Orijinalini görmek için tıklayınız : Dutasterid Losyon Hazirlama Yöntemleri
adriano10
16.08.2014, 19:58
Daha önce Invicible arkadasimizin bulmus oldugu Minox+Dut karisimindan oldukca fayda saglamistik. Bu konuda Minoxidil`den bagimsiz olarak sadece Dutasterid losyon hazirlama konusunu anlatacagim. Bu losyonun hedef kisileri;
1-Minoxidil`den benim gibi yan etki görenler (kalp carpintisi, bas agrisi vb.)
2-Minoxidil döngüsü yasayanlar/döngüye girmesinden cekinenler
3-Minoxidil icerisinde Dutasterid`in etki mekanizmasinin ve cözülmesinin kisitli olacagini düsünenler.
***:LOSYON HAZIRLAMA YÖNTEMLERI DIREK OLARAK ALMANCA BIR FORUMDAN ALINTI/CEVIRIDIR, BENIM BULDUGUM BIR YÖNTEM DEGILDIR:***
DUTASTERIDE 0,010% LOSYON HAZIRLAMA YÖNTEMLERI
Yöntem 1) Izo Alkol ve Pro Glikol ile
- 2 adet Avodart kapsülü su ile islayin ve 30 dk. cam ya da porselen bir tabakta bekletin
20 ml.lik kahverengi sise icerisine (kahverengi sise olmasi önemli, plastik vb. kullanmayin);
- 5 ml. izopropil alkol %99 (C3H8O or C3H7OH) ekleyin ( %99,9 veya %98 degil; %99 saflikta ya da etil alkol kullanabilirsiniz) ekleyin
- beklemeye aldiginiz 2 adet avodart kapsülü temiz bir igne ile delin ve icerisindeki siviyi siseye bosaltin ve kapagi kapatarak calkalayin.
- 2ml. propilen glikol (C3H8O2) ekleyin.
- 3 ml. su ekleyin ve calkalayin.
- 10,2 ml. losyonunuz hazir.
Yöntem 2) Bifon Sac Tonigi ile
-2 adet Avodart kapsülü su ile islayin ve 30 dk. cam ya da porselen bir tabakta bekletin
20 ml.lik kahverengi sise icerisine (kahverengi sise olmasi önemli, plastik vb. kullanmayin);
-10 mL Bifon-Haarlösung (PZN 0946384)ekleyin. Bu ürün BIFONAZOL etken maddelidir ve tek basina izopropil alkol ve propilen glikol icerir, iyi bir tasiyicidir. Türkiye`de satilan bu etken maddeye sahip mantar ilaclari losyon icin uygun degildir cünkü sac icin formüle degildirler. Almanya`dan siparis verebilir ya da akraba vb. getirtebilirsiniz. Fiyati 100 mi./ 6 Euro civari.
-beklemeye aldiginiz 2 adet avodart kapsülü temiz bir igne ile delin ve icerisindeki siviyi siseye bosaltin ve kapagi kapatarak calkalayin.
-10,2 ml. losyonunuz hazir
Yöntem 3) KET krem ile
-2 adet Avodart kapsülü su ile islayin ve 30 dk. cam ya da porselen bir tabakta bekletin
30 ml.lik kahverengi sise icerisine (kahverengi sise olmasi önemli, plastik vb. kullanmayin);
- 10 ml. izopropil alkol %99 (C3H8O or C3H7OH) ekleyin (%99,9 veya %98 degil; %99 saflikta, etil alkol de kullanabilirsiniz) ekleyin.
- beklemeye aldiginiz 2 adet avodart kapsülü temiz bir igne ile delin ve icerisindeki siviyi siseye bosaltin ve kapagi kapatarak calkalayin.
- 10 gr. KET krem ekleyin ve krem dagilana kadar iyice calkalayin.
- Losyonunuz hazir.
Yöntem 4)PGD2 inh. ile
40 ml etil alkol + 20 ml propilen glikol + 20 ml zyretc oral damla + 10 - 15 arası avodart şeklinde 80 ml yapabilirsiniz.
KULLANIMI:
aksamlari 2 ml. yi gecmeyecek sekilde kafaya püskürtülerek günde 1 kez uygulanacak. yani 10,2 ml.lik losyonumuz 5 gün kullanim icindir. oranlari esit bir sekilde arttirarak fazla ml. losyon da hazirlayabilirsiniz.
Önemli Not : Eger etil alkol degil izopropil alkol kullanmak isterseniz, IZOPROPIL ALKOL TAM OLARAK %99 SAFLIKTA OLMALIDIR. %98 YA DA 99,7 OLANLARI KULLANMAYINIZ. Medikal kullanim icin önerilen izopropil alkol derecesi %99`dur.
10ml içine 2 avodart 60ml minoxa 12 tane atmak gibi oranları daha düşük mü başlatsaydık ? Çalışma güzel bu arada teşekkürler
adriano10
16.08.2014, 20:41
%0,010 ig. lik losyon oldugu icin %0,005 lik istiyorsaniz 1 avodart/10 ml. atilabilir ama günde tek sefer degil iki sefer kullanmaniz gerekir :D 60 ml. minox icerisine 10 tane katiliyor zaten, bence bu oran normal. belki 30 ml. lik hazirlayip 4-5 tane de atilabilir.
%0,010 ig. lik losyon oldugu icin %0,005 lik istiyorsaniz 1 avodart/10 ml. atilabilir ama günde tek sefer degil iki sefer kullanmaniz gerekir :D 60 ml. minox icerisine 10 tane katiliyor zaten, bence bu oran normal. belki 30 ml. lik hazirlayip 4-5 tane de atilabilir.
0.0025 spiro çarpıyor hocam bünye hassas :D
Avodartta 0.5 mg dut var 2 dut 1 mg o zaman solüsyon 10mlde 0.0001 oluyor fakat ben mi yanlış hesapladı m
adriano10
16.08.2014, 22:44
Avodartta 0.5 mg dut var 2 dut 1 mg o zaman solüsyon 10mlde 0.0001 oluyor fakat ben mi yanlış hesapladı m
1 Avodart 0,5 mg./litre
2 Avodart 1 mg./litre
1 litre = 1000 ml. ise
1 mililitrede = 0,0010 mg Dutasteride olmasi gerekiyor.
bizim losyon 10 mililitre oldugundan ; 0,0010 * 10 = 0,010 oluyor.
benimde kafam karisti ama dogrusu bu :D yani hacmen yüzde 0,010 mg. avodart losyonumuz var. tekrar ediyorum hacmen :D
bir avodart kapsül 0,5mg dutasterid içerir.
iki kapsül toplamda 1mg dutasterid yapar.
losyon 10ml olduğuna göre losyondaki avodart miktarı 1mg/10ml yapar.
bu durumda mililitre başına dutasterid miktarı 0,1mg/ml olur.
bunuda yüzdeye vurursak %10 dutasterid yapar.
sonuç olarak ; "%10 dutasterid losyon" elde edilmiş olur.
1 Avodart 0,5 mg./litre
2 Avodart 1 mg./litre
1 litre = 1000 ml. ise
benimde kafam karisti ama dogrusu bu :D yani hacmen yüzde 0,010 mg. avodart losyonumuz var. tekrar ediyorum hacmen :D Eline sağlık çok güzel olmuş. Hesaplamada ml de mg alınıyor yani 100 ml 100000 mg kabul ediliyor 10 avodart 5 mg yapıyor 100 ml de % 0,005 yapıyor gece gece cacık olmuş beyinle yanlışta olabilir hesaplayın yazın şunu bu oranlarla yav :)
adriano10
17.08.2014, 00:02
Eline sağlık çok güzel olmuş. Hesaplamada ml de mg alınıyor yani 100 ml 100000 mg kabul ediliyor 10 avodart 5 mg yapıyor 100 ml de % 0,005 yapıyor gece gece cacık olmuş beyinle yanlışta olabilir hesaplayın yazın şunu bu oranlarla yav :)
cok kurcalamaya gerek yok benimde kafam durdu ama sonuc olarak 0,010 luk DUT losyonumuz oluyor. buna da @blkgl nun de dedigi gibi %10 DUTASTERID losyon diyoruz ve kafayi daha fazla karistirmiyoruz :D
1 Avodart 0,5 mg./litre
2 Avodart 1 mg./litre
1 litre = 1000 ml. ise
benimde kafam karisti ama dogrusu bu :D yani hacmen yüzde 0,010 mg. avodart losyonumuz var. tekrar ediyorum hacmen :D
Kilo gram mg diye gidiyor ama 1gram 1000mg yapmalı
Ulan arkadaş mgyi mlye bölemiyoruz :D :D
Bu dutasterid'i topikal ya da oral kullanmak istiyorum.Eğer losyon tarzi olursa miracle losyonla beraber dahada etkisini gösterecektir.Miracle üstad bunun topikal kullanmak icin pratik bi yöntem hazırlaman herkeze çok fayda sağlayacak.
adriano10
17.08.2014, 00:16
Kilo gram mg diye gidiyor ama 1gram 1000mg yapmalı
hocam ilaclardaki mg. degeri benim bildigim kadariyla litre cinsinden ölcülüyor. yani bir ilac 5 mg. ise 5 mg./LT. demek aslinda.
bu da demek oluyor ki elimizde 1 mg. bir ilac varsa (yani 2 adet avodart)
1 mg./Lt. ilacimiz var demektir.
yani 1 mg./1000 ml. demektir.
