 22:06
imzanda proscarda var. ikisinidemi kullanıyorsun. proscar ı ne kadar süredir kullanıyorsun.

23 Haziran 2014- 10 Ekim 2014 arasında kullandım. 1 haftadır oral dutas kullanıyorum.

blkgl
18.10.2014, 05:42
@Ozgur85,@LahmacuN sizin adınıza sevindim. bu lanet ilaçlar sizde işe yarıyor. ama bende niye bir işe yaramıyor anlamadım gitti. 2.5 sene proscar. şimdide avodart.

blkgl
30.10.2014, 20:16
arkadaşlar avodarta başlayalı neredeyse iki ay oldu. henüz tık yok. bu ilaca ne kadar süre tanımalıyım.

eplerenon
30.10.2014, 22:12
arkadaşlar avodarta başlayalı neredeyse iki ay oldu. henüz tık yok. bu ilaca ne kadar süre tanımalıyım.

ben de 14 gündür 0,5 mg dutas kullanıyorum. 10. günde dökülme azaldı diyebilirim. yağlanma devam ediyor zaten bu nedenle hergün saçımı yıkıyorum. hormon ilaçları 3. ayda etki gösterir en geç. etki ediyorsa 6. ayda saçların hızla çıkması gerekir.

NoMore
30.10.2014, 22:14
@eplerenon @lahmacun arkadaşlar siz topikal kullanıp sonuç almış kişilersiniz niye oral kullanım tercih ediyorsunuz ki ? topikal bir süre sonra etkisizleşiyor mu ? sebebi nedir ?

eplerenon
30.10.2014, 22:20
@eplerenon @lahmacun arkadaşlar siz topikal kullanıp sonuç almış kişilersiniz niye oral kullanım tercih ediyorsunuz ki ? topikal bir süre sonra etkisizleşiyor mu ? sebebi nedir ?

ben topikal olarak sadece şakak ve ön kısımlara kullandım yaklaşık 2 aydır. şon zamanlarda tepede de dökülme farkedince bu kadar geniş alana topikal uygulayamayacağım için oral kullanıma başladım. topikalden çok daha hızlı etki ettiği açık üstelik tüm saç bölgelerini korumuş oluyoruz. bide eninde sonunda kullanacağımı bildiğim için en azından geç olmadan başlayayım dedim. ayrıca 3 aya yakın miracle losyon 2 aydır topikal dutas kullanmama rağmen henüz çok iyi bir sonuç alamadığım için de başlamak zorunda kaldım diyebilirim. şimdilik hergün alıyorum 3-4 ay sonra haftada 2-3 e düşüp kalan günlerde finas almayı düşünüyorum.

LahmacuN
30.10.2014, 22:22

Minox'tan kaynaklı döngüye girdiğimi düşündüm. O yüzden oral duta başladım. Döngüyü hafif atlatabilmek için. Fakat normale dönmek üzereyim. 1 kutu dut bitmek üzere. Tekrar minox-dut topikal karışımına döneceğim. Oral olaraksa fine devam. Dut fin gibi değil uzun süre kullanımda yan etkiler de uzun devam ediyor. 4 hafta yarılanma ömrü var. Oral olarak tehlikeli bir ilaç açıkcası. Haftada 2'ye daha sonra haftada 1'e düşüreceğim oral dutu da.

NoMore
30.10.2014, 22:35
Minox'tan kaynaklı döngüye girdiğimi düşündüm. O yüzden oral duta başladım. Döngüyü hafif atlatabilmek için. Fakat normale dönmek üzereyim. 1 kutu dut bitmek üzere. Tekrar minox-dut topikal karışımına döneceğim. Oral olaraksa fine devam. Dut fin gibi değil uzun süre kullanımda yan etkiler de uzun devam ediyor. 4 hafta yarılanma ömrü var. Oral olarak tehlikeli bir ilaç açıkcası. Haftada 2'ye daha sonra haftada 1'e düşüreceğim oral dutu da.
aslında topikal olarak anti dht ve androjen kullandığın için döngüyü daha hasarsız atlatman gerekmez mi ? eğer döngü gibi durumlar oluşuyorsa bir süre sonra topikal olarak kullanımdada minoxil'deki gibi 2 3 yıl sonra etkisizleşme söz konusu olabilir mi ?

LahmacuN
30.10.2014, 22:39
aslında topikal olarak anti dht ve androjen kullandığın için döngüyü daha hasarsız atlatman gerekmez mi ? eğer döngü gibi durumlar oluşuyorsa bir süre sonra topikal olarak kullanımdada minoxil'deki gibi 2 3 yıl sonra etkisizleşme söz konusu olabilir mi ?

Kişiden kişiye değişir. Herkesin dökülmesi aynı değil. Belki de aranızda antiandrojenlerin en çok saldırdığı kişi benimdir. Çünkü saçlarımı 1 sene içinde kaybettim. 1 senede o kadar saç kaybı kolay değil, hele onun psikolojisi hiç kolay değil.

NoMore
30.10.2014, 23:07
Kişiden kişiye değişir. Herkesin dökülmesi aynı değil. Belki de aranızda antiandrojenlerin en çok saldırdığı kişi benimdir. Çünkü saçlarımı 1 sene içinde kaybettim. 1 senede o kadar saç kaybı kolay değil, hele onun psikolojisi hiç kolay değil.
inv. dediği gibi kişi kendi doktoru olmalı bu konuda. Bir başka forumda 4.5 senedir sadece minox ile dökülmesini durudurup saçı koruyan birisinin konusu vardı çok iyi gözlemlemek lazım

blkgl
31.10.2014, 07:53
arkadaşlar görgüğüm kadarı ile herkeste çok çabuk etkisini göstermiş. ben ne yapayım. tedaviyi devam ettireyimmi. ne kadar devam ettireyim. artık sıkıldım. zaman kaybetmekte istemiyorum açıkçası. bir an önce oral spironolakton veya sipreteron asetat kullanmayı düşünüyorum. bir yandanda avodarttan emin olmak istiyorum.

LahmacuN
31.10.2014, 15:07
arkadaşlar görgüğüm kadarı ile herkeste çok çabuk etkisini göstermiş. ben ne yapayım. tedaviyi devam ettireyimmi. ne kadar devam ettireyim. artık sıkıldım. zaman kaybetmekte istemiyorum açıkçası. bir an önce oral spironolakton veya sipreteron asetat kullanmayı düşünüyorum. bir yandanda avodarttan emin olmak istiyorum.

Sizin fotoğraflarınızı görmedik. Keşke fotoğraflarınızı görebilsek. Çünkü birçok tedaviden sonuç alamadınız.

blkgl
31.10.2014, 16:36
Sizin fotoğraflarınızı görmedik. Keşke fotoğraflarınızı görebilsek. Çünkü birçok tedaviden sonuç alamadınız.

aslında çok fazla tedavi denemedim. avodarttan önce sadece proscar kullandım. ama 2.5 sene kullanarak çok büyük hata yaptım. bir sene sonra bırakıp başka tedavilere başlamış olsaydım sanırım şu durumdan çok daha iyi olurdum. şu anda norwood 3 teyim. fakat saçlarımın üst taraflarıda seyrek.

payitaht
31.10.2014, 23:13

Peki üstat, oral duasterid kullanıp sisteme karışarak direkt etki görmek yerine,mn+dut. ta kullandığın dutun sayısını mesela 20 adet hatta 30 adete çıkarıp, hem topikal olarak tüm saç derisinin dht den kurtarıp,,fazlasının ise sisteme karışmasıyla azda olsa sistemsel fayda görmek daha mantıklı değl mi,,
Yani 1 taşla 2 kuş....ve günde 2 sefer gerekiyorsa fazla sıkmak hem topikal fazla gelen kısmınında sisteme karışmasıyla daha mantıklı iş yapılmış olmaz mı,,,
Ben oral dut-finans kullanmaktansa losyon ve min dutu aşırı dozlarda ve aşırı kullanmaya razıyım...

Kazakcemil
01.11.2014, 02:13
Arkadaşlar ben minoxdaki dutasterid oranını artırmıştım (20 avodart şeklinde)ama sanırım bende yan etki yapmaya başladı,daha önce üç ay sadece minox,sonraki bir ay 10 avodart şeklinde kullandım herhangi bir yan etki hissetmemiştim ama son bir aydır dozu artırınca ara ara aritmi olmaya başladı,düşünüyorum başka bir şey kullandım mı diye bu dozu artırma konusu dışında bir neden bulamıyorum,tedavide ölçülü gitmek lazım,bakalım geçmezse alıç ekstraktı alıp iki ay kadar kullanmayı düşünüyorum,ve tabii ki dozu azaltmayı.

LahmacuN
01.11.2014, 10:02
Peki üstat, oral duasterid kullanıp sisteme karışarak direkt etki görmek yerine,mn+dut. ta kullandığın dutun sayısını mesela 20 adet hatta 30 adete çıkarıp, hem topikal olarak tüm saç derisinin dht den kurtarıp,,fazlasının ise sisteme karışmasıyla azda olsa sistemsel fayda görmek daha mantıklı değl mi,,
Yani 1 taşla 2 kuş....ve günde 2 sefer gerekiyorsa fazla sıkmak hem topikal fazla gelen kısmınında sisteme karışmasıyla daha mantıklı iş yapılmış olmaz mı,,,
Ben oral dut-finans kullanmaktansa losyon ve min dutu aşırı dozlarda ve aşırı kullanmaya razıyım...

Tabi dediğiniz gibi de olabilir.

NoMore
01.11.2014, 10:11
Arkadaşlar ben minoxdaki dutasterid oranını artırmıştım (20 avodart şeklinde)ama sanırım bende yan etki yapmaya başladı,daha önce üç ay sadece minox,sonraki bir ay 10 avodart şeklinde kullandım herhangi bir yan etki hissetmemiştim ama son bir aydır dozu artırınca ara ara aritmi olmaya başladı,düşünüyorum başka bir şey kullandım mı diye bu dozu artırma konusu dışında bir neden bulamıyorum,tedavide ölçülü gitmek lazım,bakalım geçmezse alıç ekstraktı alıp iki ay kadar kullanmayı düşünüyorum,ve tabii ki dozu azaltmayı.
hocam yanlız avodart aritmi yapmaz minox yapabilir onuda doz aşımı yapmadan kullanırsanız yada mesela 4 fıs kullanırsınız biraz dengeler

Kazakcemil
01.11.2014, 10:52
hocam yanlız avodart aritmi yapmaz minox yapabilir onuda doz aşımı yapmadan kullanırsanız yada mesela 4 fıs kullanırsınız biraz dengeler

Teorik olarak dediğiniz doğru prospektüsünde böyle bir yan etkiden de bahsetmiyor ama bir terslik var,dediğim gibi minoxil 5 aydır hayatımda var bu yan etkinin şimdi ortaya çıkmış olması ilginç.