1000 ml. de 1 mg. DUT varsa , 10 ml.de 0,010 mg. HACMEN DUT var demektir.
losyonu 100 ML yaparsak 0,1 mg,
losyonu 1000 ml. yaparsakta 1 mg. seklinde saglamasini da yapabiliriz.
yani 10 ml. losyonumuzdaki ilac 0,010 dur.
100 ml. losyondaki ilac 0,10 dur.
1000 ml.deki ilac 1 dir.
degerler hacmendir kafaniz karismasin. gerci benim kafa gitti :D
adriano10
17.08.2014, 00:17
Ulan arkadaş mgyi mlye bölemiyoruz :D :D
hocam zaten mg. ml ye bölünmez. birisi agirlik birisi hacim ölcüsü :D
hocam zaten mg. ml ye bölünmez. birisi agirlik birisi hacim ölcüsü :D mg/lt yaklaşımı doğru ama % şu kadar etken var dendiğinde mg ml gibi kabul ediliyor mesela 60 ml % 5 minoxidil ne kadardır ? Ml mi mg mı ? :))
adriano10
17.08.2014, 00:26
Bu dutasterid'i topikal ya da oral kullanmak istiyorum.Eğer losyon tarzi olursa miracle losyonla beraber dahada etkisini gösterecektir.Miracle üstad bunun topikal kullanmak icin pratik bi yöntem hazırlaman herkeze çok fayda sağlayacak.
bence hocam yöntem 3`ü kullanabilirsin. gayet kullanisli bir yöntem. ayrica @miracle usta bu dutasterid molekül olarak biraz agirmis ve izo alkol olmadan cözülmez diyorlar. biraz kafa yoralim su ise. belki de minox icinde dutasterid ancak yüzde 10-20-30-50? etki ediyordur? farkli bir topikal formda cok daha iyi etki almak mümkün. cünkü adamlar minox+dut losyon yaparken bile izo alkol katiyorlar ekstradan.
adriano10
17.08.2014, 00:29
mg/lt yaklaşımı doğru ama % şu kadar etken var dendiğinde mg ml gibi kabul ediliyor mesela 60 ml % 5 minoxidil ne kadardır ? Ml mi mg mı ? :))
hocam hacmen %5 i kastedmiyorlar bence. öyle olsaydi eger 60 ml. minox icine 10 avodar atinca %8 mi DUT losyonumuz olacak.
benim bildigim ilaclardaki mg. degerleri litreye ayarlanmis. yani elimizde 10 mg. lik bir ilac varsa 10mg./lt. demek oluyor.
hocam hacmen %5 i kastedmiyorlar bence. öyle olsaydi eger 60 ml. minox icine 10 avodar atinca %8 mi DUT losyonumuz olacak.
benim bildigim ilaclardaki mg. degerleri litreye ayarlanmis. yani elimizde 10 mg. lik bir ilac varsa 10mg./lt. demek oluyor.
Ama o mantıkla diğer losyondaki spironun 16x100mg ile %75 degeri olurdu sanmıyorum
adriano10
17.08.2014, 00:51
Ama o mantıkla diğer losyondaki spironun 16x100mg ile %75 degeri olurdu sanmıyorum
hocam aslinda ayni seyi söylüyoruz alinti yaptigin yazida yanlis yazmisim
" minox icine 10 avodar atinca %8 DUT losyonumuz mu olacak." yazacaktim.
hocam aslinda ayni seyi söylüyoruz alinti yaptigin yazida yanlis yazmisim
" minox icine 10 avodar atinca %8 DUT losyonumuz mu olacak." yazacaktim.
tamamdır umarım yan etki sorunu olmadan olur bu iş Allah'ın izniyle
benim bildigim ilaclardaki mg. degerleri litreye ayarlanmis. yani elimizde 10 mg. lik bir ilac varsa 10mg./lt. demek oluyor. yok dostum minoxta % 5 yani 3 gr minoxidil var o öyle hesaplanıypr % 5 lik spiroda 30 gr lık kremde 1.5 gr var bizim 100 ml 1.6 gr bir kutu atıyoruz % 1.6 lık ediyor yani ml mg kabul ediliyor bak mesela % 5 spiro tarifi yaz nete gr olarak tam % 5 i yada 2 si yada başka % lik losyon tariflerine bak
adriano10
17.08.2014, 01:06
yok dostum minoxta % 5 yani 3 gr minoxidil var o öyle hesaplanıypr % 5 lik spiroda 30 gr lık kremde 1.5 gr var bizim 100 ml 1.6 gr bir kutu atıyoruz % 1.6 lık ediyor yani ml mg kabul ediliyor bak mesela % 5 spiro tarifi yaz nete gr olarak tam % 5 i yada 2 si yada başka % lik losyon tariflerine bak
o zaman verdigim tariflerdeki losyonumuz %10 DUT. aynen @blkgl nin dedigi gibi.
o zaman verdigim tariflerdeki losyonumuz %10 DUT. aynen @blkgl nin dedigi gibi.
hayır o zaman benim dediğim oran olmalı çünkü ben de o losyonun oranı 1,6 buldum bu hesapla
o zaman verdigim tariflerdeki losyonumuz %10 DUT. aynen @blkgl nin dedigi gibi. yok oda değil siz 10 ml yi mg a çevirmiyorsunuz 1 ml 1000 mg yani 10 ml 10.000 mg şimdi içine 2x0.5 mg = 1 mg şu durumda 1/10000 ölçüsü buda % 0.01 lik dutas losyon yapar. Hesap hatası varsa biri yapsın uyudum ben :)
adriano10
17.08.2014, 01:16
neyse bu orani sakin kafayla bir hesapkariz ama adamlarin oranlari bu :D
ilk sayfaya gerekli alkol ve glikolü satin alabilecegimiz yerleri ekledim, piyasada da vardir vardir mutlaka arastirmak lazim.
1000 ml. izopropil alkol 11,51 TL.
500 ml. Propilen Glikol 15,00 TL.
adriano10
17.08.2014, 01:17
yok oda değil siz 10 ml yi mg a çevirmiyorsunuz 1 ml 1000 mg yani 10 ml 10.000 mg şimdi içine 2x0.5 mg = 1 mg şu durumda 1/10000 ölçüsü buda % 0.01 lik dutas losyon yapar. Hesap hatası varsa biri yapsın uyudum ben :)
tamam abi iste en basa döndük ilk mesajda bende böyle yazdim :D
%0,010 luk iste.
yok oda değil siz 10 ml yi mg a çevirmiyorsunuz 1 ml 1000 mg yani 10 ml 10.000 mg şimdi içine 2x0.5 mg = 1 mg şu durumda 1/10000 ölçüsü buda % 0.01 lik dutas losyon yapar. Hesap hatası varsa biri yapsın uyudum ben :)
h makinesinden biri on bine böldüm 0.0001 çok ufak geliyor ama 1mg dut 10mg finas demek 10mg finas 10 günde alınıyor bu oranlarla losyon yapsak 5günde kullanılmış oluyor
Pardon öyle bölünce yüzde için 100le çarpmak lazım oran 0.01 dogru
50günde bir kapsül almak gibi olacak bakalım
adriano10
17.08.2014, 01:58
50günde bir kapsül almak gibi olacak bakalım
öyle degil hocam 50 gün ne yaw :D
5 günde 2 avodart harcayacagiz topikal olarak ama 5 günde 2 avodart icmis gibi olmamak icin topikal kullanacagiz, oral kullanip sistemik etki olmasin diye yani. ben h.ici basliyorum tedaviye.
1-miracle losyon (sabah)
2-pgd2+ket losyon (ögle)
3-dut losyon (aksam)
5 günde 2 avodart harcayacagiz topikal olarak ama 5 günde 2 avodart icmis gibi olmamak icin topikal kullanacagiz, oral kullanip sistemik etki olmasin diye yani. ben h.ici basliyorum tedaviye.
1-miracle losyon (sabah)
2-pgd2+ket losyon (ögle)
3-dut losyon (aksam)
haydi Bismillah o zaman ben de iste dönünce bakacagım yorumlarına göre hayırlısıyla
1-miracle losyon (sabah)
2-pgd2+ket losyon (ögle)
3-dut losyon (aksam)
2-pgd2+ket losyon
kardeş bu nedir. setirizin losyona ketoral kremmi kattın. bende sadece setirizin oral damla kullanıyorum. birde 4 aya yakın hergün ketokonazon şampuan kullanıyorum. yalnız bu ketokonazol şampuan saç diplerinde kızarıklık yapmış. bundan dolayı kremini kullanmak istiyorum. sen bu ikiliyi nasıl kullanıyorsun.
adriano10
17.08.2014, 15:10
2-pgd2+ket losyon
kardeş bu nedir. setirizin losyona ketoral kremmi kattın. bende sadece setirizin oral damla kullanıyorum. birde 4 aya yakın hergün ketokonazon şampuan kullanıyorum. yalnız bu ketokonazol şampuan saç diplerinde kızarıklık yapmış. bundan dolayı kremini kullanmak istiyorum. sen bu ikiliyi nasıl kullanıyorsun.
kafamda 2 sekilde pgd2+ket losyon yapma fikri var. birini secip onu yapicam.
1- izopropil alkol + propilen glikol + allerset damla + nizoral %2 krem ile
2- nizoral%2 krem + allerset damla + her hangi bir baska tasiyici ile (loreal, bifon, garnier vb.)
henüz karar vermedim. bir iki güne yapicam losyonlari.
adriano10
17.08.2014, 15:12
2- nizoral%2 krem + allerset damla + her hangi bir baska tasiyici ile (loreal, bifon, garnier vb.)