Kazakcemil
01.11.2014, 12:35
Evet arkadaşlar son bir haftadır ara ara çarpıntı ve aritmi şeklinde seyreden proplemi alıç çayı içerek hafifletmeye başladım Allah'ın izniyle,tabii ki en faydalısı alıç bitkisinin özütünden elde edilen alıç ekstraktı kapsülü fakat ben sipariş ver gelmesini bekle en az bir hafta zaman alacağı için elimde hazır bulunan alıç yaprakları ve çiçeğinden oluşan bitkinin çayını tüketmeye başladım i.a ilk günden etkisini gösterdi,minoxilden bu şekilde yan etki gören arkadaşlar deneyebilirler.

blkgl
08.12.2014, 19:34
arkadaşlar, avodart a başlayalı üç ay oldu. üçüncü kutu bitti. hala tık yok. devam etme konusunda kararsızım. sizce süre yeterlimi. yoksa biraz daha kullanayımmı.

Miracle
08.12.2014, 19:47
Evet arkadaşlar son bir haftadır ara ara çarpıntı ve aritmi şeklinde seyreden proplemi alıç çayı içerek hafifletmeye başladım Allah'ın izniyle,tabii ki en faydalısı alıç bitkisinin özütünden elde edilen alıç ekstraktı kapsülü fakat ben sipariş ver gelmesini bekle en az bir hafta zaman alacağı için elimde hazır bulunan alıç yaprakları ve çiçeğinden oluşan bitkinin çayını tüketmeye başladım i.a ilk günden etkisini gösterdi,minoxilden bu şekilde yan etki gören arkadaşlar deneyebilirler.Üstad yakın zamanlarda saç derisinde incelme yanma ya da soyulma olduysa minox daha sistemik çalışıyor ve çarpıntı yapıyordur kabuklanma hassasslık incelme vs varmı saç derisinde ?

Kazakcemil
08.12.2014, 20:08
Üstad yakın zamanlarda saç derisinde incelme yanma ya da soyulma olduysa minox daha sistemik çalışıyor ve çarpıntı yapıyordur kabuklanma hassasslık incelme vs varmı saç derisinde ?

Kabuklanma ve incelme gözlemlemedim üstad,ama özellikle azelderm kremden sonra uyguladığım zaman daha fazla yanma oluyor(azeldermsiz de oluyor ama az),yapacak birşey yok tedaviye devam edeceğim min-dut ile,çayını yapmak zor oluyor ve mide de yanma yapıyordu ben de kapsülünü sipariş etmiştim botanikten alıcın bugün ulaştı elime,biraz bu şekilde gözlemleyeceğim bakalım,ne kadar fayda sağlıyor.

fallback
20.04.2015, 00:33
Beyler yanı 3-4 gunde bır avodart ıcsek ıse yarar mı fazla okuyamıyorum ısten geldım kusura bakmayın ?

Tıbbiyeli
20.04.2015, 00:40
ben finasla bi 1 yıl falan devam edeceğim henüz 6 ay.Eğer hala geriye gidiş sezer de durumdan memnun olmazsam bu yabancı forumdaki eleman gibi 2 güne 1 dut ve body building i aynı anda yapmayı deneyeceğim onun hikaye çok etkiledi beni :) inş gerek kalmaz :D

landonxx
02.06.2015, 00:16
Bu dutas dökülmeyi ne zaman keser acaba özellikle son 1 haftadır hergün kullanıyorum dutası.Ama baya saç kaybettim.1hafta falanda minoxa ara verdim.Yarın öbürgün tekrar başlarım.Acaba günde 2 ye mi çıkarsam.

55lustriker
02.06.2015, 00:52
ben finasla bi 1 yıl falan devam edeceğim henüz 6 ay.Eğer hala geriye gidiş sezer de durumdan memnun olmazsam bu yabancı forumdaki eleman gibi 2 güne 1 dut ve body building i aynı anda yapmayı deneyeceğim onun hikaye çok etkiledi beni :) inş gerek kalmaz :D

Kardeş body building yapmanın saça faydası var mı? :D Ciddi soruyorum varsa spor salonunu kapatırım :D

Tıbbiyeli
02.06.2015, 01:19
Zannetmiyorum hatta bence uzun vadede zarari olur.Eleman hem sac hem kas yapmis beni o nokta etkiledigi icin o ornegi verdim :)

Invincible
02.06.2015, 18:33
Kardeş body building yapmanın saça faydası var mı? :D Ciddi soruyorum varsa spor salonunu kapatırım :D

Body testosteronu ve DHT'yi arttırır ve bu bizim için sıkıntılıdır. Fakat kan dolaşımını hızlandıran kardiyo antrenmanların saça faydası oloacağını düşünüyorum. Mesela futbolcular buna en büyük örnek çok az saçı dökülen futbolcu var.

uzman
02.06.2015, 22:41
Dutasteridin yari ömrü 3 ile 5 hafta diye geçiyor propektusunde.fakat simdi bu simdi tek bir tablet için mi geçerli.şayet öyle ise sürekli oral dut almak vücutta etkenin birikmesine ve bundan dolayı da yari ömrünün dahada uzamasına sebep oluyor mu.

55lustriker
02.06.2015, 23:13
Body testosteronu ve DHT'yi arttırır ve bu bizim için sıkıntılıdır. Fakat kan dolaşımını hızlandıran kardiyo antrenmanların saça faydası oloacağını düşünüyorum. Mesela futbolcular buna en büyük örnek çok az saçı dökülen futbolcu var.

Kardeşim ben 25 yaşındayım.Yaklaşık 14 sene lisanslı futbol oynadım 8 yaşımdan itibaren.Hem de profesyonel idmanda yedim 3-4 sene.Ama nedense o profesyonel idman yediğim senelerde saç dökülmem başladı ya da vardı :)

sennedersen
02.06.2015, 23:25
kan dolasimi kafamizda hep vardi sacsiz bolgede var suan sorun kanla tasinan dht koke gelip orda biriktikce kilcal damarla sac koku arasindaki balanti kopuyor ve sac koku beslenmedigi icin sac uretemez hale geliyor.Iki paradoks var bu iste bir tanesi kanlanma artikca ani sacta cosma meydana geldigi gibi daha sonrasinda dht yine egemen olmaya basliyor.Kanimizda dht oldugu muddetce zor yani bizim isimiz koklerin dht ye duyarsizlastirilmasi lazim nasil yapilacak bilmiyorum ama diger dhtye duyarsiz sac koklerinde ne varsa digerlerindede olmali.Ergenlikte cayir cayir dokulmesi lazim sacin o mantikta ama duruyor. Ergenlikteki donemde 20 den sonra ucte biri bile yoktur.Bu sac isi can sıkıntısı baska bisey degil.Cok yavas ilerliyor.Tuyleri costuracak bisey lazim.Kokler unutuyor sac uretimini herhalde :) o kadar ilaca losyona tepki veremiyo :)

Yalova22
20.06.2015, 01:25
Arkadaşlar, Dutasterid losyonu kullananlarda, yorgunluk, çok uyuma gibi problem olduma acaba? Ben bu son 2 aydır çok uyuyorum ve çok yoruluyorum.

tosun.t
20.06.2015, 02:11
için için dutas gunde 5 tane için 1 yıl sonra gorursunuz herekeyi o ilac bombadır ve kesın patlar vucut kılları sakal dahıl kayıp prostat kanserı rıskını tetıkler hıpotalamusa ve pankreasa bırıkır bunlar en zararsız yan etkılerı için için bari haftda 2 tane alın da geç hastalanın o avodarla body yapan cocuk avodart yanında ru kullandı ve dıer androjenlerıde sanmayın sırf dutas o ve kayboldu ortadan nedense

uzman
20.06.2015, 02:43
için için dutas gunde 5 tane için 1 yıl sonra gorursunuz herekeyi o ilac bombadır ve kesın patlar vucut kılları sakal dahıl kayıp prostat kanserı rıskını tetıkler hıpotalamusa ve pankreasa bırıkır bunlar en zararsız yan etkılerı için için bari haftda 2 tane alın da geç hastalanın o avodarla body yapan cocuk avodart yanında ru kullandı ve dıer androjenlerıde sanmayın sırf dutas o ve kayboldu ortadan nedense

Şahsen bende gün aşırı alıyorum. Fakat tedbirli olmak lazım.dediginiz gibi dutun yarı ömrü çok uzun..yanı en fazla bir ay kullanılıp bırakmak lazim.benim dusuncem bu yönde. Benim dutu anlamdaki sebep bu aralar dokulmem oldu ve gerileme yaşadım. Bunun sebebini de reflex hyperandrogeneticity e bagliyorum.eger her olumlu sonuctan sonra bu durum yaşanırsa kurtuluş yok gibi.umutsuz olmak istemiyorum tabi.

Trosteride,episteride bu etkenler piyasaya çıksa kısa zamanda daha masum inhibitörler.topikal olarak da çalısiyor.

tosun.t
20.06.2015, 03:12
Şahsen bende gün aşırı alıyorum. Fakat tedbirli olmak lazım.dediginiz gibi dutun yarı ömrü çok uzun..yanı en fazla bir ay kullanılıp bırakmak lazim.benim dusuncem bu yönde. Benim dutu anlamdaki sebep bu aralar dokulmem oldu ve gerileme yaşadım. Bunun sebebini de reflex hyperandrogeneticity e bagliyorum.eger her olumlu sonuctan sonra bu durum yaşanırsa kurtuluş yok gibi.umutsuz olmak istemiyorum tabi.

Trosteride,episteride bu etkenler piyasaya çıksa kısa zamanda daha masum inhibitörler.topikal olarak da çalısiyor.

Trosteride,episteride 2006 dan beri cıkacak bunlar ne işse anlamadım cıkamadılar...

uzman
20.06.2015, 03:24
Burda bir arkadaş dutu günde 2.5 mg alıyordu. Sonuçlarının mükemmel olduğunu söyledi. Ama asla o riske girilmez.hala alıyor mu bilmiyorum.

landonxx
29.06.2015, 12:15
3 aydır oral dut kullanıyorum.İlk ay 2 günde 1 aldım.Sonra gün aşırı ve son ay hergün alıyorum.Yanında sadece min dut-kullanıyorum.Ve dökülmeyi hiç kesmedi ne zaman keser dökülmeyi bu meret?Hiç bişey kullanmadan önceki halime dönmeye ramak kaldı neredeyse.Önümüzdeki ay günde 2 ye çıkarmak istiyorum.Ayrıca belirtiğim gibi.Saçları az çok toparladıktan sonra ufak ufak orali bırakacağım.Yalnız topikalden devam edeceğim.

pipsqueak
29.06.2015, 12:34
3 aydır oral dut kullanıyorum.İlk ay 2 günde 1 aldım.Sonra gün aşırı ve son ay hergün alıyorum.Yanında sadece min dut-kullanıyorum.Ve dökülmeyi hiç kesmedi ne zaman keser dökülmeyi bu meret?Hiç bişey kullanmadan önceki halime dönmeye ramak kaldı neredeyse.Önümüzdeki ay günde 2 ye çıkarmak istiyorum.Ayrıca belirtiğim gibi.Saçları az çok toparladıktan sonra ufak ufak orali bırakacağım.Yalnız topikalden devam edeceğim.

Saçları toparlayıp topikal tedavi herkesin kafasının köşesinde hayal ettiği bir fikir. Günde iki dut çok olmaz mı? Yarılanma ömrünün uzunluğunu da hesap edin, zaten depo var vücutta. Ters başlamışsınız, önce daha sık sonra seyrelte seyrelte devam etseydiniz keşke. Yan etki henüz görmediniz diye varsayıyorum hala arttırmayı planladığınıza göre

landonxx
29.06.2015, 13:17
Çok şükür yan ekilik bir durum olmadı inşallah olmazda.Ancak dediğim gibi hiç sonuç yok ve hızla gerilemeye devam ediyor saçlar.Bişeyler düşünmek gerek artık.

landonxx
03.07.2015, 16:56
Bu meret tahmini ne zaman gösterir etkiyi?Hayır çıkarmayı geçtim dökülmeyi kesse yine iyi 3 oldu hala tık yok.Birazdaha beklemelimiyim acaba?

Şunuda belirtmek istiyorum dönem dönem dökülmelerde azda olsa azalma ve çoğalmalar oluyor.Mesela 2 hafta öncesine kadar konazol uygularken 50 tl falan gidiyordu.Şimdi 80 falan çıktı.Bir kaç kez böyle oldu azalıp çoğalmalar.Birde saçlarımın yoğunluğunu her geçen hafta kaybettiğini farkedebiiyorum.Ancak elimi her attığımdada minik minik kıllar elime batıyor.Bunlar dökülüp zayıf çıkanlarmı,yoksa gelenlermi anlayamıyorum.Min-dut kullandığım zamanın 4. aylarındada böyle olmuştu minik kıllar elime batıyordu daha sonrasında döngüye girdim.Bu minik kıllar gidenlermi gelenlermi acaba?

kelaynak
03.07.2015, 18:48
Banyo yaparken dökülen tel sayısı için 80 çok fazla değil mi ? Bence destek tedavileri de düşünmelisiniz

sennedersen
03.07.2015, 23:19
sacin kendi fazindan cikarip minoxla daha hizli surece sokuyoruz. Dinlenme buyume fazlari hizli oluyor bu yuzdende dokulmeler bazi donem hizli oluyor.Minox sacjnizi dokmez.Yenileri cikacaktir o zayif saclar gidecek.Kok yeni sac uretmeye baslayacak.5 aydir minox kullaniyorum su an durdu gelisim bende miracleye basladim 20 inci gununde hala birsey yok gelisim varmi derseniz var ilk 3 ay gelisim oldu tabi proscarda etki etmis olabilir.Dutasi su an minoxtan cikardim.Dutas iyi etki ediyor bende ama deriyi soyuyordu. Birde yan etkiler asiri su an o yuzden cikarma geregi duydum. Minoxu miracle losyon kuruyunca sakaklara nemlendirme ve emilimi artirma amacli kullaniyorum yavas kuruyor minox iran mali kullaniyorum.minox proscar ve tum tedavileri bir anda kesmistim gecen sene 3 _ 4 ayda cok geri gitti saclar.Her gun fonde eklenince bayaga yipranmisti 1 ay once 5 numara yaptirdim.Hem losyonlarin emilimi icin hemde saclar cok yipranmisti kendine gelsin diye ve cidden iyi geldi.Sampuan hic kullanmiyorum sadece sabun.Bioxin sampuan kullandim nir seneye yakin olumlu bi etkisi olmadi.1 Ay daha miracle kullanip daha sonrasinda proscari cikarip minoxa dutas ekliyip devam edecegim.Miracle hocanin losyonu bekliyorum.Umarim bir an once cikarir.Biktim yan etkilerden cidden.

Tıbbiyeli
03.07.2015, 23:33
3 ay cok da bi zaman degil dostum moral bozma ben 8 aydir finas kullaniyorum bana misin demiyor sabitliyo ama regrowth hak getire

sennedersen
03.07.2015, 23:43
3 ay cok da bi zaman degil dostum moral bozma ben 8 aydir finas kullaniyorum bana misin demiyor sabitliyo ama regrowth hak getire

finasi araliktan beri kullaniyorum.ondan oncesinde 3 sene kullandim yine bir kutu bitirip ara verdim.

kelaynak
04.07.2015, 00:33
Ben de finası yaklaşık 4 ay kullandım.Şahsen hiç etki etmediğini düşünüyorum.Yarılanma süresinin kısa olması bence DHT üstünde dalgalanmaya sebep oluyor bu da belli bir dönem aşırı dökülme yapıyor.Ayrıca scalpta da Dht yi çok az inhibe ediyor...

Tıbbiyeli
04.07.2015, 00:44
Kelaynak haklisin onu ben de dusunuyorun. Ben ona cozum olarak haftada 1 dutasterid kalan günlerde finasterid kullanmayi dusunuyorum.Dutasin yarilanma omru sayesinde hafta boyunca genel olarak bi koruma saglayip kalan gunlerle finasterid e devam edilebilir

tosun.t
04.07.2015, 01:29
sakallarınızı devamlı kontrol edin dökülme başlarsa dutası bırakın en ıyı yan etkı anlasılması dutasın budur dırek sakallara vuruyor

kelaynak
04.07.2015, 01:45
sakallarınızı devamlı kontrol edin dökülme başlarsa dutası bırakın en ıyı yan etkı anlasılması dutasın budur dırek sakallara vuruyor

Sakalların dökülmesi aslında iyiye işaret değil mi ?
Bana; sık saç seyrek sakal mı yoksa seyrek saç sık sakal mı dersen ben ilk deçeneği tercih ederim :)

kelaynak
04.07.2015, 01:48
Kelaynak haklisin onu ben de dusunuyorun. Ben ona cozum olarak haftada 1 dutasterid kalan günlerde finasterid kullanmayi dusunuyorum.Dutasin yarilanma omru sayesinde hafta boyunca genel olarak bi koruma saglayip kalan gunlerle finasterid e devam edilebilir

Dostum dutası gün aşırı veya 3 günde bir kullanabilirsin bence çok zaman kaybetmeden kullanmak gerek.Yan etkiden korkuyorsan ben 1 aydır her gün alıyorum 0.5 mg herhangi bir yanetki görmedim.Üstelik bu kısa zamanda bile saça etki ettiğini gördüm.

tosun.t
04.07.2015, 01:53
sakalın dokulmesı demek erkeklıgın elden gıdıyor demek umarım anlata bıldım ıyıye ısaret buysa sorun yok

kelaynak
04.07.2015, 01:56
sakalın dokulmesı demek erkeklıgın elden gıdıyor demek umarım anlata bıldım ıyıye ısaret buysa sorun yok

Oraldan aldığımız tüm kimyasallardaki amacımız zaten erkeklik hormonunu baskılamak değil mi.Kişi uyguladığı tedaviyi kendi içinde mukayese edip etki-yanetki değerlendirmesi yapıp tedaviye devam etmeli veya etmemeli.

Tıbbiyeli
04.07.2015, 02:41
Bendeki sakalı tillahı gelse dökemez.11 kasımda basladim finasa önümüzdeki kasıma kadar bi icecegim bi 1 yıl vermek niyetindeyim finasa.Bekledigimi hala veremezse gün asırı dutasa baslarim ama o ne kadar etkili olacak kimisi dutas finastan fazla etki etmez falan diyor 2 günr bir almam belki fayda etmeyecek bosuna icecegim korkusu da var.Tabi kesin kararimi vermis degilim finasterid ile devam ederim belki.Ayrica yaz bittikten sonra sene icerisinde body building e tekrar baslama niyetindeyim avodart i alirken mutlaka spor da yapmaya calisirim yaglanmayi engellemek icin

Tıbbiyeli
04.07.2015, 02:44
Veya madem 1 ayda etki edebiliyor günlük 0.5 mg dutasterid ile felekten 1 ay mı çalsak sonra finasteride devam :)

cenkki
04.07.2015, 03:03
bende ilk başlarda sakal dökülmesi olmuştu.şuan dökülme olmuyor.24 gündür kullanıyorum,2 günde 1 tane alıyorum

kelaynak
04.07.2015, 03:14
Veya madem 1 ayda etki edebiliyor günlük 0.5 mg dutasterid ile felekten 1 ay mı çalsak sonra finasteride devam :)

Vallaha kardeşim eğer dutas beni tatmin ederse ben gemileri yakıp hep kullanmayı düşünüyorum.Sonuçta saçsızlık psikolojisi çok zor bir durum Allah kimseye vermesin.Hem bu ilaç sonuçta nükleer hap falan değil :) bu kadar çekinip korkmaya gerek yok. Ayrıca finas ve dutas kullanırken ben bırak kilo alıp yağlanmayı hatta kio bile verdim.

Tıbbiyeli
04.07.2015, 03:20
Sen ikisini de kullanmissin sanirim sence 2 güne 1 dutas finastan daha iyi etki eder mi ? Senin gozlemin nedir

kelaynak
04.07.2015, 03:35
Sen ikisini de kullanmissin sanirim sence 2 güne 1 dutas finastan daha iyi etki eder mi ? Senin gozlemin nedir

Tıbbiyeli dostum, seninki kadar uzun süre deneyimim yok.Sen 1 yıla yakın kullanmışsın.Ben 4 ay finas, 1 ay da dutas kullandım.Benim görüşüm 2 günde 1 dutas, günde alınan 1-1.25 mg finastan çok daha etkili.
Ayrıca Dht saç köklerine çok saldırıyorsa buna karşı vücudumuz anormal tepkiler veriyor.Bu tepkilerin belirtileri aşırı sivilcelenme,Testonun artması buna bağlı olarak da cinsel isteğin çok artması gibi.Dutas tip 2'yi de baskıladığı için libido artışı olmuyor doğal olarak vücudumuz çok aşırı tepki verecek olanağı da bulamıyor diye düşünüyorum.Ama bu tepkisizlik uzun vadede ne gibi sonuçlar doğurur veya sistem birden tepki patlaması yaşar mı orasını bilemiyorum.

kelaynak
04.07.2015, 03:44
Ayrıca şöyle bir istatistik de var ;
http://i.hizliresim.com/VVq6Xj.gif (http://hizliresim.com/VVq6Xj)

mehmetu63
04.07.2015, 20:05
beyler bu ılaç bı muczeı bnce eger saç ugruna herseyı goze alabılıosanız kattıyen kullanın derım

kelaynak
04.07.2015, 20:24
beyler bu ılaç bı muczeı bnce eger saç ugruna herseyı goze alabılıosanız kattıyen kullanın derım