Not : 1 numarada yazdigim losyon cok daha etkli olacaktir diye düsünüyorum.
allerset damlada propilen glikol var.
izopropil alkolün diğer alkollerden farkı ne.
hangi oranlarda karıştıracaksın.
birde bunların birbiri ile etkileşim durumları varmı.
adriano10
17.08.2014, 15:38
allerset damlada propilen glikol var.
izopropil alkolün diğer alkollerden farkı ne.
hangi oranlarda karıştıracaksın.
birde bunların birbiri ile etkileşim durumları varmı.
allerset damladakinden haric olarak katacagim propilen glikolü az bir seviyede. izopropil alkol solvent yani cözme isini yapiyor. ayrica deriye uygulanarak cok iyi bir tasiyici oluyor. Tam olarak yüzde 99 saflikta olmasi gerekiyor. "Ayrıca yine solvent olarak; kozmetik, saç tonikleri, parfümler, cilt losyonları, saç boyama durulayacıları, cilt temizleyiciler, deodorant, oje, şampuan, saç spreyleri, oda spreylerinin formulasyonlarına katılmaktadır." bunu internette bulmustum.
oranlara gelince;
1- 3 ml. izo.alkol + 2 ml. propilen glikol + 40 ml. allerset damla + 3 ml. su + 30 gr. nizoral krem.
2- allerset 40 ml. damla + 20 gr. nizoral krem. + 50 ml. loreal
olarak düsünüyorum.
propilen glikol zaten unlu mamüllerden tut, ilac vb. her türlü sanayide kullaniliyor o da solvent diye geciyor ve her türlü alkolle uyumlu sekilde karisiyor.
edit : loreal oranini yanlis yazmisim düzelttim.
allerset damladakinden haric olarak katacagim propilen glikolü az bir seviyede. izopropil alkol solvent yani cözme isini yapiyor. ayrica deriye uygulanarak cok iyi bir tasiyici oluyor. Tam olarak yüzde 99 saflikta olmasi gerekiyor. "Ayrıca yine solvent olarak; kozmetik, saç tonikleri, parfümler, cilt losyonları, saç boyama durulayacıları, cilt temizleyiciler, deodorant, oje, şampuan, saç spreyleri, oda spreylerinin formulasyonlarına katılmaktadır." bunu internette bulmustum.
oranlara gelince;
1- 3 ml. izo.alkol + 2 ml. propilen glikol + 40 ml. allerset damla + 3 ml. su + 30 gr. nizoral krem.
2- allerset 40 ml. damla + 20 gr. nizoral krem. + 50 ml. loreal
olarak düsünüyorum.
propilen glikol zaten unlu mamüllerden tut, ilac vb. her türlü sanayide kullaniliyor o da solvent diye geciyor ve her türlü alkolle uyumlu sekilde karisiyor.
edit : loreal oranini yanlis yazmisim düzelttim.
alkolün çözücü olduğunu biliyorum da izopropil alkol ün diğer alkollerden farkı saflık oranının %99 olmasımı.
losyondaki etken maddelerinin birbirleri ile etkileşme ihtimali varmı.
adriano10
17.08.2014, 16:21
alkolün çözücü olduğunu biliyorum da izopropil alkol ün diğer alkollerden farkı saflık oranının %99 olmasımı.
losyondaki etken maddelerinin birbirleri ile etkileşme ihtimali varmı.
etkilesme ihtimali derken kötü anlamda bir etkilesimden bahsediyorsan hayir öyle bir ihtimal yok. ona ragmen cok düsük olan hafiften yanma hissini yoketmek icin de gerekli olmasa bile su kullanildigini okudum.
izopropil %99 alkolün : diger alkollerden farkli olarak cok iyi bir damar genisletici özelligi var mikrop bakteriye karsi dezenfekte icin de kullaniliyor. topikal kullanim icin uygun. sampuan, tonik vb. sac ürünlerinde de kullaniliyor.
Ben yine de çok çözmek risk yapar mı diye düşünüyorum
Üşengeçlikten direkt elseve kullanmayı istiyor da olabilir fakat yan etki riskini minumumda tutmak gerek
https://www.baldtruthtalk.com/threads/14845-Dutasteride-NR-10-Finasteride-%28All-topical%29/page2
aşagıda brezilya formlarından birine topikal dut ile ilgili yazmışlar onlar denemiş baya ingilizce forumdaki julio duttan yan etki görenler topikal denemiş yan etkisiz güzel sonuç almışlar yazmış
LahmacuN
17.08.2014, 20:52
https://www.baldtruthtalk.com/threads/14845-Dutasteride-NR-10-Finasteride-%28All-topical%29/page2
aşagıda brezilya formlarından birine topikal dut ile ilgili yazmışlar onlar denemiş baya ingilizce forumdaki julio duttan yan etki görenler topikal denemiş yan etkisiz güzel sonuç almışlar yazmış
bunlar 20 dut katmış minoxa. biz 10 katıyoz. yalnız topikal finasteride'i kullanmış mı kullanmamış mı onu tam anlamadım.
bunlar 20 dut katmış minoxa. biz 10 katıyoz. yalnız topikal finasteride'i kullanmış mı kullanmamış mı onu tam anlamadım.
Topikal finası kullanmıs ama begenmemiş finasın formulasyonu duta uyarlamak amaçlanmıs sanırım
LahmacuN
17.08.2014, 21:09
Yalnız baya güzel forummuş.
Yalnız baya güzel forummuş.
portekizcesi olan bir incelese güzel olurdu
dikkat ettinizmi bilmiyorum ama adamın kullandığı minoxil Polaris NR - 10. ve %16 minoxil içeriyor. bizim buradaki %5 ile kıyaslarsak tam 3 katından azıcık fazla.
LahmacuN
17.08.2014, 21:20
dikkat ettinizmi bilmiyorum ama adamın kullandığı minoxil Polaris NR - 10. ve %16 minoxil içeriyor. bizim buradaki %5 ile kıyaslarsak tam 3 katından azıcık fazla.
hocam adamların imkanı bol. topikal finas olduğundan bile haberim yoktu.:(
goodlookingloser'da sanırım bi eleman var %15min kullanıyodum %5e geçince de işe yaradı yine demişti çok farkı yoktur sanırım
julio konuyu açalı 8 ayı geçmiş ama ne hikmetse diğerleri gibi geri dönüş yapmamış.
goodlookingloser'da sanırım bi eleman var %15min kullanıyodum %5e geçince de işe yaradı yine demişti çok farkı yoktur sanırım
%15 te işe yarıyorsa %5 ile de işe yaraması lazım. ben zaten %15 lik minoxların %5 liklerden çok daha iyi olduklarını düşünmüyorum. öyle olsa her marka %15 çıkarırdı. aksine yan etki riskini çok fazla arttırdığını düşünüyorum.
Hair Loss Help Forums - Formula for Topical Avodart/AAA? (http://www.hairlosshelp.com/forums/messageview.cfm?catid=10&threadid=79380)
bu burda dursun yan etki gören olursa diye kitabı yazan kişi bir kapsülü aleo veraya eklemiş (40g) duşta sıcak suda scalpı rahatlatıp 10dk bunu bekletip şampuanla durulayıp uygulamıs 6ay sonra hafif yan etki görmüş deneye yanıla yarım kapsülü 30gram aleo veraya koyup kafada 3dakika bekleterek durulamıs yan etki belirtmemiş ergenlikteki saçıma döndüm demiş ama son kısmı bilemeyiz
Selam ,
Miraclenin verdiği dutasterid losyon formülü : 40 ml Etil alkol , 20 ml propilen glikol , 10 avodart kapsül
Hemşir_E nin verdiği dutasterid losyon formülü: 2 Adet zyrtec oral damla ( ikisi toplamda 40 ml yapıyor) + 20 ml saf su + 5 gr salisilik asit + 10-15 arası dutas.
Ben şu an ilk formülü kullanıyorum ama bitince Hemşir_E'nin verdiğine gecicem onda pgd2 inhibitörüde var çünkü.
Selam ,
Miraclenin verdiği dutasterid losyon formülü : 40 ml Etil alkol , 20 ml propilen glikol , 10 avodart kapsül
Hemşir_E nin verdiği dutasterid losyon formülü: 2 Adet zyrtec oral damla ( ikisi toplamda 40 ml yapıyor) + 20 ml saf su + 5 gr salisilik asit + 10-15 arası dutas.
Ben şu an ilk formülü kullanıyorum ama bitince Hemşir_E'nin verdiğine gecicem onda pgd2 inhibitörüde var çünkü.
Öncelikle teşekkürler yardımınız için hemşir_e nin formülünde bozulma riski yok mu alkol yok sanırım kullanan biri olarak etkileri yan etkileri ile ilgili ne söyleyebilirsiniz başta dökülme yaptı mı
Öncelikle teşekkürler yardımınız için hemşir_e nin formülünde bozulma riski yok mu alkol yok sanırım kullanan biri olarak etkileri yan etkileri ile ilgili ne söyleyebilirsiniz başta dökülme yaptı mı
Açıkcası bozulma riski var mı yok mu orasını bilmiyorum.. Miracle yada Hemşir_E sormak lazım daha sağlıklı cevap vericektir. İlk başlarda extra dökülme yapmadı. Yan etkide yaşamadım.