Mehmet kardeşim sen finas ve dutas kullanırken az da olsa sivilce sorunu yaşadın mı ? Ya da hangisinin sivilce yapma olasılığı daha yüksek diye sorayım

mehmetu63
04.07.2015, 20:40
Mehmet kardeşim sen finas ve dutas kullanırken az da olsa sivilce sorunu yaşadın mı ? Ya da hangisinin sivilce yapma olasılığı daha yüksek diye sorayım

yuzum tertemızdı kardesım sıvılcelenme yasamadım hıç hatta daha da temızledı yuzumu dıyebılırım

Tıbbiyeli
06.07.2015, 15:42
Case Study - Dutasteride Plus Finasteride Saw Dramatic Increase in Hair Growth - Hair Loss Information - Balding Blog (http://baldingblog.com/2012/06/22/case-study-dutasteride-plus-finasteride-saw-dramatic-increase-in-hair-growth/)

şu linkte bi dergide yapılan çalışmadan bahsediyor.47 yaşında 4 yıldır finasterid kullanan bi adam buna rağmen saç yoğunluğunda zamanla düşüş olmuş.Daha sonra haftada 0.5 mg dutasterid eklemişler ve saç sayısında dramatik bi yükseliş olmuş öyle yazıyor.Yabancı forumlarda da bu konu tartışılmış üye olmadığım için linkleri inceleyemedim ama üye olup incelerim bi ara,kayde değer bişey varsa bilgilendirrim ama haftada 1 dutas kalan günler finas kulağa hoş geliyor.Finasterid 8 ay kullandım minimum yan etki görmüşümdür ki o da ilacı kullanmanın doğal sonucudur muhtemelen.Bu yüzden kendi bünyeme güvenip buna cesaret edebilirim.Böyle bi düşüncem var,biraz daha araştırayım belki haftada 1 avodart ekleyebilirim tedavime

muros
06.07.2015, 16:59
boşuna bekliyorsun tıbbiyeli yerinde olsam yani senin yaşında hiç düşünmem bile 3 4 güne bir al haftada bir az bence
saç psikolojisi çok yorar insanı

Tıbbiyeli
06.07.2015, 17:12
yormaz mı kardeş imanımızı gevretiyor :D beklememin asıl sebebi tedavimi oturtmak istiyorum sürekli sürekli tedavi değiştirmek uzun vadede işee yaramıyor ve kafan karışıyor o yüzden ekleme ve çıkarmaları artık uzun vadeye yayacağım şu an eklemiyorsam sebebi de bu. Finasterid ile 1 yıl dolsun bi bakalım ne yapacak ne yapmaycak bunu görmek istiyorum.Topikal olarak da sadece miracle losyon ve haftada 2 emu+hint+nane yağı karışımı uygulayacağım.Kasım ayına kadarki tedavi hedefim bu,kasım ayında bi muhasebe yapar ekleme çıkarmaları da ona göre yaparız :)

muros
06.07.2015, 18:13
bence finas sende korumaya yetecek saç çıksa şimdiye çıkardı bence şakaklarında gerileme var mı?

Tıbbiyeli
06.07.2015, 19:02
Şakaklar finastan önce de geriliyordu ilerde de gerileyecek gibi bi hava var finas şakakları uzun süre tutamaz bende sanirim.Belki haftada 1 dutas icin kasima kadar beklemem

kelaynak
06.07.2015, 22:09
Mantık olarak tamam finastan 3 ayda harikalar yaratmasını bekleyemeyiz.Fakat bu 3 ay zarfında tedavimiz bize gelecek için göz kırpmalı diye düşünüyorum.Dolayısıyla zaman kaybetmeden dutas kullanmanızı öneririm

mesud
06.07.2015, 22:22
Hiç finasterid kullanmadan direk dutas kullanılabilir mi?

kelaynak
06.07.2015, 22:27
Hiç finasterid kullanmadan direk dutas kullanılabilir mi?

Hocam tedavimizdeki en önceliğimiz topikal tedaviler.Eğer tüm topikal çalışmalarınızdan sonuç alamassanız o zaman finas düşünmelisiniz.Eğer finas da etki etmesse en son oral tedavi yöntemi şuan için dutas olarak görünüyor.

mesud
06.07.2015, 22:32
Hocam tedavimizdeki en önceliğimiz topikal tedaviler.Eğer tüm topikal çalışmalarınızdan sonuç alamassanız o zaman finas düşünmelisiniz.Eğer finas da etki etmesse en son oral tedavi yöntemi şuan için dutas olarak görünüyor.

Hocam ben kaç aydır miracle kullanıyorum sonuç alamadım şakaklar geriledi we şakakların yanları üst tarafı falan hep inceldi şakak taraflarım çok kötüleşti bu yüzden biseyler yapmalıyım hiç finasterid kullanmadım direk dutastan hafta 2 yada 3 kullansam şakakları kurtarabilir miyim acaba bilmiyorum böyle düsündüm bu görüntü canımı çok sıkıyor

kelaynak
06.07.2015, 23:05
Hocam ben kaç aydır miracle kullanıyorum sonuç alamadım şakaklar geriledi we şakakların yanları üst tarafı falan hep inceldi şakak taraflarım çok kötüleşti bu yüzden biseyler yapmalıyım hiç finasterid kullanmadım direk dutastan hafta 2 yada 3 kullansam şakakları kurtarabilir miyim acaba bilmiyorum böyle düsündüm bu görüntü canımı çok sıkıyor

Hiç bir tedavinin garantisi yoktur.mevcut tedavileri kullanıp sonuçlarını görmeniz gerek.

mesud
06.07.2015, 23:12
Hiç bir tedavinin garantisi yoktur.mevcut tedavileri kullanıp sonuçlarını görmeniz gerek.

Biliyorum miracle kullandım 7 ay sonuç almadım, benim sorduğum finasterid kullanmadan dutasterid kullanılabilir mıi

sennedersen
07.07.2015, 00:11
Biliyorum miracle kullandım 7 ay sonuç almadım, benim sorduğum finasterid kullanmadan dutasterid kullanılabilir mıi

dutas cok daha agirdir.Oral olarak kullanimini tavsiye edilmiyor.Turkiyede satilan yuksek dozda cunku arti yarilanma omru proscara gore cok uzun.

kelaynak
07.07.2015, 00:31

Kullanılabilir neden kullanılmasın.Ama öncelikle finas denemenizde fayda var.

landonxx
08.07.2015, 16:22
Hacım benimde şakaklar +vertex yolculuğa çıktı gibi.Miracleye yeniden başlayacam.Maddi imansızlıklar yüzünden 2-3 aydır kullanamıyordum.Tabi o sıralar çok fazla açık verdim hali ile kemer sıkma politaikası uygulamak zorunda kaldım.Nolcak her ay 200 tl tedaviye bayılıyoruz.Krem tedavisinide kullanmıştım sonuç vermiyo diye bıkraktım ama yine başlayacam.Bi kombomu yapsak ne yapsak artık :D.Sıktı bu iş valla.Acaba benim saçları dutasmı döküyo diyecem forum talan olacak o yüzden demiyim :D.Artık eczanelerin sahte dut sattıklarından bile şüpheleniyorum o derece paranoyak oldum :D.Aıl moralimi bozanda saç rengim baya açıldı yine.Neyse hayırlısıyla güzel günler göreceğiz bembeyaz günler:D.

landonxx
13.07.2015, 13:29
Selamlar bir yerde bu dut-un ön bölogede dökülmeye yaptığını duydum.Bunun doğruluğu varmıdır acep?

muros
13.07.2015, 14:13
benim bildiğim finas bozuyor ön bölgeyi dutta öyle bişey duymadım

landonxx
13.07.2015, 18:29
Her neyse yav millet kendi ön gördüklerini bile kesin bilgi gibi paylaşır olmuş.Belki bizim iyiliğimiz için ama ne bileyim yinede moral bozuyor.Bu siteyide bu yüzde seviyorum.İyiyse iyi kötüyse kötü.Kimse ay şu zararlı ondan uzak durun diye yalan yanlış yorumlar yapmıyor.

mesud
24.07.2015, 11:42
Arkadaslar 18 gundur avodart kullaniyorum sacim cok dokuluyor dokulmeyi kesmedi yanetkiside yok dewam etmelimiyim bilmiyorum sacim cok dokuluyor dutas etkisini ne zaman gösterir

Miracle
24.07.2015, 14:01
Arkadaslar 18 gundur avodart kullaniyorum sacim cok dokuluyor dokulmeyi kesmedi yanetkiside yok dewam etmelimiyim bilmiyorum sacim cok dokuluyor dutas etkisini ne zaman gösterir 18 günde kesmeyebilir zaten onların vadesi en az 1 ay önce dolmuş yaşın kaç ?

Tıbbiyeli
25.07.2015, 00:01
18 gün falan bişey degil uzun sure kullanman lazim.Yabanci forumlarda finasterid icin net sonucu gormede 2 yıl kullanmanız lazım falan diyenler var düşünün...
Bi de finasteridten belirgin fayda görmeyen kişiler bence dutasteridten de cok extra fayda beklemesin.Bende finasterid dogru duzgun saç çıkışı yapmadı muhtemelen dutasterid de kullansam birazcik daha faydali olacak ama ucurmayacak.Mehmetu63 gibi etkiyi herkes alacak diye bi kaide yok maalesef olsa zaten dutas icer keyfime bakarim

pipsqueak
25.07.2015, 00:29
18 gün falan bişey degil uzun sure kullanman lazim.Yabanci forumlarda finasterid icin net sonucu gormede 2 yıl kullanmanız lazım falan diyenler var düşünün...
Bi de finasteridten belirgin fayda görmeyen kişiler bence dutasteridten de cok extra fayda beklemesin.Bende finasterid dogru duzgun saç çıkışı yapmadı muhtemelen dutasterid de kullansam birazcik daha faydali olacak ama ucurmayacak.Mehmetu63 gibi etkiyi herkes alacak diye bi kaide yok maalesef olsa zaten dutas icer keyfime bakarim

Eğer dökülmeni kestiyse Tıbbiyeli ki senin baya oluyor kullanalı finasterid kesmiştir herhalde, saç çıkışı sağlamaması losyon disiplinsizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Eh be dostum o kadar finas alıyorsun neden losyonlarını istikrarlı kullanmazsın ki. :)

yerinde olsam saç çıkışını uyaran her şeyi denerdim, minox, nane hatta androcur. (hoş zaten hepsini kullanıyorum)

Tıbbiyeli
25.07.2015, 01:06
dökülmeyi bi ara kesmişti ama ondan sonra normale döndü.Ben saçlarımdan memnun değilim.saçımı 3 e vurmuştum şimdi uzama sürecini takip ediyorum frontalde ciddi bi sıkıntı var ve hiç iyiye gitmiyor o bölge 1 yıl önce bile daha iyiydi bence.Ciddi manada minyatürleşme var ön bölgede.günde 1 minoxa geri döndüm ama finasterid bence işe yaramadı bende 8 ay oldu böyle olmamalıydı

muros
25.07.2015, 13:23
tıbbiyeli bence yanlış düşünüyorsun mehmetuda finas la başladı sonra dutu ekkedi ve kendi finas tek başına fos demişti yani oda dutas tan gördü asıl faydayı artı dut fin e göre çok çok etkili hem 2 dht yide blokluyor hemde,%90 artı bide yarilanma ömrü çok uzun yani finas tam olarak kaç saatte yarilaniyor acaba kısaysa sabah akşam alınsa nasıl olur finas,acaba

yldrm058
25.07.2015, 16:26
tıbbiyeli bence yanlış düşünüyorsun mehmetuda finas la başladı sonra dutu ekkedi ve kendi finas tek başına fos demişti yani oda dutas tan gördü asıl faydayı artı dut fin e göre çok çok etkili hem 2 dht yide blokluyor hemde,%90 artı bide yarilanma ömrü çok uzun yani finas tam olarak kaç saatte yarilaniyor acaba kısaysa sabah akşam alınsa nasıl olur finas,acaba

Finasteridin yarilanma omru 6 saat diye biliyorum. Bu yuzden bende 1 mg ikiye bolup sabah 0.5 aksam 0.5 almayi dusunmustm bi ara ama bu sekilde kullanmayi hic bir yerde okumadgm icin vazgecmistm

Tıbbiyeli
26.07.2015, 00:24
O günde 2 kere kullanimi hakkinda hic bi bilgi yok tartisilmamis bile,vardır bi bildikleri.
Bu arada yarin yapacak ilk iş bi eczaneye gidip avodart alacagim bir yıl 2 güne 1 avodart alacagim finasteridi birakacagim 9. Aya yaklasıyorum elde var hiç saç derisi iyiden iyiye gorunuyor su anda .

kelaynak
26.07.2015, 00:58
O günde 2 kere kullanimi hakkinda hic bi bilgi yok tartisilmamis bile,vardır bi bildikleri.
Bu arada yarin yapacak ilk iş bi eczaneye gidip avodart alacagim bir yıl 2 güne 1 avodart alacagim finasteridi birakacagim 9. Aya yaklasıyorum elde var hiç saç derisi iyiden iyiye gorunuyor su anda .

Uzun süredir karar vermekte zorlandığını biliyordum tıbbiyeli dostum :) Keşke sivilce problemim olmasaydı ben de devam edebilseydim avodarta.Şuan akne tedavisi uyguluyorum.Bir kaç ay sonra tekrardan başlayacagım ben de avodarta.

Tıbbiyeli
26.07.2015, 01:02
Baslama niyetim yoktu aslinda finasla 1 yili doldurmadan ama saclarim inanilmaz kotu son zamanlarda.belki bi dongu donemindeyim ilerde tekrar iyi olacak bilemiyorum ama moralim bozuldu foto koyabilirim cok kotu geldi bana.

Tıbbiyeli
26.07.2015, 02:02
Bugun yabanci forumda biri dutasteridin dht yuzdelerini yazmis bi grafikten gormus.Ben grafigi bulamadim ne kadar dogru bilemem ama günlük 0.5 mg dutasferid tip 1 i %50 tip2 yi de %90küsür baskiliyor demiş ne tam net sayilar aklimda degil.2 güne 1 almak da tip 1 i %15-20 ( galiba 18 idi) civari, tip2 yi de %84 falan baskiliyormus tip 1 acisindan günasiri kullanmak daha güvenli yani.Tip 2 yi de finastan her turlu daha cok baskiliyor anlayacaginiz

yldrm058
26.07.2015, 02:08
Bugun yabanci forumda biri dutasteridin dht yuzdelerini yazmis bi grafikten gormus.Ben grafigi bulamadim ne kadar dogru bilemem ama günlük 0.5 mg dutasferid tip 1 i %50 tip2 yi de %90küsür baskiliyor demiş ne tam net sayilar aklimda degil.2 güne 1 almak da tip 1 i %15-20 ( galiba 18 idi) civari, tip2 yi de %84 falan baskiliyormus tip 1 acisindan günasiri kullanmak daha güvenli yani.Tip 2 yi de finastan her turlu daha cok baskiliyor anlayacaginiz

Peki bu oranlar sistemdeki dht mi yoksa scalptaki mi acaba ?

Tıbbiyeli
26.07.2015, 02:21
Sistem olmasi gerek

muros
26.07.2015, 08:34
hadi inşallah iyi saç çıkarır tıbbiyeli bu arada minoxa başlamıştın devam mı devamsa bence sadece minoxu sakaklara uygula tepeyi dutas halleder bence.

Tıbbiyeli
27.07.2015, 02:17
Bugün eczaneler kapalı olur diye uğraşmadım gidip almaya ve bi yandan da hairlosstalk da yorumları okumaya devam ediyorum biçok kişi saç çıkarma konusunda finasteridten bariz fark olmayacağını söylüyor dutasterid kullanımının.Bu yüzden bi türlü karar veremiyorum,yan etkiden falan korktuğumdan değil ama dutasterid 2 güne 1 almaya başlarsam beklentilerimi çok yükselteceğim en azından bi 2 yıl geriye götürmeyecekse beni ,var olanı durumu sabit devam ettirecekse benim için büyük hayal kırıklığı olur ne yapsam bilemedim.Şu anda var olan saç çizgimde çok fazla minyatürleşmiş saç var,çok çok fazla..özellikle ön bölgede.Yani sıfırdan saç çıkarmak değil aslında amacım var olan tellerin hepsini saç formuna getirmek ama 8 aydır finasterid bunu yapamadı.Hairlosstalkda da 2 yıl finasterid kullandıktan sonra ancak gözle görülür fark elde ettiğini söyleyenler de var bu da kafa karıştırıyor.Ciddi bi fark yapmayacaksa dutasterid kullanmak da biraz enayilik olur ama nickypoo,mehmetu63 gibi süper örnekler de var kafam çok karışık yardım edin :)

muros
27.07.2015, 08:52
bence direk 2 güne bir alma haftada 2 al diğer günlerde finas al baktın sonuç olumlu finası komple bırak yani mehmedu da finastan bişey görememişti

mesud
27.07.2015, 09:43
18 günde kesmeyebilir zaten onların vadesi en az 1 ay önce dolmuş yaşın kaç ? yasim 25 kasimda giriyorum. Hocam bi ayi doldurayim diyosunuz on sakaklarin ustu inceldi bugun gidip finasterid de alcam artik miracle losyonuda kullaniyorum zaten

landonxx
27.07.2015, 13:37
Valla ben elimdeki stoğu bitirmek için için bir gün 2 tane sabah akşam 1 gün 1 tane dut kullanıyorum.Ama artık saçımı dutmu döküyor yoksa diye şüphelenmeye başladım.Çünkü her afta geriye gidiyor ve gözle görülür bir şekilde oluyor bu.Saçlarım acaip yağlanmaya başladı.Donörümün ilk zamanlardaki gibi zayıfladığını hissediyorum.Bu gün veya yarın foto atacam.Kimsenin kuruntu yapmasına gerek yok.Ben dutas saç dökermi dökmez mi bilmyiorum.Sadece buraya latife ile karışık yapıştırdım.2,2.5 aylık dutum kaldı.Etki sıfır şu anlık yan etkide sıfır.4 aydır kullanıyorum 4 ay bu gün yarın dolacak.Bu da etki etmez ise yapacak bişeyim kalmıyor artık.Dökülmeyi kesse yine yeter diyeceğim ama nasıl bir bünyem varsa artık, oluk oluk gidiyor.Bir gün konozol uygularken 50 tel falan gidiyor seviniyorum iyi azalıyor ufak ufak diye,bir sonraki konazolda bir bakıyorum yine 70-80 lere çıkmış.Geriye bir diane kalıtor artık onada başlamam herhalde.Bakın kimse kuruntu yapıp karamsarlığıa düşmesin mehmet kardeşimin saçlarıda oluk oluk fışkırttı bu dut.Psikolojiyi sıfırlamaya gerek yok.

Tıbbiyeli
27.07.2015, 14:56
ben de bu ihtimalden çekiniyorum landonxx, bu da istediğimi vermezse çaresiz hissedeceğim,yan etkiden değil bundan korkuyorum :/

landonxx
27.07.2015, 16:36
Valla yapcak bişey yok hocam.Tedaviye ilk başladığım sıralarda saçların durumunun farkındaydım ama nasıl olsa daha yeni başladım önümde uzun bi yol var dedim.Gayet iyi sonuç aldım,döngününde farkına varınca aman nasıl olsa dut var olmadı dut kullanırım dedim.Ondanda verim alamayınca ne yapacam bilemiyorum.Geriye bir dinae kalıyor.Ondanda sonuç alıyorsun bıraktığın anda gidiyormuş.Olmadı bi psikologa falan gidip kabullenecez hocam.

Tıbbiyeli
28.07.2015, 01:26
1 gün avodart 4 gün proscar 1/4 seklinde kullanim sizce mantikli mi?Avodart aldim bugun en yakin zamanda baslayacagim icmeye kararim kesin ama bizim forumda bile gunluk 1 mg icip fayda gormeyenler de var bende de oyle olacak kesin eminim :) o yuzden 2 güne 1 almaya guvenemiyorum hadi bi yardim

muros
28.07.2015, 07:25
mantıklı tıbbiyeli 2 ay kadar devam et baktin etkiyok 3 güne bire çıkarırsın no more 1.5 aydan sonra dutas etkisini gösteriyor demişti

mesud
28.07.2015, 09:37
Landoxx bendede mi etki etmicek sacim cok dokuluyor kotu durumda dutas durdurmadi dedigin gibi diane etki ediyor mu son care o mu...

mesud
28.07.2015, 09:39
Sacim yanlardan da dokuluyor

mesud
28.07.2015, 09:40
Proscarla birlikte nasil kulllanabilirim 4 gun awodart 3 gun proscar seklinde olabilir mi

erbay
28.07.2015, 09:54
Günde 1mg Propecia ve haftada bir adet Avodart kullanabilirmiyim? Veya haftada iki kere?

sennedersen
28.07.2015, 13:04
Landoxx bendede mi etki etmicek sacim cok dokuluyor kotu durumda dutas durdurmadi dedigin gibi diane etki ediyor mu son care o mu...

oralmi aliyorsun dutasi molekul agirligi fazla aslinda ciltten emilimi icin dermoroller bu konuda yardimci olacaktir.Emilimi artirir.

kelaynak
28.07.2015, 17:46
Diane bizleri bekliyor dostlar :D

kelaynak
28.07.2015, 17:50
diane 35 in 1.8 günlük yarılanma ömrü olduğunu okudum.Denemeye değer bence