Açıkcası bozulma riski var mı yok mu orasını bilmiyorum.. Miracle yada Hemşir_E sormak lazım daha sağlıklı cevap vericektir. İlk başlarda extra dökülme yapmadı. Yan etkide yaşamadım.
bir yan etki yaşamayan daha umutlar yeşeriyor peki saç çıkısı şaft kalınlıgı vs gelişimlere yorumunuz nedir
Açıkcası bozulma riski var mı yok mu orasını bilmiyorum.. Miracle yada Hemşir_E sormak lazım daha sağlıklı cevap vericektir. İlk başlarda extra dökülme yapmadı. Yan etkide yaşamadım. Avodart kapsül yardımcı maddelerine baktığınızda taşıyıcı alkol ve gliserin türevi oladuğunu göreceksiniz. Son kullanma tarihine kadar bu formülasyonla bozulmayan etken tabiki alkol ve ppg içindede bozulmayacaktır. Ancak suyun homojeniteyi bozacağını düşünerek formüle katmamıştım requieme verdiğimde. Ancak su olsa bile her sefertinde çalkalandığında çöken etken bir süreliğine homojen olacaktır lakin tam karışıp karışmadığını kullananlar belirtebilir...
Adriano hazırladın mı solüsyonu günlük tarzı bir konu oluştur istersen gün gün
adriano10
19.08.2014, 14:53
Adriano hazırladın mı solüsyonu günlük tarzı bir konu oluştur istersen gün gün
miracle losyonu hazirladim,
dutasterid losyon icin internetten Bifon denilen tonik siparisi verdim. gelir gelmez basliyorum
pgd2 losyon icin karar veremedim, ket kreme karistirmak sitemiyorum daha dogrusu ket kullanmak istemiyorum. o sebeple allerseti miracle losyona katabilirim ya da hap olarak alip kullanabilirim.
tedavim icin konu acacagim ayrica.
miracle losyonu hazirladim,
dutasterid losyon icin internetten Bifon denilen tonik siparisi verdim. gelir gelmez basliyorum
pgd2 losyon icin karar veremedim, ket kreme karistirmak sitemiyorum daha dogrusu ket kullanmak istemiyorum. o sebeple allerseti miracle losyona katabilirim ya da hap olarak alip kullanabilirim.
tedavim icin konu acacagim ayrica.
ben de iste dönünce hazırlayacagım hayırlısıyla dutu elseve mi koysam diyorum
adriano10
19.08.2014, 15:05
ben de iste dönünce hazırlayacagım hayırlısıyla dutu elseve mi koysam diyorum
kardesim ben dut ile ilgili bir seyler okudum mol agirligi falan cok fazla diyorlar. bifon denilen sey ile ya da kendi yapacagin bir tasiyici ile yapmani öneririm. bu aralar tr ye gelme durumum olsa sana bolca bifon getirir kargolardim ama gelme durumum yok.
en iyisi loreal yerine alkol iceren kaliteli bir sac tonigi olur. miracle biraz egilse su konuya aslinda fena olmaz :D dut en iyi piyasada bulunan ne ile karisir?
kardesim ben dut ile ilgili bir seyler okudum mol agirligi falan cok fazla diyorlar. bifon denilen sey ile ya da kendi yapacagin bir tasiyici ile yapmani öneririm. bu aralar tr ye gelme durumum olsa sana bolca bifon getirir kargolardim ama gelme durumum yok.
en iyisi loreal yerine alkol iceren kaliteli bir sac tonigi olur. miracle biraz egilse su konuya aslinda fena olmaz :D dut en iyi piyasada bulunan ne ile karisir?
üstad el atsa güzel olur mol agırlıgıyla ilgili elseve düşündüm ben de malum oran ne olsa yan etki ihtimalim oluyo o yüzden tabiyani ama geçmezse de faydası olmaz
Avodart içerik aynen şu yani yardımcı maddeler :
Kaprilik / kaprik asit monodigliseritleri, bütil hidroksitoluen (E321),
jelatin, gliserol, titanyum dioksit (E171), sarı demir oksit (E172), lesitin, kırmızı demir oksit
(E172), polivinil asetat fitalat, polietilen glikol, propilen glikol, orta zincirli trigliseritler
Yani emilime direk hazır arkadaşlar buna direkt gliserini gliseridleri (Yağ türevleri) eritecek yada homojeniteyi bozmayacak etkenler olmalı. Su hariç alkol ppg içeren herşey olur mesela allersetin için atın ve kullanın fazlada irdelersek bir ara biri aldactonu kaynatıp aşure yapmıştı ona dönmeyelim :) şaka bir yana gliseridlerin nede eridiğine odaklanın avodart zaten küçük bir molekül ve emilime hazır...
Avodart içerik aynen şu yani yardımcı maddeler :
Kaprilik / kaprik asit monodigliseritleri, bütil hidroksitoluen (E321),
jelatin, gliserol, titanyum dioksit (E171), sarı demir oksit (E172), lesitin, kırmızı demir oksit
(E172), polivinil asetat fitalat, polietilen glikol, propilen glikol, orta zincirli trigliseritler
Yani emilime direk hazır arkadaşlar buna direkt gliserini gliseridleri (Yağ türevleri) eritecek yada homojeniteyi bozmayacak etkenler olmalı. Su hariç alkol ppg içeren herşey olur mesela allersetin için atın ve kullanın fazlada irdelersek bir ara biri aldactonu kaynatıp aşure yapmıştı ona dönmeyelim :) şaka bir yana gliseridlerin nede eridiğine odaklanın avodart zaten küçük bir molekül ve emilime hazır...
Aşureyi anladım :D elseve olur mu demek bu :D
Aşureyi anladım :D elseve olur mu demek bu :D içeriğinde su var gliseridleri tam çözmede çözmede hafif problem çıkabilir ama çalkalama ile hallolur aslında hepsini en iyş asetom çözer bulup bulabileceğiniz en iyi çözücüdür cilt emilimi toksik etkisini biraz araştırayım. Bu arada dizel aracıma depoya 50 ml saf aseton atıyorum bazen menzili 100 km artırdığı gibi çekişide harika yapıyor mazotun yüzey gerilimini düşürüyor deneyin görün ama 60 öl yi geçmeyin buda bir tüyo olsun size :)
Piranha benım yaptığım şekilde neden kullanmıyorsun.Bu formülü miracle vermıstı zaten.
40 ml etil alkol + 20 ml propilen glikol + 10-15 avodart. Çok düşünürsen kararsızlıktan hiçbirşey yapamıycaksın bu gidişle :) Bu arada üsdat konuyu saçtan benzin tasarrufuna getirmişsin pes diyorum :)
Fizyolojik olarak kanda ve idrarda mevcuttur. Özellikle şeker hastalarının idrarlarında çok miktarda bulunur ve bundan dolayı idrarın aseton kokması teşhiste çok yardımcı bir bulgudur. Genel olarak ketonlar, his duyusunu ve kan basıncını azaltır. Aseton, etil Alkolden (rakı, şarap ve birada bulunan) daha az zehirli olmasına rağmen sarhoşluk ve uyku meydana getirir. Fakat bu özelliğinin kuvveti eter ve kloroformunkinden daha azdır. Alkali (bazik) ortamda aseton; Klor, brom ve iyotla muamele edilirse; kloroform, bromoform ve iyodoform elde edilir. Aseton, uyuşturucu sulfonal grubu ilaçların başlangıç maddesidir. Hem iyi bir çözücü hem de organik reaksiyonların bir başlangıç maddesi özelliklerine haiz olduğu için ticari maksatla geniş çapta elde edilir.
Elde edilişi:
1. Kalsiyum asetatın kurukuruya ısıtılmasından elde edilir:
(CH3COO)2 fi Ca CH3-CO-CH3+CaCO3
2. Nişasta ihtiva eden tahılların bir çeşit bakteri (A, Fernbahc’in bulduğu) vasıtasıyla fermantasyonundan elde edilir. Bu fermantasyondan elde edilen karışımda altı kısım butil alkol, üç kısım aseton ve bir kısım da etil alkol mevcuttur.
3. Saf asetik Asit ısıtılmış metalik oksitler (A12O3) üzerinden geçirilirse, aseton, su ve Karbondioksit verecek şekilde bozunur:
2 CH3COOH (MeO) fi CH3-CO-CH3+CO2+H2O
Isı
4. İzopropil alkolden Hidrojen çıkarmakla veya izopropil Alkolü oksitlemekle aseton elde edilir.
Şu bilgilere göre asetonun kullanılmasında bir mahzur yok gibi görülüyor (Topikalde) ama yinede biraz daha araştıralım. Bu arada bulup bulabileceğiniz en iyi çözücü ve taşıyıcı (avodart içeriği için diyorum )
Piranha benım yaptığım şekilde neden kullanmıyorsun.Bu formülü miracle vermıstı zaten.
40 ml etil alkol + 20 ml propilen glikol + 10-15 avodart. Çok düşünürsen kararsızlıktan hiçbirşey yapamıycaksın bu gidişle :) Bu arada üsdat konuyu saçtan benzin tasarrufuna getirmişsin pes diyorum :)
bu da mantıklı aslında eczaneden temin edebilir miyim bunları
Fizyolojik olarak kanda ve idrarda mevcuttur. Özellikle şeker hastalarının idrarlarında çok miktarda bulunur ve bundan dolayı idrarın aseton kokması teşhiste çok yardımcı bir bulgudur. Genel olarak ketonlar, his duyusunu ve kan basıncını azaltır. Aseton, etil Alkolden (rakı, şarap ve birada bulunan) daha az zehirli olmasına rağmen sarhoşluk ve uyku meydana getirir. Fakat bu özelliğinin kuvveti eter ve kloroformunkinden daha azdır. Alkali (bazik) ortamda aseton; Klor, brom ve iyotla muamele edilirse; kloroform, bromoform ve iyodoform elde edilir. Aseton, uyuşturucu sulfonal grubu ilaçların başlangıç maddesidir. Hem iyi bir çözücü hem de organik reaksiyonların bir başlangıç maddesi özelliklerine haiz olduğu için ticari maksatla geniş çapta elde edilir.