Eleanor
28.07.2015, 19:43
Uzun yıllar finas kullandım artık o etkisini yitirdi önler göze batmaya başladı 1 aydır 1gün finas 1gün avodart kullanıyorum suan değişen bişey yok, bugün zyrtece başladım oral olarak pgd 2 yide azaltalım bakalım belkide o yüzden o da olmazsa diane son çare

mesud
29.07.2015, 01:11
Ewet oral aliyorum awodarti

burak_1452
29.07.2015, 12:32
Bilen arkadaşlara sorum olucak dudasteridin yarılama ömrü fazla diyolar yani 1 kaç günde 1 tane alsak etkili olurmu acama yoksa herhün almak şartmı

askiya30
29.07.2015, 22:47
arkadaşlar bende dut haftada 3 kere oral miracle losyonu akşamları ve min+dut karışımınada 4 gün oldu başlayalı ancak sanki göğüslerde büyüme var gibi geliyor dut toplamda 4 tane içtim yani bu kadar kısa sürede böyle yan etki göstermesi normalmi yoksa diğer kullandığım losyonlar miracle dutas+min bunların göğüs büyümesi yapması mümkünmü

Tıbbiyeli
30.07.2015, 02:12
O kadar hizli etki etmez psikolojik olarak etkilendigin o gözle bakıp görmüşsündür :)

landonxx
30.07.2015, 13:43
1mg içip fayda görmeyen kim hacım:D.Biz bırakalım ozaman :D.Şaka biyana 6 aya kadar deneyecem fazla bi zamanda kalmadı zaten 2 ay var.Ara sıra 2 tane atıyorum günde.Ama öyle günde 3e-4 e çıkaracak kadar kafayı yemedim :D.Olursa olur olmazsa olmaz.Ne yapalım.Ama inşallah olur.Dökülmeyi durdursun yine tamam.

muros
30.07.2015, 15:22
dediğiniz gibi abartmaya gerek yok günde 1 bile fazla bence bu durumda sizin saç dht ye duyarlı olmadığı anlaşılıyor yinede 6 ayı geçin bi

landonxx
30.07.2015, 16:10
Eğer dht ye duyarlı değilsede böyle yoğun dökülmemesi gerekirdi bence hocam.Çünkü vücutta en aktif rol oynayan hormon dht.Buna duyarlı olmayan bir yapım olsa bile diğerlerin ahım şahım aktif rollleri olduğunu düşünmüyorum.Bu sebeplede en azından dökülmenin biraz daha ağır ilerlemesi gerekirdi diye düşünüyorum.Birde şöyle bir mevzu var günlerdir onu düşünüyorum.Nedense iyi sonuç alanların %80-90 ı erken tedaviye başlamışlar.Sürünenler ise bizim gibi geç kalanlar.Gözlemlerime gelincede geç tedaviye başlayanlar ne yaparlarsa yapsınlar ya istedikleri başarıyı yakalayamıyorlar yada geç yakalıyorlar.Bunun sebebini anlayabilmiş değilim.Artık hormonlar köklere yapışıp daha derinleremi iniyor ne oluyor bilmiyorum.Ana erken tedaviye başlayanların neredeyse hepsinin yüzü gülüyor.

mesud
30.07.2015, 16:18
1mg içip fayda görmeyen kim hacım:D.Biz bırakalım ozaman :D.Şaka biyana 6 aya kadar deneyecem fazla bi zamanda kalmadı zaten 2 ay var.Ara sıra 2 tane atıyorum günde.Ama öyle günde 3e-4 e çıkaracak kadar kafayı yemedim :D.Olursa olur olmazsa olmaz.Ne yapalım.Ama inşallah olur.Dökülmeyi durdursun yine tamam.
22 tane ictim gunde 1 fayda yok daha cok dokuluyor yanlardan bile gunde 2 mi icelim diyosun napcz...

landonxx
30.07.2015, 16:44
Asla öyle birşey demem dostum.Hem süre daha çok yeni.Ben 4 aydır kullanıyorum.Birazdaha bekle 6 ayı gözden çıkar bi sen.Sonrasında da Allah büyük neyapalım.Ama moralini bozma inan bana daha kötü oluyor insan kafaya takınca.Ben elimden geldiğince takmamaya çalışıyorum.İnan bana dökülmem senden fazladır.Ama ne yapayım elimden gelen birşey yok.Tek çağremiz beklemek başka bişey yok aynen devam.Kendini farklı şeylere ver dostum mümkün olduğunca aklına getirme.

mesud
30.07.2015, 16:55
Asla öyle birşey demem dostum.Hem süre daha çok yeni.Ben 4 aydır kullanıyorum.Birazdaha bekle 6 ayı gözden çıkar bi sen.Sonrasında da Allah büyük neyapalım.Ama moralini bozma inan bana daha kötü oluyor insan kafaya takınca.Ben elimden geldiğince takmamaya çalışıyorum.İnan bana dökülmem senden fazladır.Ama ne yapayım elimden gelen birşey yok.Tek çağremiz beklemek başka bişey yok aynen devam.Kendini farklı şeylere ver dostum mümkün olduğunca aklına getirme.

Nasil getirme ya yatiyoz kalkiyoz sacimiza bakiyoz sacta sac olsa artik sac demeye bile dilim warmiyo gormuyor muyuz sanki kisa oldugu halde cok dokuluyo zaten sakaklar gitti ustu seyreldi deri gozukuuor artik bu sakaklarin ustu keske gitmeseydi nerden geldi basimiza awodarti dedigin gibi kullancam 6ay bi yil falan olmadi en kotusu we en garantisi diane mi onu iccem sac dokulmesi kellik ne kadar lanet bisey nerden buldu bizi yasli ama saci olan biri genc olan kel birinden daha iyi duruyor....

muros
30.07.2015, 16:56
landoxx 1 yılı geckin tedavi uyguluyorum hala aynı seviyedeyim minox çıkardı oda bırakınca gitti yaşım 18 ben erken tedavi değilde dökülmesi çok agresif olmayanların iyi sonuç aldığını düşünüyorum

landonxx
30.07.2015, 17:10
Hocam aslında aynı kapı.Zaten erken tedaviye başlayanların dökülmeleri pek olmuyor seyrelme bazında ilerliyor.Mesela ben.Levent abi ile çok diyaloğumuz var.Onunla ilk iletişime geçtiğimde başlasaydım belkide bu durumda olmazdım.Çünkü ozamanlar sadece seyrelme olark gidiyordu.10 tel saçım döküldüğünde moralim bozuluyordu düşün.Ama ben başladığım sırada saçımı hafif turup çektiğimde 10-15 tel geliyordu elime.Ki bu 2 süre arasındaki zamanda 4 aydır.Onun korkusu ile başladım apar topar.Dökülme daha yeni yeni gelişirken seyrelme bazında ilerlerken başladığın zaman tamamdır.Yani kıssadan hisse demek istediğim erken başlayanların dökülmeleri çok agresif değil zaten.

Mesud kardeşim sakin olmak yapabileceğin en mantıklı şey.Oynadığımız şeyler oyuncak değil ilaçlar ve kendi vücudumuz.İnan bana öyle şeyler yaparki o ilaçlar keşke bütün saçlarım dökülseydide o ilaçlara bulaşmasaydım dersin.Bazen benimde gözüm dönüor senin gibi.Bende o ilaçların prsopektüslerii açıp okuyorum kendimi frenlemek için :D.Yani bu şekil devam et bir süre.Olmadı burada hepimiz birbirimize yardım ediyoruz.Buluruz bir çaresini.

burak_1452
31.07.2015, 12:38
şakaklara saç ektirdim 1 sene oldu istediğim sıklık olmadı bende dudasteride başladım 15 gün oldu ekilen saçlarımın arasında ışıkla bakınca bir sürü ufacık tüy var orjinal saç tüyü ama ekim tüyleri değil bunlar saç olurmu acaba bilen biri varsa cevaplasın

landonxx
31.07.2015, 17:19
Birazdaha bakın hocam umut vermek gibi olmasın ama saça dönüşme ihtimalleri yüksek.Erken sonuç için miracle losyon,keto-azel kombinlerini deneybilirsiniz.

burak_1452
31.07.2015, 18:17
Birazdaha bakın hocam umut vermek gibi olmasın ama saça dönüşme ihtimalleri yüksek.Erken sonuç için miracle losyon,keto-azel kombinlerini deneybilirsiniz.

cvp için sağolasın

Tıbbiyeli
13.08.2015, 13:37
Kısa süredir günaşırı dut kullanıyorum.Finasterid icerken sık tuvalete cıkma gibi bi durum olmamıştı , emin degilim biraz daha gözlemleyeceğim ama dutasta bu biraz arttı diyebilirim.Cildim sanki biraz daha fazla yağlandı ilk bikaç gündür.Ve de kısacık saçlar dökülüyor full bu küçücük tüy diyebilecegimiz minyatürler.Simdilik gozlemlerim bunlar

muros
13.08.2015, 13:42
Kısa süredir günaşırı dut kullanıyorum.Finasterid icerken sık tuvalete cıkma gibi bi durum olmamıştı , emin degilim biraz daha gözlemleyeceğim ama dutasta bu biraz arttı diyebilirim.Cildim sanki biraz daha fazla yağlandı ilk bikaç gündür.Ve de kısacık saçlar dökülüyor full bu küçücük tüy diyebilecegimiz minyatürler.Simdilik gozlemlerim bunlar

bende ilk aldığım gün dutası 2. günü çok sık tuvalete çıktım hatta o kadar fazlaki 1 kilo kaybettim 2 günde ama sonra toparladı zaten içmiyoırum artık

kelaynak
13.08.2015, 14:30

Yaglanma uzun sure devam ederse cok zorlama dostum.Bu arada Alcatone falan düşünüyo musun ?

Tıbbiyeli
13.08.2015, 14:34
oral bundan fazlasını denemem.Yağlanma devam ederse ne oluyor senin tecrüben ne

blkgl
13.08.2015, 14:48

ne kadar süredir dutasterid kullanıyorsun. finasteride devam ediyor musun.

Tıbbiyeli
13.08.2015, 14:53
Finası bıraktım.Dutasteride başlayalı yaklaşık 10 gün falan oldu henüz pek bi körpe :))

kelaynak
13.08.2015, 15:02
Yaglanma cok oldugu zaman sakaklar ve on bolge cok açılıyor.Bende muthis yaglanma ve akabinde akne olmustu.oyle ki sivilceler patlayinca icinden böyle sarimsi sivi akiyordu.Ben gecer diye inat ettim ama malesef sakaklar ve on çizgiyi mahvettim

Tıbbiyeli
13.08.2015, 15:10
Ya aslına bakarsan finasterid bile benim ön çizgimi biraz bozdu sanki,daha da kötü olursa kalan saçların bi anlamı kalmayacak artık saç ekimine kalır benim işim :(
sen nasıl kullanıyordun , gün aşırı mı her gün mü ?

kelaynak
13.08.2015, 19:46
Ben hergün kullandım.Tam 3 ay

Tıbbiyeli
13.08.2015, 22:25
Ben var ya en iyisi 4 gün proscar 1/4 5.gün 1 avodart ile yola devam edeyim :)

sennedersen
13.08.2015, 22:42
Ben var ya en iyisi 4 gün proscar 1/4 5.gün 1 avodart ile yola devam edeyim :)

sana kucuk bi tavsiye veriyim.Dokulen sakak yanlari varya tamamen ciplak olan alanlar.Minox kullaniyorsan her gun orayi ustarayla ustunden gec sonra sur losyonu.Ben ilk minox kullandigimda yeni cikan tuyleri de kaziyordum.Sac formuna kavusana kadar kaziyip devam ettim.Tuy olarak kalmadilar saglikli saca donustuler.Soyledigimden birsey kaybetmezsin mutlaka dene.Ustteki olu deriyi atiyor , ya da losyon emilimi artiyor bilimsel acidan detayli bilgi veremiycem ama ise yaradigi icin uygulamak isteyenler olur diye yaziyorum.Bir an once istedigin saclara kavusmani umuyorum.Dokulen saclarina bakinca empati yapip ayni aciyi hissedebiliyorum.Buna da ayna noron diyorlar. :)

cemba123
13.08.2015, 22:48
sana kucuk bi tavsiye veriyim.Dokulen sakak yanlari varya tamamen ciplak olan alanlar.Minox kullaniyorsan her gun orayi ustarayla ustunden gec sonra sur losyonu.Ben ilk minox kullandigimda yeni cikan tuyleri de kaziyordum.Sac formuna kavusana kadar kaziyip devam ettim.Tuy olarak kalmadilar saglikli saca donustuler.Soyledigimden birsey kaybetmezsin mutlaka dene.Ustteki olu deriyi atiyor , ya da losyon emilimi artiyor bilimsel acidan detayli bilgi veremiycem ama ise yaradigi icin uygulamak isteyenler olur diye yaziyorum.Bir an once istedigin saclara kavusmani umuyorum.Dokulen saclarina bakinca empati yapip ayni aciyi hissedebiliyorum.Buna da ayna noron diyorlar. :)

Sacin kazitilip sonrasina minox kullanmanin faydasini gorenlerdenim. Firsati olanin bir denemesi lazim.

burak_1452
14.08.2015, 12:33
Benim alamadığım finasterid nasıl ön çizgiyi bozuyor anlamadım.. bilen varsa anlatsın

toomy156
14.08.2015, 12:48
aynen dogru soluyorsun kardeş ben 1ay propecıa kullandım işerken sperm gelıyordu :D

toomy156
14.08.2015, 12:49
bu dutasterid gerçekten çok enteresan. hem daha çok dht baskılıyor hemde kullananlara göre yan etkileri daha da az. finasterid 1mg kullananlarda genel olarak menide hafif sıvılaşma(sulanma) vardır.(bunun nedeni sperm miktarının bir miktar azalması ama sperm kalitesinde değişme olmuyor.). ama dutasterid kullananlarda sanırım böyle bir şey bile pek görülmüyor.

aynen ole kardes ben 1ay propecıa kullandım ıserken sperm gelıyordu :D

sennedersen
14.08.2015, 13:15
Benim alamadığım finasterid nasıl ön çizgiyi bozuyor anlamadım.. bilen varsa anlatsın

oyle bir sey yok ilac on bolgeye fazla etki etmiyor verteksi guclendiriyor.Dokulesi devam edenlerde finas on cizgiyi bozdu diyor.Ilac kullandim daha cok doktu diyenlerde var.Acikcasi ben bu laflara hic itibar etmiyorum.

burak_1452
14.08.2015, 16:39
oyle bir sey yok ilac on bolgeye fazla etki etmiyor verteksi guclendiriyor.Dokulesi devam edenlerde finas on cizgiyi bozdu diyor.Ilac kullandim daha cok doktu diyenlerde var.Acikcasi ben bu laflara hic itibar etmiyorum.

Bencede Haklısın

kelaynak
14.08.2015, 16:56
Bencede Haklısın

Oral dutas ne kadar kullandınız ?

burak_1452
15.08.2015, 15:32
Oral dutas ne kadar kullandınız ?

tam bir ay oldu bugün

sorunvar
15.08.2015, 15:32
oral dutastan fayda görüomusun

burak_1452
15.08.2015, 15:36
benim sorunun şakaklardaydı finasteridle tepeyi koruyorum zaten ben şakaklara ekim yaptırmıştım seyrek oldu ..onun için dutasa başladım 1 ayoldu buğün şakaklarımın içinde tüylenme var ama saça dönüşürmü bilmiyorum

sorunvar
15.08.2015, 21:05
finasterid kullandıgın müddetce tepelerin dökülmüyormu

burak_1452
15.08.2015, 21:39
finasterid kullandıgın müddetce tepelerin dökülmüyormu

Yok kardeşim finasterid koruyo valla benim şakaklarda sorun var .... şakaklarıda minoxidil mahvetti zaten seboreik dermatit yaptı 2 senede zor kurtuldum ama şakaklarıda aldı gitti.

kelaynak
15.08.2015, 22:11
tam bir ay oldu bugün

1 ayda etki beklemek çok zor.Ben 3 ayda bir fayda göremedim.Şuan oral aldactone kullanıyorum.

burak_1452
15.08.2015, 22:25
1 ayda etki beklemek çok zor.Ben 3 ayda bir fayda göremedim.Şuan oral aldactone kullanıyorum.

1 ayda etki beklemiyorum zaten .dudasteridi neden bıraktın hiçmi etki etmedi

sennedersen
15.08.2015, 22:35
Vertekste etki edip sakaklarda etki etmemesi cok ilginc ilaclarin sanirim bunun icin uzun sure kullanilmasi gerekiyor.8 aydir proscar sakaklara etki etmedi henuz ustlerde biraz yogunlasma var sakaklar icin proscar icmek pek mantikli durmuyor.Miracle iki ay doldu tuylenme var bayaga bazilarina yakindan inceledigimde hafiften uzamaya basladigini gozlemledim.Ilaclar icmek surekli icmeyi gerektiyor birakildiginda etkisi gidecegi icin bu ilaclarinda surekli kullanimi mumkun gorunmuyor.Topikalden ilerlemek daha mantikli sanirim. Bir sene bile yeterli gelmiyor tedavide geri betirmek icin tam anlamiyla androjenlerden korunmadigi icin sac koku surekli dokulme egiliminde bazen durduruyoruz dokulmeyi bazen ise yaramiyor bazen sac cikisi elde ediyoruz.Donem donem hangisi daha galip gelirse tedavimi hormonlarimizli surekli dalgalanma halinde.

sorunvar
16.08.2015, 09:13
libido düşmesi falan yaşadınızmı

burak_1452
16.08.2015, 10:50
Finasteridle yaşamadım ama dudasterid kullanınca yaşadım

sorunvar
16.08.2015, 12:02
şu an libido cok lazım bana :D ama saçlarda son hızda dökülüyor.mecburen oral finasa falan başlıcaz.karaciğer böbrek testi falan yaptırdınızmı.bi zararı olmuşmu

bendeniz
16.08.2015, 13:42
Oral diane kullanan varmi ??

kelaynak
16.08.2015, 14:22
15 gündür Aldactone ve diane kullanıyorum.

bendeniz
16.08.2015, 14:31
15 gündür aldactone ve diane kullanıyorum.

SÜRÜYOMUSUN iciyosun?

muros
16.08.2015, 16:22
İçiyor diye biliyorum peki her gün mü kullanıyorsunuz?

kelaynak
16.08.2015, 17:35
Evet her gun oral kullaniyorum kardeslerim

muros
16.08.2015, 18:07
Evet her gun oral kullaniyorum kardeslerim

oral kullananlar pek foto yok forumda lütfen bol bol foto çekmeyi unutmayın

kelaynak
16.08.2015, 18:33
Dokulmeyi durdurdu nerdeyse 15 gunde.Saca etkisi tartışılmaz ama yanetkileri de cok olacak gibi.Belki 1 ayi doldurup birakabilirim

sennedersen
16.08.2015, 18:47
Dokulmeyi durdurdu nerdeyse 15 gunde.Saca etkisi tartışılmaz ama yanetkileri de cok olacak gibi.Belki 1 ayi doldurup birakabilirim

Zaten her gun oral kullaniyorsan bir kutuyu losyona bosaltip kullansan cok daha iyi olmaz mi yan etkilerini minimize edersin.Hatta iki kutu bile eklesen oraldan aldigin kadari sisteme karismaz.Bu kadar riski goze aliyorsaniz bence bu yontem daha mantikli. Ya da iki gunde bir oral diger yarisi losyonla beraber kullanilabilir.

kelaynak
16.08.2015, 18:58
Zaten ben onceden 60 ml ye iki kutu aldactone katiyordum.Ama spironun fazlasi da zararli diye biliyorum.3 ay miracle kullanmisligim var yani.Ama yine de dokulmeyi durdurmamaistim.Simdi 15 gunde durdu gercekten.Oral ile topikal arasinda bence cok fark var.

kelaynak
16.08.2015, 18:59
Keske yanetki olmasa da hep oral alabilsek

sennedersen
16.08.2015, 19:04
Keske yanetki olmasa da hep oral alabilsek

dutasi kotu yani yarilanma omru cok uzun bu sac icin iyiyken diger yan etkiler acisindan berbat durum.Tabiki oral yan etkiler olmasa iceriz spiro yu sac derdimiz tasamiz kalmaz ama malesef boyle olmuyor.Bizdeki avodartin dozu oral kullanim icin yuksek yurtdisinda dusuk dozlari mevcut

caglar103
16.08.2015, 19:41
Benim babamda prostat vardı. Doktor avodart yazmış. iki kutu bitirdi. Eskiden adamın bacakları kıldan gözükmezdi. Şimdi bakıyorum. Kıldan eser yok. Hep seyrelmiş tüy gibi olmuşlar :D oral kullanılmaz bence yazık günah bünyeye. Kullanılsa bile hangi zaman kullanılcakki. Bence kullandığımız ürünleri uzun vadeli düşünmek lazım.

sennedersen
16.08.2015, 20:29
Benim babamda prostat vardı. Doktor avodart yazmış. iki kutu bitirdi. Eskiden adamın bacakları kıldan gözükmezdi. Şimdi bakıyorum. Kıldan eser yok. Hep seyrelmiş tüy gibi olmuşlar :D oral kullanılmaz bence yazık günah bünyeye. Kullanılsa bile hangi zaman kullanılcakki. Bence kullandığımız ürünleri uzun vadeli düşünmek lazım.

saclarina faydasi oldu mu

caglar103
17.08.2015, 01:09
Şansıma sıçayım ki ben dayıma çektiğim için dökülüyor :) Babamda zaten dökülme yok. Ama avodart kullandığı süre saçları daha dolgundu. Yani ekstra yoğunluk gelmişti.

sennedersen
17.08.2015, 01:12
Şansıma sıçayım ki ben dayıma çektiğim için dökülüyor :) Babamda zaten dökülme yok. Ama avodart kullandığı süre saçları daha dolgundu. Yani ekstra yoğunluk gelmişti.