Elde edilişi:
1. Kalsiyum asetatın kurukuruya ısıtılmasından elde edilir:
(CH3COO)2 fi Ca CH3-CO-CH3+CaCO3
2. Nişasta ihtiva eden tahılların bir çeşit bakteri (A, Fernbahc’in bulduğu) vasıtasıyla fermantasyonundan elde edilir. Bu fermantasyondan elde edilen karışımda altı kısım butil alkol, üç kısım aseton ve bir kısım da etil alkol mevcuttur.
3. Saf asetik Asit ısıtılmış metalik oksitler (A12O3) üzerinden geçirilirse, aseton, su ve Karbondioksit verecek şekilde bozunur:
2 CH3COOH (MeO) fi CH3-CO-CH3+CO2+H2O
Isı
4. İzopropil alkolden Hidrojen çıkarmakla veya izopropil Alkolü oksitlemekle aseton elde edilir.
Şu bilgilere göre asetonun kullanılmasında bir mahzur yok gibi görülüyor (Topikalde) ama yinede biraz daha araştıralım. Bu arada bulup bulabileceğiniz en iyi çözücü ve taşıyıcı (avodart içeriği için diyorum )
Losyon kana karışıyor mu idrardan da anlasılabilir o zaman
bu da mantıklı aslında eczaneden temin edebilir miyim bunları
Her eczanede bulamayabılırsın.. Ama bulunmaz hint kumaşı da değil.. Zaten direk 60 ml şeklinde hazırlayıp verıyorlar.
Her eczanede bulamayabılırsın.. Ama bulunmaz hint kumaşı da değil.. Zaten direk 60 ml şeklinde hazırlayıp verıyorlar.
Tamamdır zaten siz de yan etki görmedim dediniz öyle yapayım bu arada sizde etkisi nedir şimdilik
adriano10
19.08.2014, 17:20
Tamamdır zaten siz de yan etki görmedim dediniz öyle yapayım bu arada sizde etkisi nedir şimdilik
kardesim bu kadar yan etkiyi düsünme düsündükce psikolojik olarak zaten etki görmen %100 olur. kullan yan etkiyi düsünme, etkilerse de birakirsin bu kadar basit.
kardesim bu kadar yan etkiyi düsünme düsündükce psikolojik olarak zaten etki görmen %100 olur. kullan yan etkiyi düsünme, etkilerse de birakirsin bu kadar basit.
etkilerse ne kullanıcam sıkıntısı var
adriano10
19.08.2014, 17:28
etkilerse ne kullanıcam sıkıntısı var
kardesim topikal olarak bile etkilerse zaten ilac kullanmak sana göre degil demektir. o zaman ekim alternatifine yönelebilirsin.
kardesim topikal olarak bile etkilerse zaten ilac kullanmak sana göre degil demektir. o zaman ekim alternatifine yönelebilirsin.
rahatlattın :D
Pilot Study of 15 Patients Receiving a New Treatment Regimen for Androgenic Alopecia: The Effects of Atopy on AGA (http://www.hindawi.com/journals/isrn/2011/241953/) "Background. We examined the efficacy of a new regimen to treat AGA, with attention to male patients who are atopic. Objective. To assess the efficacy of a four-part regimen for the treatment of AGA in atopic and nonatopic patients. NuH Hair is a novel topical combination of finasteride, dutasteride, and minoxidil, which is blended in a hypoallergenic lotion. The other three components included Rogaine foam, Propecia, and ketoconazole shampoo. Methods. A prospective pilot study was conducted in 15 patients. All patients were assessed for the presence of atopy. Each patient served as their own control. All patients were treated specifically with NuH Hair and were given the option to add any of the other components of the protocol to their regimen. Photographs were taken of each patient's scalp at months 0, 1, 3, 6, and 9. Results. All 15 patients demonstrated significant growth of hair. In those patients who utilized all 4 components, significant growth was achieved in as little as 30 days. In those patients who choose only to utilize NuH Hair, significant growth was demonstrated after 3 months. Conclusion. Aggressively treating AGA achieves significant and rapid growth of new hair. This is effective in atopic and nonatopic male patients."
bir losyon hazırlanmıs finas dut ve minoxla ona ek olarak rogain finas ve ketokonazollu sampuan kullanmıslar sonuclar verilmiş asagıda finasla dut hemen hemen aynı işi yapıyor dersek mantıken adamlar min+dut losyon yapmıs gibi
40ml etil+20ml p hazırlatacaktım 15 lira dediler dogru mudur
adriano10
22.08.2014, 21:31
40ml etil+20ml p hazırlatacaktım 15 lira dediler dogru mudur
tam anlamadim kardesim biraz acar misin. mesela p ne? ve neden etil alkol?
tam anlamadim kardesim biraz acar misin. mesela p ne? ve neden etil alkol?
requiemin önerdiği 40 ml etil alkol + 20 ml propilen glikol solüsyonu eczanede yaptıracaktım da kazık mı var işin içinde diye sordum 15 lira denince neden etil alkol ben de bilmiyorum öneriye uydum çözücülerle vehiclelerle ilgili pek fikrim eczaneye siparişi verdim yarın hazırlayacagım hayırlısıyla losyonu
Dermaroller geldi çözücü ve avodartı da aldım hadi hayırlısı
şişe yoktu kavanoza 10 ml solüsyon ve 1 avodart sıkıp streç filmle kapladım 1-2 saat yeter mi bekleme süresi
requiemin önerdiği 40 ml etil alkol + 20 ml propilen glikol solüsyonu eczanede yaptıracaktım da kazık mı var işin içinde diye sordum 15 lira denince neden etil alkol ben de bilmiyorum öneriye uydum çözücülerle vehiclelerle ilgili pek fikrim eczaneye siparişi verdim yarın hazırlayacagım hayırlısıyla losyonu
Bende 15 liraya hazırlattım.. Fiyat doğru arkadaşım..
şişe yoktu kavanoza 10 ml solüsyon ve 1 avodart sıkıp streç filmle kapladım 1-2 saat yeter mi bekleme süresi
Neden böyle kendine işkence çektiriyorsun ki.. 60 ml losyonun hazır içine 10-15 avodartı sık. İyice karıştır hergün 1 yada 2 ml kullanabilirsin.
Neden böyle kendine işkence çektiriyorsun ki.. 60 ml losyonun hazır içine 10-15 avodartı sık. İyice karıştır hergün 1 yada 2 ml kullanabilirsin.
deneme amaçlıydı kalanı toplu hazırlayacagım
adriano10
25.08.2014, 15:51
herkes minoxil kullanmak istemiyor. mesela ben mecburen minox olmadan dut losyon hazirlamak zorundaydim. minox bende inanilmaz carpinti ve bas agrisi yapti ayrica döngü vb. olayindan korkanlarda mecbur minoxsuz DUT losyon yapmak zorunda.
herkes minoxil kullanmak istemiyor. mesela ben mecburen minox olmadan dut losyon hazirlamak zorundaydim. minox bende inanilmaz carpinti ve bas agrisi yapti ayrica döngü vb. olayindan korkanlarda mecbur minoxsuz DUT losyon yapmak zorunda.
requiem de minoxsuz kullanıyor 60ml etil alkolle propilen glikol karısımı yaptırdımya neden direkt ona yapmıyorsun anlamında dedi anladıgım kadarıyla :)
ben minoxil kullansın tarzında birşey demedim ki. Direk dutasterid losyon için konuştum.. Bende minoxil kullanmıyorum
Aslında buna allerset eklesek daha etkili olur... pgd2'yi de inhibe etmiş oluruz. tabı ilaç etkileşimleri nasıl olur onu miracle sormak lazım
2gün süren mutluluğun ardından testislerde ağrı gözlemlediğim kadarıyla küçülme menide yoklaşma fakat kafada fog yok ufak saçlar felan dökülüyor şiddetle, libidoda düşüş yok alette küçülme yok şimdi ne kullanıcam moduna geçiyorum gibi solüsyon fazla çözmüş olabilir mi diye spekülasyon yapma çabaları...
of dostlar of tam anlamadım piranha yanetkimi gördün ? Tam olarak neden gördün ? Anlatırmısın ?
tam anlamadım piranha yanetkimi gördün ? Tam olarak neden gördün ? Anlatırmısın ?
40ml etil alkol+20ml propilen glikol hazırlatmıstım 10mlsini ayırıp bir avodat sıktım içine 3gün kullandım bugün 4 olacaktı önce testislerde bi gariplik hissettim bana öyle geliyor heralde felan dedim üstünde durmamaya çalıstım inceleyince sağ testisin geriye çekildiğini ufak gibi göründüğünü fark ettim ilk kullanımımın sabahına sabah ereksiyonu vardı oldukça güçlü bu süreç boyunca ve şu an da libidom yerinde istekte felan sorun yok fakat testisler sancı yapıyor hocam meni fena olmus yoktu neredeyse bir de dökülme oluyor saçta sanırım işe yarıyor fakat beni çarptı bu da üstünde durmamıstım demiştim ama idrara çıkınca idrar yollarımın rahatlamıs oldugunu fark edince sisteme karısıyor demek demiştim kendi kendime ama istekte azalma olmadıgından takılmamıstım durum bu
40ml etil alkol+20ml propilen glikol hazırlatmıstım 10mlsini ayırıp bir avodat sıktım içine 3gün kullandım bugün 4 olacaktı önce testislerde bi gariplik hissettim bana öyle geliyor heralde felan dedim üstünde durmamaya çalıstım inceleyince sağ testisin geriye çekildiğini ufak gibi göründüğünü fark ettim ilk kullanımımın sabahına sabah ereksiyonu vardı oldukça güçlü bu süreç boyunca ve şu an da libidom yerinde istekte felan sorun yok fakat testisler sancı yapıyor hocam meni fena olmus yoktu neredeyse bir de dökülme oluyor saçta sanırım işe yarıyor fakat beni çarptı bu da üstünde durmamıstım demiştim ama idrara çıkınca idrar yollarımın rahatlamıs oldugunu fark edince sisteme karısıyor demek demiştim kendi kendime ama istekte azalma olmadıgından takılmamıstım durum bu 4 güne bölünmüş losyonunda 0.12 mg dutas var emilen ise Xtreme olarak 0.01 ki bunda en fazla hepsi sisteme karışsa % 20 dht bloklar bu miktar bu yanetkiyi yapması çok çok zor yani... başka be kullanıyorsun.