dayisi olmayanlarinda dokuluyor :)

muros
17.08.2015, 05:37
babası kel olmayıp dayıya çekmek çok koyar adama ya :) neyse bende de tam ters durum var keşke dayılar A çekseydi m şimdi tarak girmez sacım olacaktı.

mesud
22.08.2015, 13:21
Awodrt oral kullanimda menide azalma warsa birakilmalu mi

mesud
27.08.2015, 17:08
Arkadaslar ben gozumu karattim awodart iciyorum hergun daha agresif tedawi uygulamk istiyorum proscarda alip 4 gun awodart 3 gun proscar mi kullaniyim yoksa gunde iki awodart mi iciyim?

sorunvar
28.08.2015, 11:49
avodart sonuclarını bize bildir mesud

zkannm
28.08.2015, 13:04
bu avodartın bir sürü yan etkisi var ancak topikal kullanımda herhangi bir sorun yaratır mı 200 elseve içine sadece bunu atıp deneyen oldu mu aldactone dekort ve diane35 kullanmadan. Yan etkileri olan oldu mu ? özellikle libido anlamında

mesud
28.08.2015, 16:38
Sonucunu kestiremiyorum miracle losyonla beraber kullaniyodum awodarti oral cok dokulmuyodu miracle bi kac gundur kullanmiyorum awodartin yanetkisi suan yok gibi hatta libidoda artis war ama menide azalma war gibi

zkannm
28.08.2015, 17:08
Sonucunu kestiremiyorum miracle losyonla beraber kullaniyodum awodarti oral cok dokulmuyodu miracle bi kac gundur kullanmiyorum awodartin yanetkisi suan yok gibi hatta libidoda artis war ama menide azalma war gibi

Oral kullanıyorsan illa ki yan etkisi olur zaten ama topik kullanımda deriye işliyor ancak o kadar yan etkilerini hissetceğimizi zannetmiyorum tabi kullananlar varsa daha iyi bilirler.

mehmetu63
29.08.2015, 15:04
2355 2 gun once çektımson durumum beyler :D :D hıç açıklık yok çok sık saçlarımoldu darısı başınıza :)

zkannm
29.08.2015, 15:16
2355 2 gun once çektımson durumum beyler :D :D hıç açıklık yok çok sık saçlarımoldu darısı başınıza :)

Oral mi kullandin yoksa minoxille mi :D

mehmetu63
29.08.2015, 15:17
Oral mi kullandin yoksa minoxille mi :Doral dostum mınoksılle bulaşmadımhıç :D

zkannm
29.08.2015, 17:22
Ne kadar süreyle kullandın yaşın küçük duruyo yan etkilerini hissetmemişsindir pek ? :D

mehmetu63
29.08.2015, 17:37
Ne kadar süreyle kullandın yaşın küçük duruyo yan etkilerini hissetmemişsindir pek ? :D

24 yasındayım vllha bı sene oldu avodart kullanıom dostum baya etkılı geldı :D

sorunvar
29.08.2015, 22:23
yan etkiler neler yaşadın dostum saçlar gayet iyi

mehmetu63
29.08.2015, 22:47
yan etkiler neler yaşadın dostum saçlar gayet iyi

yan etkı pek yasamadım ılk başlarda ısteksızlık olustu sonradan o ısteksızlıkte ortalıktan kalktı dost

sorunvar
29.08.2015, 22:57
sivilce karaciger böbrekte herhangi bir sorun ?

mehmetu63
29.08.2015, 23:00
sivilce karaciger böbrekte herhangi bir sorun ?

hıçbır sorun çıkmadı yuzum tertemız karacıgerde de bı problem yok gozukmuyor ...

sorunvar
30.08.2015, 00:33
vay be iyi şans

zkannm
30.08.2015, 10:24
peki elsevein içine bir kaç tane atıp miracle gibi deneyen olmadı mı ? olumlu olumsuz yönlerini gözlemlediği kadarıyla aktarırsa iyi olur :D

sorunvar
30.08.2015, 14:29
peki bu dutas sakal gelişimini engellermi ?

sabırtaşı
30.08.2015, 18:53
mrb bu ilaçı haftalık kullanım periyodunuz nedir acaba yoksa her gün mü
kullanıyorsunuz?

cemba123
30.08.2015, 18:58
Bugün 3u bir arada karışım yaptım bakalım nolacak:10dut, 20 ml elseve, 40ml minox.

mehmetu63
01.09.2015, 04:57
Ben iki gunde bir avodart alıyorum saçlar çok iyi durumda koruma amaçlı sadece suanlik

sorunvar
01.09.2015, 10:42
dökülme oranı nedir kardeşim.tamamen kestimi ?

anl
01.09.2015, 10:57
Bugün 3u bir arada karışım yaptım bakalım nolacak:10dut, 20 ml elseve, 40ml minox.

Elsevle minoxu karıştırman, minoxun etkisini azaltır. Ayrıca genel bilgi olarak şunu bilin arkadaşlar; emilim denen olay çok zor gerçekleşen bir olay, Dermarollersız, dermastampsiz veya azelaik-retinoiksiz olmuyor. Kafada kuruyup gidiyor losyonlar maalesef

cemba123
01.09.2015, 11:41
Elsevle minoxu karıştırman, minoxun etkisini azaltır. Ayrıca genel bilgi olarak şunu bilin arkadaşlar; emilim denen olay çok zor gerçekleşen bir olay, Dermarollersız, dermastampsiz veya azelaik-retinoiksiz olmuyor. Kafada kuruyup gidiyor losyonlar maalesef

Elseve nin minox etkisini azalttığına dair bir çalışma varmı? Muhalefet olsun diye demiyorum sadece bilgi amaçlı. Çünkü yeni kullanmaya başladım. Etkisini kısa sürede anlamam zor. Bu losyonu hazirlamamdaki asıl amaç, elsevenin erken kuruma problemini ortadan kaldirip, daha geç kuruyan min-dut losyonla beraber kullanmak. Böylece min-dutla beraber elsevenin emilimi de artar diye düşündüm. Losyonu uygularken de 5 fis yerine 6 fis kullaniyorum, azalan minox oranini artırmak için.

sorunvar
01.09.2015, 12:36
mehmetu63 posta kutunu bi boşalt :)

saçsızlığındüşmanı
01.09.2015, 13:30
bende oral avodart kullanımına basladım 10 gün oldu iki günde bir alıyorum.2 aydır min dut kullanıyorum ama bir etkisini göremedim minox artık bende etki etmiyor malesef ama yinede minox kullanmaya devam edicem oral dut alırken.

Tıbbiyeli
01.09.2015, 14:43
Sonuçlari bekliyoruz sacsizligin dusmani umarim jenerik etki eder.Minoxu birakmaman mantikli olmus bence

saçsızlığındüşmanı
01.09.2015, 15:13
şimdilik dökülmede pek bir değişiklik yok,minoxsuz olmuyor bırakınca çok daha kötü oluyor.

salt
01.09.2015, 16:29
bende 1 aya yaklaştı kullanıyorum sıvılaşma ve azalma yaptı...2-3 günde bir kullanıyorum..açıkçası bu kadar etkili olabileceğini tahmin etmememiştim yanetki bakımından... braz daha kullanıp duruma bakıcam...gözümü korkuttu açıkçası...uzun süreleri etkileri ne olur kim bilir...

sennedersen
01.09.2015, 16:33

hocam kuruyor ama mutlaka deriden gecis var zaten tum losyon deri taradindan emilse halimiz ne olur bilmem.Gunde kac ml losyon kullaniyoruz bunlarin hepsinde alkolde mevcut.Kolonya cok koymustum elseve saclarda renk acilimi yapti birde beyaz artti kolonya bu yonden zararli sanirim.Minox katiyordum onceden 10 ml civari miracle losyona.Kokte islevi olmasi gerek losyonlarin topikalde bu yonden tam verim alamiyor olabiliriz.Ne kadar kokte kaliyor ve orda inhibe ediyor dht yi test edip ogrenemiyoruz.Oralde olcum yapmak kolay tabi.test yap sansi var.Hem oral tedavi hem topikal tedavide ikisi ayni anda kullanildiginda saclar cosmasi lazim ama boyle olmuyor durum.Tedavilerin iceriginde hep birseyler eksik kaliyor.Kilin insanda hucre yikimindan etkilenmeden omur boyu saglikli kalabilecegini dusunuyorum.Cunku yaslilara dikkat ederseniz kulakta mesela sac teli gibi killanma olabiliyor.

Tıbbiyeli
01.09.2015, 17:05
Salt biraz daha zaman tani vucuduna yan etkilere zamanla alışabilir ve düzelebilir.Bi de senden ricam dutas icin zamanla fotograflar cek etki oluşursa biz de görelim lütfen,fotograf onemli :)
Yan etki sikayetin gecmezse de zamanla,bırakırsın cok korkmamak lazım.2-3 güne 1 kulanım iyidir dozaj olarak.

Tıbbiyeli
01.09.2015, 17:05
Salt biraz daha zaman tani vucuduna yan etkilere zamanla alışabilir ve düzelebilir.Bi de senden ricam dutas icin zamanla fotograflar cek etki oluşursa biz de görelim lütfen,fotograf onemli :)
Yan etki sikayetin gecmezse de zamanla,bırakırsın cok korkmamak lazım.2-3 güne 1 kulanım iyidir dozaj olarak.

mehmetu63
01.09.2015, 20:00
dökülme oranı nedir kardeşim.tamamen kestimi ?

Dökülme tamamen durdu kardeşim 3 4 günde bi yikiom 30 tel anca dokuluo

mehmetu63
01.09.2015, 20:13
Beyler özel mesaj atmak isteyen atsin elimden geldiğince yardımcı olurum unutmayın inanirsaniz herşey olur

NoMore
01.09.2015, 22:01
Merhaba arkadaşlar yoğunluktan giremiyorum öncelikle bu konuda özür dilerim sizlerden :)
dönüşümlü dutas-4'te 1 proscar kullanıyorum onun dışında minox-ru ve dnc-spectral ve miracle losyon tedavim böyle
son 1 aydır şiddetli bir döngü var ekimde tedavim 1. yılına girecek şu son döngü beni çok ürküttü özellikle frontalde işler sıkıntılı bakalım neler olacak

Tıbbiyeli
02.09.2015, 00:11
Merhaba arkadaşlar yoğunluktan giremiyorum öncelikle bu konuda özür dilerim sizlerden :)
dönüşümlü dutas-4'te 1 proscar kullanıyorum onun dışında minox-ru ve dnc-spectral ve miracle losyon tedavim böyle
son 1 aydır şiddetli bir döngü var ekimde tedavim 1. yılına girecek şu son döngü beni çok ürküttü özellikle frontalde işler sıkıntılı bakalım neler olacak
senin tedavi çok sağlam bu tedavinin döngüsüne falan takılma döngüye girenler daha kuvvetli gelecektir hatta eminim