4 güne bölünmüş losyonunda 0.12 mg dutas var emilen ise Xtreme olarak 0.01 ki bunda en fazla hepsi sisteme karışsa % 20 dht bloklar bu miktar bu yanetkiyi yapması çok çok zor yani... başka be kullanıyorsun.
azel keto kullanıyordum 2-3 gündür bıraktım onları da sadece bu losyon dediğiniz gibi oranlar gerçekten çok düşük ben de anlayamıyorum placebo felan mı diyecegim ama kullandıktan sonra diane gibi felan etki yapmayınca gayet mutluydum ağrı fena ama ya
azel keto kullanıyordum 2-3 gündür bıraktım onları da sadece bu losyon dediğiniz gibi oranlar gerçekten çok düşük ben de anlayamıyorum placebo felan mı diyecegim ama kullandıktan sonra diane gibi felan etki yapmayınca gayet mutluydum ağrı fena ama ya bir hafta daha devam et en az bu dozlar telaş yapacak miktarlar değil. Biraz daha analiz et bakalım süreci.
bir hafta daha devam et en az bu dozlar telaş yapacak miktarlar değil. Biraz daha analiz et bakalım süreci.
bir iki gün kullanmayayım çünkü ağrı gerçekten etkiliyor
bir iki gün kullanmayayım çünkü ağrı gerçekten etkiliyor Buda bir gözlem fırsatı tabi bırakınca geçecek mi bakalım geçmiş olsun.
Buda bir gözlem fırsatı tabi bırakınca geçecek mi bakalım geçmiş olsun.
teşekkürler
adriano10
27.08.2014, 00:50
ben minoxil kullansın tarzında birşey demedim ki. Direk dutasterid losyon için konuştum.. Bende minoxil kullanmıyorum
özür ben yanlis anlamisim.
Hocam minoxil'i dutasterid ile kullandık mı döngüye giriyormu ki? Siz konunun başinda döngüye girenler yazmışsınız. Ben minoxil + dutasterid kullananlar döngüye girmiyor diye biliyorum ?
adriano10
27.08.2014, 17:14
Hocam minoxil'i dutasterid ile kullandık mı döngüye giriyormu ki? Siz konunun başinda döngüye girenler yazmışsınız. Ben minoxil + dutasterid kullananlar döngüye girmiyor diye biliyorum ?
minoxidilin her zaman döngü riski vardir. girenler varsa baska DUT losyonlara yönelebilir diye actim konuyu ya da minoxun döngüye girmesinden cekinenler. ben minox kullanmiyorum kullanan arkadaslar cevaplayacaktir.
Minox kullanmayıp da min dut baslarsam minoxun dökmesi olur mu diyenler için yani anladıgım kadarıyla
Dostlar agrı geçiyor gibi idrardaki rahatlık hissi de geçmiş hatta kötüleşmiş diyebilirim meni de restore olursa ufaktan geri baslamayı umuyorum kullanmadıgım süreci rollerla desteklemeye çalısacagım
Invincible
27.08.2014, 21:24
Döngü olmadı bende olacağını da hiç zannetmiyorum.
Miracle Selam ,
Dutasterid + pdg2 içeren bir losyon yapmak istersek nasıl olabilir formülasyonu ?
Ben şu an senın daha önce verdiğin 40 ml etil alkol + 20 ml propilen glikol + 10 avodart şeklinde 60 ml olarak kullanıyorum. Buna direk 20 ml zytrec oral damla eklesem olur mu mesela.. ya da nasıl bir formülasyon yapabiliriz
Miracle Selam ,
Dutasterid + pdg2 içeren bir losyon yapmak istersek nasıl olabilir formülasyonu ?
Ben şu an senın daha önce verdiğin 40 ml etil alkol + 20 ml propilen glikol + 10 avodart şeklinde 60 ml olarak kullanıyorum. Buna direk 20 ml zytrec oral damla eklesem olur mu mesela.. ya da nasıl bir formülasyon yapabiliriz Kendin vermişsin cevabı :) dediğin şekil olur ancak günlük uygulamanı 0.7 ml artıtırsın.
Kendin vermişsin cevabı :) dediğin şekil olur ancak günlük uygulamanı 0.7 ml artıtırsın.
Yani son haliyle 40 ml etil alkol + 20 ml propilen glikol + 20 ml zyretc oral damla + 10 - 15 arası avodart şeklinde 80 ml yapabiliriz bir sıkıntı çıkmaz diyorsun.. Distile su eklemek gerekir mi ? + günde 1.7 ml yada 2 ml kullanmak gerekir doğru anlıyorum dimi ?
Yani son haliyle 40 ml etil alkol + 20 ml propilen glikol + 20 ml zyretc oral damla + 10 - 15 arası avodart şeklinde 80 ml yapabiliriz bir sıkıntı çıkmaz diyorsun.. Distile su eklemek gerekir mi ? + günde 1.7 ml yada 2 ml kullanmak gerekir doğru anlıyorum dimi ? Distile su ekleme günde 2.5 ml uygun
Adriano10 selam ,
İlk Sayfaya bunu da ekle istersen.. Yanına belki pdg2'yide inhibe etmek isteyenler olursa bir taşla iki kuşluk bir losyon olabilir..
Yani son haliyle 40 ml etil alkol + 20 ml propilen glikol + 20 ml zyretc oral damla + 10 - 15 arası avodart şeklinde 80 ml yapabiliriz bir sıkıntı çıkmaz diyorsun.. Distile su eklemek gerekir mi ? + günde 1.7 ml yada 2 ml kullanmak gerekir doğru anlıyorum dimi ?
etil alkol ve propilen glikol miktarlarını aynı oranda azaltıp losyonu yine 60ml olacak şekilde hazırlasak daha iyi olmazmı.
etil alkol ve propilen glikol miktarlarını aynı oranda azaltıp losyonu yine 60ml olacak şekilde hazırlasak daha iyi olmazmı. Olur tabi ki bu moleküller suda eritilip sürülsede emilir bu kadar bile emilmeye yetiyor ama emilim oranı azalır. Tabi yağda suda çözünme farklarıda var. Bunu kolaylık olsun obbsesiflik oluşmasın diye belirtiyorum artık oranları giderek mükemmelleştirmek zamanla bilgilerimizi güncelleyerek olacak...
Ulan ne berbat bir şeymiş arkadas meni bırakmıyo ya fiziksel olarak küçülmüş hiasihissi var testislerde bi çıksa sistemimden artık bi tedavi bulsunlar şu saça ya
Ulan ne berbat bir şeymiş arkadas meni bırakmıyo ya fiziksel olarak küçülmüş hiasihissi var testislerde bi çıksa sistemimden artık bi tedavi bulsunlar şu saça ya
losyonu kullanma bence bu yan etkılerı yaşıyorsan
losyonu kullanma bence bu yan etkılerı yaşıyorsan
bıraktım ya kullanılmıyo
bıraktım ya kullanılmıyo
Başka alternatiflere yönelmeye çalış.. Miracle losyon dene.. yada finasterid losyon yap oranları daha hafif olan..
Başka alternatiflere yönelmeye çalış.. Miracle losyon dene.. yada finasterid losyon yap oranları daha hafif olan..
Losyonu baya denedim finas da denemiştim de tekrar bakabilirim belki ya da bunun yan etki geçerse şakaklara birer damla falan deneyebilirim şu an dermaroller kullanıyorum hfortenin procapilli losyonu rollerla kullansam ne olur diye düşünüyorum kara üzüm ekstresi kullanacagım da östrojen ve aromotas mı ne inhibitörüymüş bütün yaz saçla ilgili yazı okudum resmen ders çalıssam yeni sil ogrenirdim arkadas
adriano10
29.08.2014, 11:54
Losyonu baya denedim finas da denemiştim de tekrar bakabilirim belki ya da bunun yan etki geçerse şakaklara birer damla falan deneyebilirim şu an dermaroller kullanıyorum hfortenin procapilli losyonu rollerla kullansam ne olur diye düşünüyorum kara üzüm ekstresi kullanacagım da östrojen ve aromotas mı ne inhibitörüymüş bütün yaz saçla ilgili yazı okudum resmen ders çalıssam yeni sil ogrenirdim arkadas
sana DUT ya da FIN yaramiyor demek ki kardesim. losyon olarak bile bu kadar yan etki korkutucu. O zaman senin yapacagin cinko, miracle ve minox ile devam etmek. B6 ve B12 vitaminleri ile belki saw palmetto denemelisin.
sana DUT ya da FIN yaramiyor demek ki kardesim. losyon olarak bile bu kadar yan etki korkutucu. O zaman senin yapacagin cinko, miracle ve minox ile devam etmek. B6 ve B12 vitaminleri ile belki saw palmetto denemelisin.
mirac yan etki yaptı tek basına spirolu halini de denedim çarptı saw palmettoya gelince xpecia tablette vardı kullandıgımda o da yan etki yapmıştı ama losyonu yapmamıstı zix deneyenilirim minox aklımdan geçiyor şu sıra ama kullanmak istemeyişimin sebeplerinden biri minoxu son kalegibi gormekti baska bir şey bulamazsam artık onun etkinliği kesine yakın belirtilmiş mantıgı üninin açılmasına da az kaldı baslasam sok dökülmeyi de evde atlatırım gibi hoş o da çarpıntı yapar bence
adriano10
29.08.2014, 12:31
mirac yan etki yaptı tek basına spirolu halini de denedim çarptı saw palmettoya gelince xpecia tablette vardı kullandıgımda o da yan etki yapmıştı ama losyonu yapmamıstı zix deneyenilirim minox aklımdan geçiyor şu sıra ama kullanmak istemeyişimin sebeplerinden biri minoxu son kalegibi gormekti baska bir şey bulamazsam artık onun etkinliği kesine yakın belirtilmiş mantıgı üninin açılmasına da az kaldı baslasam sok dökülmeyi de evde atlatırım gibi hoş o da çarpıntı yapar bence
ben de miracle ve dut losyon kullaniyorum. iki hafta oldu ve su an icin yan etki yok, ilerde de olmaz umarim. tam tersi minox bende inanilmaz carpinti ve bas agrisi yapiyor, bir daha elime almam, en az DHT blockerlar kadar riskli bence.
ben de miracle ve dut losyon kullaniyorum. iki hafta oldu ve su an icin yan etki yok, ilerde de olmaz umarim. tam tersi minox bende inanilmaz carpinti ve bas agrisi yapiyor, bir daha elime almam, en az DHT blockerlar kadar riskli bence. Minoxu ilk kullandığım zamanlarda 1 ay heran ölecek kalp krizi geçirecek gibi korkuyla yaşadım sonra yavaş yavaş geçti sen ne kadar kullandın en uzun adriano yani aralıksız olarak ?
adriano10
29.08.2014, 13:05
Minoxu ilk kullandığım zamanlarda 1 ay heran ölecek kalp krizi geçirecek gibi korkuyla yaşadım sonra yavaş yavaş geçti sen ne kadar kullandın en uzun adriano yani aralıksız olarak ?
ben 3 ay kullandim gecmedi. günde 1 e düsürdüm yine yan etki gösterdi. sanirim benim bünye ile alakali tansiyon cabuk etkileniyor diye tahmin ettim ve biraktim. biraktiktan sonra olan saclari da mahvetti. icat edene her gün sövüyorum düzenli olarak. ama herkeste ayni etkiyi göstermiyor tabii ki ise yarayan bünyeler de var.
yeni losyonu hazırlattım içeriği şu şekilde..
40 ml etil alkol + 20 ml propilen glikol + 20 ml zyretc oral damla + 10 avodart..
gelişmeleri burdan bildiririm.
Invincible
05.09.2014, 12:39
40 ml etil alkol + 20 ml propilen glikol + 20 ml zyretc oral damla + 10 avodart..
Bu zyretc ilk defa mı kullanacaksın dut ile?
daha önceki losyon 60ml ve 10 avodart şeklindeydi. şimdiki losyon 80ml oluyor. 10 avodart biraz az gibi. bence herhangi bir yan etki görmediysen 15 avodart yaparsan daha iyi olur. bildiğim kadarı ile sadece dutasterid losyon kullanıyorsun. tedavinde gelişme varmı.
Bu zyretc ilk defa mı kullanacaksın dut ile?
evet ilk defa ikisini birarada kullanıcam..
daha önceki losyon 60ml ve 10 avodart şeklindeydi. şimdiki losyon 80ml oluyor. 10 avodart biraz az gibi. bence herhangi bir yan etki görmediysen 15 avodart yaparsan daha iyi olur. bildiğim kadarı ile sadece dutasterid losyon kullanıyorsun. tedavinde gelişme varmı.
80 ml oldu doğru ama gunluk kullandıgım 1-1.5ml'i 2ml'e çıkarıcam.. o da yeterli olur sanırım.. Ben miracle losyonda kullanıyorum.. Sabahları miracle losyon (1.5 kutu aldactone , 2 kutu diane 35 ) akşamları sadece dutasterid losyon şeklinde tedavim.. Dökülmem baya bir azaldı..
Invincible
05.09.2014, 22:16
evet ilk defa ikisini birarada kullanıcam..
O zaman seni dikkatle takip ediyorum, çok düşündüm içine atıyım mı diye de bir cesaret edememiştim.
Dün İlk Defa Kullandım Yenı Losyonu.. Saçlara Uyguladıktan Sonra Biraz Küf Kokusu Geldi. Zyrtec damla yüzünden olduğunu düşünüyorum.. Bu arada bu iki ilacın etkılesımı nasıl olucak merak edıyorum açıkcası. Öyle kafamıza göre karıştırıp kullandık ama hayırlısı :)
Dün İlk Defa Kullandım Yenı Losyonu.. Saçlara Uyguladıktan Sonra Biraz Küf Kokusu Geldi. Zyrtec damla yüzünden olduğunu düşünüyorum.. Bu arada bu iki ilacın etkılesımı nasıl olucak merak edıyorum açıkcası. Öyle kafamıza göre karıştırıp kullandık ama hayırlısı :) İlaç etkileşimleri bölümü olur prospektüslerde ara sıra bakmakta fayda var ben çoğu zaman bakıyorum plazmadaki ilaçla alkol içindeki ilaçlar arasındaki etkileşim farkı olsa da alkol içerisinden hiç bir etkileşim yok tabi prospektüslerde farklı bilgi bulan paylaşsın. Bir de şöyle düşünün aldactone kullanan biri aynı zamanda ağrı kesici kullanıp cinsel açıdan da korunuyor. Bu pek tabi mümkün...
Arkadaşlar hatırıma geldi. Aralarında kimyasal reaksiyon olup olmadığını "ısınma" olup olmamasından anlayabiliriz di mi? Hatırladığım kadarıyla kimyasal reaksiyon sonucu hep bir ısı açığa çıkıyordu.
Arkadaşlar hatırıma geldi. Aralarında kimyasal reaksiyon olup olmadığını "ısınma" olup olmamasından anlayabiliriz di mi? Hatırladığım kadarıyla kimyasal reaksiyon sonucu hep bir ısı açığa çıkıyordu. Yok o direk ölçü olamaz etkileşimler çok farklı şekilde ortaya çıkabilir ve herhangi termik belirti vermeyebilirler.
Losyondaki maddeler arasındaki "kimyasal" etkileşimden bahsediyorum. Yani lise bilgilerimden, maddeler arası "kimyasal" tepkime olursa hep bir miktar ısı çıktığını hatırlıyorum.
Losyondaki maddeler arasındaki "kimyasal" etkileşimden bahsediyorum. Yani lise bilgilerimden, maddeler arası "kimyasal" tepkime olursa hep bir miktar ısı çıktığını hatırlıyorum. dediğin bir kimyasal bir tepkimede ısı oluşabilir evet ama ilaç etkileşimleri genelde bir aradayken birbirleri ile değil metabolizma da dolaylı yolla etkileşirler örneğin şu konuda konuştuğumuz durum mesela , ketakonazol gidip dutasın yıkılmasını sağlayan enzimi azaltıyor böylece dutas dolaylı olarak ketakonazol ile etkileşiyor...
Tıbbiyeli
09.09.2014, 00:04
Arkadaşlar değinmek istediğim bi konu var dutasteride losyon hazırlama ile ilgili düşünebiliriz o yüzden yeni başlık açmak yerine buraya yazayım dedim eğer tartışmaya açık bi konu olacaksa başlık da açabiliriz çünkü hem de genel olarak topikal hazırlayacağımız bütün losyonlarla ilgili merak ettiğim konu.Şöyle ki,genel olarak bütün losyonlarımızda taşıyıcı olarak alkol ve türevlerini kullanıyoruz acaba dutasteride veya farklı bi etken maddeli losyon için direk bir yağ kullanmayı denemeyi neden pek düşünmüyoruz acaba yağda çözemez miyiz bu etken maddeleri.Hücre zarı neredeyse tamamen fosfolipitlerden oluşusur yani yağlar hücre zarından zort diye geçer direk tabiri caizse.Acaba bu dutasteridi yağda çözebilir miyiz veya yağ çözücüsüyle yapabileceğimiz neler vardır ki bepanthen-bemix-evigenden başka?
Tabi yağ ile hazırladığımız şey sabah akşam kullanmaya kesinlikle elverişli olmayacaktır sorun bu ise farklı şeyler düşünürüz ben daha çok teknik olarak etken maddeyi yağda çözme-deriden geçirme meselesini merak ediyorum bunu araştıracağım inş. biraz.Eğer yeni bi başlık açmaya layık bi konu olduğunu düşünürseniz açıp orada genel manada tartışalım
Arkadaşlar değinmek istediğim bi konu var dutasteride losyon hazırlama ile ilgili düşünebiliriz o yüzden yeni başlık açmak yerine buraya yazayım dedim eğer tartışmaya açık bi konu olacaksa başlık da açabiliriz çünkü hem de genel olarak topikal hazırlayacağımız bütün losyonlarla ilgili merak ettiğim konu.Şöyle ki,genel olarak bütün losyonlarımızda taşıyıcı olarak alkol ve türevlerini kullanıyoruz acaba dutasteride veya farklı bi etken maddeli losyon için direk bir yağ kullanmayı denemeyi neden pek düşünmüyoruz acaba yağda çözemez miyiz bu etken maddeleri.Hücre zarı neredeyse tamamen fosfolipitlerden oluşusur yani yağlar hücre zarından zort diye geçer direk tabiri caizse.Acaba bu dutasteridi yağda çözebilir miyiz veya yağ çözücüsüyle yapabileceğimiz neler vardır ki bepanthen-bemix-evigenden başka?
Tabi yağ ile hazırladığımız şey sabah akşam kullanmaya kesinlikle elverişli olmayacaktır sorun bu ise farklı şeyler düşünürüz ben daha çok teknik olarak etken maddeyi yağda çözme-deriden geçirme meselesini merak ediyorum bunu araştıracağım inş. biraz.Eğer yeni bi başlık açmaya layık bi konu olduğunu düşünürseniz açıp orada genel manada tartışalım dutas jel içeriği büyük oranda gliserol ve gliseridlerden oluşuyor alkodle var tabi prospektüste deriden direk emilir diyor zaten yani jeli al sık yedir sonra bak losyonu üstüne. Tabi bu pratik bir yol herhangi bir yağlı içeriğe hatta kreme eklenmesi çok iyi bir alternatif.
Tıbbiyeli
09.09.2014, 00:50
Hocam bence badem yağı mı dersin üzüm çekirdeği yağı mı dersin her ne ise bi yağda bişeyleri çözüp de haftada 1-2 kere hele de dermarollerdan sonra uygularsak saçlar için mükemmel bi doping olacaktır genelde bepanthen-bemix-evigen ampulleri yapılır bu şekilde veya alternatif bi çözünen(belki antiandrojen) ile böyle bi uygulama bence muhakkak memnun edici sonuçlar verecektir.
Hatta katılır mısınız bilmem ama dermaroller + vitamin çözülmüş yağ kürü kombinasyonu yap al sana mezoterapi :D bin lira vermeye gerek yok
Hocam bence badem yağı mı dersin üzüm çekirdeği yağı mı dersin her ne ise bi yağda bişeyleri çözüp de haftada 1-2 kere hele de dermarollerdan sonra uygularsak saçlar için mükemmel bi doping olacaktır genelde bepanthen-bemix-evigen ampulleri yapılır bu şekilde veya alternatif bi çözünen(belki antiandrojen) ile böyle bi uygulama bence muhakkak memnun edici sonuçlar verecektir.
Hatta katılır mısınız bilmem ama dermaroller + vitamin çözülmüş yağ kürü kombinasyonu yap al sana mezoterapi :D bin lira vermeye gerek yok
Dostum emilimi arttirmak sisteme girme riskini de arttırır ama ki alkolle bile yaşadım bunu
https://www.baldtruthtalk.com/showthread.php?t=17394 losyonların sisteme katılmaması için böyle bir çalışma varmış saç dökülmesi ile ilgili degil fakat böyle bir gelişme fevkalade olurdu yan etki görenler kullanabilir görmeyenler dozu kökleri
Biraz abes kacıcak ama bu dutasteridi elsevenin icine atsak olmazmı ? :) Alkolle falan pek alakam yok yabancısıyım zahmetli olmasın.Gerci yöntem 3 basit gözüküyor.Bu ket krem kafaya sürdügümüz ketoral krem mi ?
Biraz abes kacıcak ama bu dutasteridi elsevenin icine atsak olmazmı ? :) Alkolle falan pek alakam yok yabancısıyım zahmetli olmasın.Gerci yöntem 3 basit gözüküyor.Bu ket krem kafaya sürdügümüz ketoral krem mi ? Hiç gerek yok ketoral kreme kat bir konu hazırlayacağım zaten ilk boş zamanımda.
Hiç gerek yok ketoral kreme kat bir konu hazırlayacağım zaten ilk boş zamanımda.
hocam bu 3.maddedeki '' 10 ml. izopropil alkol %99 (C3H8O or C3H7OH) ekleyin (%99,9 veya %98 degil; %99 saflikta, etil alkol de kullanabilirsiniz) ekleyin.'' yazidaki alkolu nerden temin ediyoruz.Benim anladıgım 30ml şişe icine bu alkolu katıp 10 gr ketoral katıp 2 tane dutasterid kapsülü icine akıtıp ve krem erıyene kadar calkalayıp kullanıyoruz.Bu şekilmi ?
adriano10
27.09.2014, 23:39
hocam bu 3.maddedeki '' 10 ml. izopropil alkol %99 (C3H8O or C3H7OH) ekleyin (%99,9 veya %98 degil; %99 saflikta, etil alkol de kullanabilirsiniz) ekleyin.'' yazidaki alkolu nerden temin ediyoruz.Benim anladıgım 30ml şişe icine bu alkolu katıp 10 gr ketoral katıp 2 tane dutasterid kapsülü icine akıtıp ve krem erıyene kadar calkalayıp kullanıyoruz.Bu şekilmi ?
kardesim etil alkolü eczanelerden bulabilirsin.
30 ml. etil alkol
30 gr. ket krem
6-7 adet avodart
istersen 10 ml. allerset ya da zyrec damla pgd2 inh. olarak ekle
calkaliyor ve bir cubukla iyice karistiriyoruz ve losyon hazir.
adriano10
28.09.2014, 00:00
olur mu kardesim o nasil laf, her seferinde hepimiz soruyoruz ve yaziyoruz ki tedaviyi ve sac dökülmesi konusunu iyice sindirelim yeni fikirler ortaya ciksin.
evet dutasterid kullanmadaki amacimiz DHT yi bloklamak. minox kullanmiyor musun? eger minox kullanmak istersen DUT+Minoxta yapabilirsin o da bir opsiyon, ben minoxsuz yaptim losyonu ve öyle kullaniyorum.
adriano10
28.09.2014, 00:02
sanirim mesaj yazmada bir problem olustu arka arkaya mesaj gönderme gibi bir sey oldu, o sebeple @BnymN kardesimin mesajini silmek durumunda kaldim ama mesajini okudum dostum üstte de cevabi yazdim, karisiklik icin kusura bakma.
sanirim mesaj yazmada bir problem olustu arka arkaya mesaj gönderme gibi bir sey oldu, o sebeple @BnymN kardesimin mesajini silmek durumunda kaldim ama mesajini okudum dostum üstte de cevabi yazdim, karisiklik icin kusura bakma.
Yok rica ederim.Ben mesajımı aldım.Teşekkürler.Minoxluk saç durumum şuan yok.Sadece şakaklarda ve tepede hafıf acıklık var ama saçlarım kapatıyor.Onları geri getirebilirsem benden mutlusu olamaz herhalde.Tedavime şu şekil devam edicem ;
miracle losyon(100ml+2aldactone+1diane+2dekort+1allerst)Sa bah-aksam
Dutasterid losyon - Aksam
Azelderm krem ( Losyonlardan önce ) Aksam
hp biotin
şuan şakaklarda saçlar çıkmaya uzamaya basladı sadece miracle losyonla.200ml yapıyordum ve tek kullanıyordum.Yukardaki tedavi beni sonuca ulaştırır umarım.
arkadaşlar minox-dut karışımı yapanlar döngü yaşamıyor mu?
adriano10
09.11.2014, 12:27
arkadaşlar minox-dut karışımı yapanlar döngü yaşamıyor mu?
döngü olayini henüz gözlemleyecek kadar gecmisi yok minox+dut losyonun. invicible döngü yasamadi, minox un döngü yaptigi ve etkisini giderek kaybettigi bir gercek. tabii tüm durumlar kisiden kisiye degismekte.
yontem 4 mantikli ama ben en son cetirizine`li oksuruk surubu kafama surdugumda yapis yapis yapiyordu surdukten sonra yikiyordum o yuzden. Gozenekleri tikamayalim bu seferde
ben boş minoxil forte şişesinin içerisine 20 adet dutasteride,bepanten,evin,bemiks ampülleri kırıp şişenin içerisine boşaltıyorum(yarısına kadar dolmuş oluyor)bemiksin kokusundan kurtulmak için üstüne arıtılmış su koyuyorum..
Evet arkadaslar güzel bir makale daha.
Finasteride losyon,dutasteride losyon, spironalactone losyon,minoxidil losyon,v.s hazirlama teknikleri ve özellikle de finasterid losyonla ilgili oral olarak %70 DHT inhibetesi,losyon olarak ise kafa derisinde %50 lerde inhibe ettiği söyleniyor..
Yararli olacağını düşünüyorum..
Patent EP2153836A1 - Film-forming liquid formulations for drug release to hair and scalp - Google Patents (http://www.google.com/patents/EP2153836A1?cl=en)
sabırtaşı
07.07.2015, 17:33
Herhangi bir gelişme oldumu? Yan etki yaşadınızmı acaba?
kordinaryus
30.09.2015, 03:14
bunlardan en ucuzu hangisi oluyor acaba?
abiler bu dutasterid 0,1 mg gunluk kullanım dozuymus nasıl yapcaz
marauder
19.01.2016, 13:05
Mycospor diye bir krem var bifanozol etkili maddeli ikinci yöntemde anlattığız çok mantıklı geldi ,saç için uygun olmaz demişsiniz ama saçmı var hocam Allah aşkına zaten bildiğin deriye süreceğiz zaten :D
yankialk
27.07.2021, 17:22
Arkadaşlar selamlar alkol gliserin ve su ile topikal dutasterid losyon hazırlayan var mı acaba? Varsa tarif paylaşabilirseniz çok iyi olur.